کد خبر: 1426809
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰
حجت‌الاسلام لطفیان:

یاران حضرت مهدی(عج) به افکار بدبینانه و منفی اجازه توسعه نمی‌دهند

خبرنگاران افتخاری: کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در نشست «سبک زندگی در عصر انتظار»، گفت: یاران حضرت مهدی(عج) به افکار بدبینانه و منفی اجازه توسعه نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در نشست «سبک زندگی در عصر انتظار» با رویکرد نماز و مهدویت با شرح مختصری از دعای افتتاح و حکمت‌های نهج‌البلاغه، اظهار کرد: عوامل حفاظت‌کننده عواملی هستند که در صورت وجود آنها احتمال بروز یک اختلال کاهش می‌یابد نظیر روابط خانوادگی محکم و توانایی موفقیت و پیشرفت در مدرسه و ... اما عوامل خطر که اثری عکس دارد و فرد را به‌سوی مصرف مواد سوق می‌دهند به معنای آن ویژگی‌ها، متغیرها یا رخدادهایی است که اگر برای فرد خاصی رخ دهد احتمال آن که وی دچار یک اختلال شود بیشتر است.

وی در پاسخ به این پرسش که «چرا آسیب‌های اجتماعی در مقایسه با آسیب‌های فردی در دوره نوجوانی بیشتر اتفاق می‌افتد»، افزود: انسان موجودی اجتماعی است و با حضور در اجتماع و تعامل با افراد دیگر می‌تواند بسیاری از جنبه‌های موجودی خود را رشد داده و تکامل دهد.

لطفیان عنوان کرد: انسان نمازگزار با حضور در اجتماع و داشتن تمایلات مفید و مؤثر بسیار، نیازهای مادی و معنوی خود را کسب می‌کند؛ لذا بدون حضور در اجتماع با مشکلات عدیده‌ای مواجهه خواهد شد که سلامت جسمی و روانی او را در معرض خطر قرار خواهد داد.

مدیر کانون نویسندگان نماز با اشاره به اینکه هرچه توان انسان کمتر باشد ادعای او بیشتر است، افزود: نوجوان سالم یعنی کسی که می‌تواند انضباط شخصی را در زندگی خود پیاده و به نیازهای دیگران نیز توجه کند. این افراد معیارهایی واقع‌بینانه و دست‌یافتنی برای خودشان و دیگران ایجاد کرده و احساس می‌کند که دیگران او را انسانی دوست‌داشتنی با کفایت و خوشایند تلقی می‌کند.

وی در مورد فرایندهای شناختی موجود در آموزش سواد رسانه‌ای، گفت: سواد رسانه‌ای علاوه‌ بر توانایی خواندن و نوشتن، توانایی تحلیل و ارزشیابی پیام‌ها، قدرت تولید و انتقال اطلاعات به دیگران در قالب‌های مختلف و با ابزار گوناگون را در انسان پدید می‌آورد.

حجت‌الاسلام لطفیان بیان کرد: از جمله آسیب‌های نوپدید اینترنت، تلفن همراه و بازی‌های رایانه‌ای است. تلفن همراه برای نوجوان نمازگزار فوایدی دارد از جمله دسترسی آسان، کاهش ترافیک و ترددهای غیرضروری و ایجاد همگرایی، اما آثار منفی آن بلوتوث‌های مخرب، پیامک‌های مستهجن، دوستی‌های خیابانی، تزلزل ارزش‌ها و ارتباطات غیرمناسب است.

وی ادامه داد: ماهواره هم اگر غیرمناسب استفاده شود آسیب‌هایی همچون تهاجم فرهنگی، از بین رفتن قبح روابط نامتعارف، پرخاشگری، تزلزل بنیان خانواده، رواج مدهای غربی، شیطان‌پرستی و فرقه‌های انحرافی است. آثار منفی اینترنت نیز گرایش نوجوانان به چت‌روم‌ها، عشق‌های مجازی، کلاهبرداری، ازدواج‌های اینترنتی، اخاذی، سرقت اطلاعات و ... است.

کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تکنولوژی اگر مدیریت نشود رفتارهای پرقدرتی را خلق می‌کند، بازی‌های رایانه‌ای هم به‌صورت کودتای خزنده اثر مستقیمی در بروز آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، فرار دختران، خشونت و پرخاشگری‌ها، افت تحصیلی، احساس برتر بودن، بیماری‌های اسکلتی و ساختاری در پی دارد که باید متولیان قرآنی جامعه برنامه‌ریزی دقیقی برای پیشگیری و مقابله با این آسیب‌ها انجام دهند. تهدید‌ها را باید به فرصت تبدیل کرد.

حجت‌الاسلام لطفیان افزود: از ویژگی‌های یاران نمازگزار حضرت مهدی(عج) این است که مهربانند، زبان ملایم دارند، به دیگران احترام می‌گذارند به امور خیریه توجه دارند، برای کمک به سالمندان یا از کارافتادگان پیش‌قدم می‌شوند.

وی ادامه داد: این افراد اهداف و توقعات واقع‌بینانه‌ای دارند، در احساسات و عواطف تعادل دارند. یاران حضرت مهدی(عج) خلاق و مسئول هستند، بدبین نبوده و به افکار منفی و بدبینانه اجازه توسعه نمی‌دهند و شکست و ناکامی خود را امری کوچک و گذرا تلقی می‌کنند و می‌کوشند راه‌حل تازه و بهتری برای مشکل خود بیابند.

کارشناس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: نمازگزاران مهدی‌یاور و مهدی‌باور از مهارت تصمیم‌گیری به موقع، حل مسئله، تفکر خلاق، توانایی برقراری ارتباط مؤثر، حفظ روابط بین فردی، مهارت مقابله با هیجان‌ها و استرس به‌خوبی استفاده می‌کنند.

وی افزود: یاران حضرت مهدی(عج) محدودیت‌های خویش را شناسایی کرده و برای برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط مثبت خویش برنامه دارند؛ یاران ایشان رفت و آمدهای خانوادگی و نشست‌های دوستانه قرآنی دارند، آنها دوست دارند با اشخاص جدید ملاقات کنند و با دیگران روابطی سرشار از شادی داشته باشند، توانایی کنترل به موقع استرس‌ها را دارند از فشارها و تعارض‌ها نمی‌گریزند.

حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: یاران حضرت مهدی(عج) مطمئن حرکت می‌کنند، شتابزده نیستند، از پذیرش تعهدات بیش از اندازه خودداری می‌کنند، هذیان و توهم به سراغشان نمی‌آید. آنها توانایی‌هایشان را می‌شناسند و می‌توانند با استرس‌های زندگی کنار بیایند و سربازی مفید و سازنده برای امام عصر(عج) باشند.

یادآور می‌شود، در پایان از تعدادی از خردسالان به‌عنوان یاوران کوچک نماز تجلیل شد. نشست «سبک زندگی در عصر انتظار» با رویکرد نماز و مهدویت با همکاری سازمان فرهنگی ــ هنری شهرداری تهران، شهرداری منطقه شش، فرهنگسرای شفق و ستاد اقامه نماز برگزار شد.

captcha