به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) عادل آذر، مدیرعامل مرکز آمار ایران در همایش روز جهانی جمعیت که امروز چهارشنبه 18 تیر ماه در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به تدوین قانون برنامه ششم توسعه، خواستار اختصاص فصلی در این برنامه مرتبط با مسائل جمعیتی شد و افزود: در مقطعی که سیاستهای کلی اصل 44 وضع گردید بلافاصله کمیسیونهای ویژهای در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد اما در قبال ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت حرکتی در مجلس نمیبینیم.
مدیرعامل مرکز آمار ایران افزود: در قبال سیاستهای ابلاغی جمعیت، مأموریت اصلی سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ایران رصد وضعیت جمعیتی کشور و پایش مناسب پایگاههای اطلاعاتی کشور است و یکی از مباحث جدی در سیاستهای جمعیتی موضوع تامین اجتماعی و سالمندان است.
وی اظهار کرد: چالش ایران در 35 سال آینده مرتبط با حوزه جوانان و مسائل مرتبط با سالمندان است. دامی که کشور در دهه 60 به منظور افزایش جمعیت درون آن افتاد بدون اینکه به آینده قشر جوان بیست سال بعد از آن پس از ورود به سن کار توجهای شده باشد. درست است که مباحث مرتبط با آموزش به خوبی در کشور رشد پیدا کرد ولی فکری برای مشاغل آنها نکردیم.
اگر واقعاً دغدغه افزایش جمعیت داریم بهتر است ازدواج جوانان را تسهیل کنیم
عادل آذر با اشاره به الگوی وضع زناشویی در کشور، ادامه داد: طبق بررسیهای صورت گرفته 36 درصد دختران بین 20 تا 29 و 59 درصد پسران بین 20 تا 29 سال هنوز ازدواج نکردهاند. اگر واقعا دغدغه افزایش جمعیت را داریم بهتر است در تلاش برای تسهیل ازدواج جوانان باشیم.
وی با بیان اینکه در سیاستهای ابلاغی جمعیت دو موضوع مدیریت مهاجرت و سوق دادن جمعیت به سمت روستاها، حاشیه خلیج فارس و دریای عمان تاکید شده است، تصریح کرد: تجرد قطعی در مردان از ۱.۳ درصد در سال ۸۵ به ۱.۶ درصد در سال ۹۰ رسیده و در زنان از ۱.۸ به ۲.۸ درصد رسیده است و با وجود تمرکز روی باسوادی، هنوز شاخص باسوادی در زنان و مردان زیر۹۰درصد است.
عادل آذر بر لزوم ایجاد اشتغال مناسب برای قشر تحصیلکرده تاکید کرد و گفت: اگر سابق بر این به ازای هر 20 میلیون تومان یک شغل ایجاد میکردیم، در حال حاضر فعالیتهای دانش بنیان و دانش محور باید ایجاد کنیم که سرمایه گذاری اولیه آن بسیار هزینه در بردارد. طبق ارزیابی صورت گرفته نرخ بیکاری افراد دیپلم و زیردیپلم از 21.9 به 19 درصد رسیده است و در مقابل نرخ بیکاری افراد تحصیلکرده دانشگاهی از 44.3 به 46.5 درصد رسیده است و در برخی استانها نزدیک به 60 درصد است.
معضل بیکاری زنان بسیار جدی است
مدیرعامل مرکز آمار ایران در پایان معضل بیکاری زنان را بسیار جدی ارزیابی کرد و افزود: با وجود اینکه نسبت تحصیل کردهها خانم به آقا 60 به 40 است ولی بانوان از شرایط اشتغال مناسب برخوردار نیستند که بدین منظور باید توجه مناسبی به این مقوله داشته باشیم.