به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، فهیمه رکنی، استاد حوزه و دانشگاه مازندران و مبلّغه اعزامی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ در نشست هماندیشی «اهمیت روزهداری» که روز ۱۵ تیرماه با حضور هیئت مذهبی بانوان حضرت زینب(س) در مؤسسه قرآنی سیفالحسین(ع) شهرک شهید بهشتی این شهرستان برگزار شد، گفت: تقوا عاملی مؤثر در نیل به کمال مطلوب است.
وی بیان کرد: روزه روح تقوا و پرهیزگاری را در انسان زنده میکند، از شدت غرایز کاسته و روح را لطافت و صفا میبخشد که همین امر موجب ایجاد نورانیت در روح و روان آدمی میشود.
استاد حوزه و دانشگاه مازندران افزود: روزه راه را برای سیر و سلوک بهسوی خداوند متعال هموار میکند و در ابعاد مختلف بر کامل شدن انسان کمک میکند. آدمی علاوه بر جنبه مادی، جسمی، دارای جنبه معنوی و روحی هم هست و هر یک از این جنبهها نیز در رسیدن به کمال مطلوب خود، برنامههای خاصی احتیاج دارند، یکی از برنامههایی که جنبه معنوی دارد، تقوا و پرهیزگاری است.
رکنی تصریح کرد: اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوی ارتقا دهد و به عالم طهارت و رفعت متصل کند، اولین چیزی که باید به آن ملتزم شود، جلوگیری از افسارگسیختگی است به این معنی که او نباید خود را سرگرم لذات جسمی و شهوات بدنی کند، باید خود را بزرگتر از آن بداند که زندگی مادی را هدف بپندارد.
مبلّغه اعزامی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ یادآور شد: بهترین، نزدیکترین و مؤثرترین راهی که افراد را در التزام به تقوای الهی میتواند یاری رساند، روزه است که با پرهیز از خوردن، آشامیدن و شهوت، علاوه بر اینکه نیروی خویشتنداری از گناهان در انسان قوت میگیرد، بلکه به تدریج بر اراده خود نیز مسلط میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه مازندران با بیان اینکه روزه از بعد اخلاقی و تربیتی نیز دارای اهمیت فراوان است، اظهار کرد: علم اخلاق برای تزکیه روح انسان وضع شده که با آموختن و بهکار بستن آن میتوان روح سرکش انسانی را از چنگال رذایل اخلاقی نجات داد و آماده درک انوار معنوی شد.