عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی، در حاشیه بازدید از بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با حضور در غرفه خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به ارزیابی این دوره از نمایشگاه پرداخت و اظهار کرد: اگر بخواهم ازعبارات کلیشهای استفاده کنم باید بگویم که این دوره از نمایشگاه خوب بوده و حتی بهتر از دورههای پیشین است، اما تا چه زمانی باید کلیشهای صحبت کنیم در حالی که خداوند در قرآن میفرماید: پاداش کسانی که مؤمن و خوب هستند را ضایع نمیکنیم.
هدیه عباس سلیمی به برگزارکنندگان نمایشگاه
وی ادامه داد: برای برگزاری نمایشگاه قرآن زحمات بسیاری کشیده شده است و جای تقدیر دارد و خداوند به همه برگزارکنندگان جزای خیر دهد اما همه آنچه که گفته شده است، دلیل نمیشود که مطالبات بر حق جامعه قرآنی را بر زبان جاری نکنیم و اگر نقدی به نظر رسید را عنوان نکنیم؛ چراکه بر اساس جهان بینی که داریم امام صادق(ع) میفرماید: بهترین برادران من کسانی هستند که عیوب کارم را به من هدیه دهند؛ بنابراین امروز در این گفتوگو میخواهم به متولیان فرهنگی و برگزارکنندگان نمایشگاه هدیه دهم و نه قصد تخریب دارم و نه تضعیف.
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: چرا باید در جامعه برای اصناف و طبقات مختلف، جایگاه حقوقی مستقلی قائل شوند، اما برای جامعه قرآنی به این صورت نباشد. مخالفتی با جامعه هنری ندارم که جایگاه مستقل تحت مالکیت خودش به نام تالار وحدت را داشته باشند و مخالفتی ندارم که جامعه ورزشی با وجود داشتن وزارتخانه و اعتبارات مستقل، استادیوم آزادی را داشته باشند و مشابه چنین مکانی در همه شهرها پابرجا باشد اما آیا جامعه ورزشی برای برگزاری مسابقه فوتبال، مدرسه شهید مطهری را کرایه میکند؟
وی بیان کرد: چرا باید جامعه قرآنی هر ساله به صورت عاریتی و استقراضی در ماه نزول قرآن، نمایشگاه قرآنی برگزار کنند و در کنار این نمایشگاه، برنامههای دیگری هم اجرا شود و در نهایت جمعیت متفرق میشوند.
سلیمی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه قرآن به این صورت درست نیست و اگر بر اساس طراحی خاصی باشد که جای گلایه و اعتراض است و حتی اگر ناآگاهانه هم باشد، بازهم به این سبک برگزاری انتقاد وارد است.
وی افزود: اولین و مهمترین مطلبی که در ماه مبارک رمضان مطرح میشود، قرآن است و اگر ما مردم را در سایهسار فرهنگ قرآن سازماندهی و ساماندهی کنیم، همه برنامههای هنری و شادی مردم تأمین و تضمین خواهد شد.
ضرورت طراحی برنامه اصولی برای برگزاری نمایشگاه قرآن
این پیشکسوت قرآنی تصریح کرد: به موازات تشکر از متولیان برگزاری نمایشگاه تقاضا میکنم تا نسبت به برگزاری نمایشگاه قرآن، برنامه دراز مدت، زیربنایی و اصولی را طراحی کنند و سازمانهای ذیربط، دولت و مجلس به کمک دستاندرکاران نمایشگاه بیایند تا جایگاه مستقلی را به نمایشگاه قرآن اختصاص دهند.
وی بیان کرد: فعالیت تنها یک فرهنگسرای قرآنی، نیازهای قرآنی یک کشور را تأمین نمی کند. باید جایگاه خاص مناسبی را برای برگزاری نمایشگاه قرآن اختصاص دهیم.
سلیمی اظهار کرد: دولت فعلی و دولتهای آینده باید در یک برنامهریزی درست، اعتبارات محل نمایشگاه قرآن را تأمین کنند تا در همه محافل، مسابقات و جشنوارههای قرآنی، مکان مستقلی را داشته باشیم.
وی افزود: مصلی و باغ موزه دفاع مقدس مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه نیست؛ باید مکانی را در تهران احداث کنیم تا محل اختصاصی برنامههای قرآنی کشور باشد.