کد خبر: 1427533
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۸
فریدون نجفی:

بخش «سینما از دریچه ماوراء» نمایشگاه قرآن حمایت شود

گروه هنر: یک فیلمساز مستند گفت: «سینما از دریچه ماوراء» از جمله بخش‌های تازه تاسیس نمایشگاه قرآن است که باید به صورت جدی حمایت شود.

فریدون نجفی، مستندساز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این که سینما می‌تواند اهرمی تاثیرگذار برای ترویج مفاهیم قرآنی باشد، گفت: من چندین بار از نمایشگاه قرآن در دوره‌های مختلف دیدن کرده‌ام، اما همیشه احساس می‌کردم چرا در این مکان از سینما به شکل مطلوبی استفاده نمی‌شود، اما این دوره وقتی فهمیدم جشنواره‌ای تحت عنوان «سینما از دریچه ماوراء» در نمایشگاه قرآنی برپا شده خوشحال شدم. هم اکنون نیز با دیدن چند کار دریافتم کسانی که برگزارکننده این بخش هستند نگاه درستی به این سینما دارند.

وی افزود: برگزار‌کنندگان این بخش، انجمن سینمای جوان است؛ مرکزی که کارش به صورت تخصصی سینماست، پس عجیب نیست آنها توانسته باشند نگاهی دقیق به سینما و چگونگی بهره‌گیری این رسانه از مضامین قرآنی داشته باشند. در ضمن جلسات نقد و بررسی که در این نمایشگاه با حضور افراد خبره برگزار می‌شود این امکان را می‌دهد تا فیلمسازان جوان بتوانند به نکات آموزنده‌ای دست پیدا کنند.

کارگردان مستند «خانه فاطمه کجاست» تصریح کرد: در این میان ذکر نکته‌ای را ضروری می‌دانم. آن نیز بحث سخت افزاری جشنواره است، چون در برگزاری این قبیل برنامه‌ها خیلی مهم است که فیلم‌ها در چه سالنی و با چه کیفیتی به نمایش درمی‌آید. اتفاقی که در نمایشگاه این دوره به طرز مطلوبی رخ داد. برای همین هم مخاطبان بسیاری به سالن‌های نمایش می‌آیند. برخلاف دیگر جشنواره‌ها که معمولا با سالن خالی فیلم‌ها را به نمایش در می‌آورند.

انتخاب‌های خوب هیئت داوران در جشنواره «سینما از دریچه ماوراء»

نجفی متذکر شد: نکته دیگر انتخاب‌های خوب هیئت داوران است، زیرا معمولا جشنواره‌هایی که در حوزه دین برگزار می‌شوند، کارهایی را به نمایش در می‌آورند که به سطحی‌ترین شکل موضوعات را پردازش می‌کنند، اما در جشنواره فیلم‌های قرآن انتخاب آثار خوب بوده است. در این میان نباید فراموش کرد که هنوز برای رسیدن به ایده‌آل راه بسیاری مانده است، اما برای اولین دوره باید به این جشنواره نمره خوبی داد.

این دارنده جوایز مختلف بین‌المللی درباره دیگر بخش‌های هنری نمایشگاه گفت: برای این جشنواره می‌شود امتیازی دیگر هم قائل شد. آن نیز استفاده مناسب از هنرهای دستی و تجسمی است. چون آنچه که من در تالار خلیج فارس دیدم، بسیار زیبا بود. در ضمن کیفیت کارهای مشبک، معرق، خوشنویسی و...  در خور توجه بود، البته تعداد کارها کم بود، اما مشخص است که این تعداد کارهای خوب از میان کارهای بسیاری انتخاب شده است. اقدامی که به شدت حرفه ای است و در نمایشگاه‌های دیگر هم باید مورد توجه قرار گیرد. یعنی تعداد آثار مهم نباشد، بلکه کیفیت کارها ملاک قرار گیرد.

این فیلمساز در پایان بیان کرد: برگزاری جشنواره فیلم در نمایشگاه قرآن جدا از مزیت‌های فراوانش به فیلمسازان این حوزه انگیزه می‌دهد تا در سال آینده فیلم‌های دیگری با کیفیت بالاتر تولید کنند، حتی هنرمندانی که امسال فیلم نداشتند انگیزه لازم را برای کار کردن پیدا می‌کند. در انتها امیدوارم سینمای قرآنی به زودی به شکل جدی‌تر و پررنگ‌تری در سینمای حرفه‌ای ما نمود پیدا کند، چون این سبک از سینما می‌تواند هنر هفتم ما را به جایگاهی شایسته برساند.

captcha