به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف روز گذشته، سهشنبه 17 تیر، بعد از نشست 4 ساعته با کاترین اشتون و معاونان هیئت های مذاکره کننده ایران و 1+5 در هتل کوبورگ وین در مصاحبه با خبرنگاران، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حمایت و ابراز اعتماد به گروه مذاکرهکننده هستهای کشور اظهار کرد: ما همواره قدردان حمایتهای رهبری معظم هستیم.
ظریف تأکید کرد: بیانات رهبر معظم انقلاب به خوبی نشان داد که ایشان در جریان جزئیات همه مباحث و مذاکرات هستهای و برنامههای درازمدت کشور در حوزه هستهای هستند و با دقتی ویژه که مخصوص ایشان است همواره موضوعات مهم و اساسی کشور اعم از موضوع هستهای را با دقت و حساسیت کامل و ریزبینی مد نظر داشته و با رعایت همه ظرافتها بیان میفرمایند.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه لازم است همه دستاندرکاران و به ویژه دوستان عزیز ما و اصحاب رسانه به ظرافتهای بیانات رهبر معظم توجه کنند، افزود: رهنمودهایی که ایشان قبلا به صورت خصوصی به اعضای تیم ارائه فرمودهاند و محورهایی هم که در بیانات دیروزشان و در فرمایشات قبلی ایشان مطرح شده است حتما چراغ راه ما برای رسیدن به راه حل خواهد بود.
ظریف تاکید کرد:لازم است این بیانات و این دیدگاههایی که از طرف ایشان مطرح شد مبنای کار همه دستاندرکاران قرار بگیرد.
مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در ادامه درمورد مذاکرات وین 6 و بحثهای مطرح شده در این دور از گفتوگوها، عنوان کرد: برنامه غنیسازی ایران برنامهای با اهداف کاملا مشخص بوده که نشاندهنده صلحآمیز بودن برنامه ما است.
ظریف تصریح کرد:اگر برنامههای بخشهای مختلف برنامه غنیسازی ایران، از کارخانه تبدیل اورانیوم اصفهان (یو.سی.اف)، تا برنامه غنیسازی نطنز تا کارخانه ساخت سوخت هستهای را در نظر بگیرید همه از ابتدا برای تأمین سوخت نیروگاه بوشهر طراحی شده است.
وی اظهار کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند در برنامه غنیسازی نه نیاز امروز و فردای ما بلکه در یک آینده چندساله ما باید به این سمت حرکت کنیم و خود این برای جامعه بینالمللی یک امر اطمینانبخشی باشد که برنامه هستهای ایران کاملا اهداف صلحآمیز دارد و از ابتدا هم با اهداف صلحآمیز طراحی شده است .
ظریف افزود: البته همانطور که رهبری معظم فرمودند الان سوخت نیروگاه بوشهر تامین میشود و نیاز ما برای یک آینده چندساله است که باید در آن جهت حرکت بکنیم . این موضع ما بوده که از ابتدای مذاکرات وین یعنی از حدود 5ماه و نیم قبل به صورت صریح آن را مطرح کردهایم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: از نظر علمی هم همکاران ما در تیم مذاکرهکننده که از سازمان انرژی اتمی اینجا در مذاکرات حضور دارند توضیح کافی دادند و براساس همین حرکت میکنیم تا اینکه طرف مقابل بتواند این تصمیم دشوار را اتخاذ بکند.