به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم سوگواری حضرت خدیجه(س) شب گذشته، 17 تیرماه، در فرهنگسرای امید با همکاری معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 13 برگزار شد.
در این مراسم پس از قرائت قرآن توسط تاجزاده، از قاریان قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، صابر خراسانی، شاعر آئینی با قرائت چند بیت در مدح همسر بزرگوار پیامبر(ص) و برشمردن صفات وارسته ایشان، از رجبی دوانی محقق و تاریخ شناس جهت سخنرانی دعوت به عمل آمد.
رجبی دوانی با طرح سخنی از پیامبر(ص) در خصوص بانوان برگزیده بهشت که شامل حضرت خدیجه(س)، حضرت فاطمه (س)، حضرت مریم و آسیه هستند، حضرت فاطمه(س) را سرور بانوان اهل بهشت نامید.
دلایل برتری حضرت خدیجه صرفا بذل مال نیست
این محقق و تاریخ شناس دلایل برتری حضرت خدیجه(س) را صرفا بذل مال و همسری پیامبر(ص) ندانست و گذری کوتاه بر سایر زنان پیامبر(ص) داشت.
رجبی در ادامه به ذکرآیاتی از قرآن کریم پرداخت که مصداقهایی درباره برترین بانوان و شقیترین آنها در آن بیان شده و مروری اجمالی نیز بر زندگی زبیر از نزدیکان حضرت خدیجه داشت که از اصحاب نزدیک امیرالمومنین بود و در زمان خلافت ایشان زمانی که توقعاتش برآورده نشد در برابر حضرت قرار گرفت.
ایشان در ادامه ضمن برشمردن خصوصیات وارسته پیامبر(ص)، امانتداری، صداقت و سایر خصوصیات آن حضرت را ملاک انتخاب حضرت خدیجه(س) دانست و آنرا الگوی عصر حاضر عنوان کرد.
علت ازدواجهای پیامبر(ص) پس از حضرت خدیجه(س)
رجبیدوانی ازدواجهای پیامبر(ص) پس از حضرت خدیجه(س) را ناشی از جو سیاسی و یا اجتماعی حاکم و حکم الهی عنوان داشت و تک همسری پیامبر(ص) در دوران حیات حضرت خدیجه(س) را نکته مخالف آن دوران بیان کرد.
رجبی سخنانش را با بیان حدیثی از امام کاظم(ع) در خصوص بعثت پیامبر(ص) ادامه داد و گفت: پیامبر(ص) نخستین بار احکام الهی را به حضرت علی(ع) و حضرت خدیجه(س) آموزش دادند.
وی به نحوه مصرف ثروت حضرت خدیجه(س) اشاره و آنرا یکی از دلایل نجات مسلمین از محاصره شعب ابیطالب عنوان و در پایان سخنان خود به حاضرین استفاده بیشتر از اسامی مذهبی را سفارش کرد.
یادآوری میشود، این مراسم با حضور 135 نفر از ارادتمندان اهل بیت(ع) در سالن خیام معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 13 به پایان رسید.