کد خبر: 1429501
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۳

روحانیان نقش مؤثری در فرهنگ‌سازی حفاظت و بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی دارند

گروه اجتماعی: حجت‎الاسلام حسینی نقش روحانیان در فرهنگ‌سازی حفاظت و بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی را ‌مؤثر دانست و گفت: سخنرانی ‌روحانیان در مساجد، درباره حفاظت و بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی یکی از راهکارهای اساسی در ترویج فرهنگ حفاظت از طبیعت است.

حجت‌الاسلام سیدمحمد حسینی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، یک ششم آیات قرآن، معادل یک هزار آیه شریفه را بیانگر اهمیت منابع طبیعی دانست و افزود: در آیات قرآن و روایات ائمه اطهار(ع) به صیانت و بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی به‌عنوان نعمت‌های الهی سفارش شده است.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی مانند جنگل‌ها و مراتع جزو انفال محسوب می‌شوند، گفت: بر اساس آیات مبارک قرآن، انفال از آن خدا و رسول خدا(ص) است و در زمان غیبت امام زمان(عج) تصدی انفال با ولی فقیه است و هرگونه تصرف و تجاوز به منابع طبیعی از نظر مراجع تقلید حرام است و منوط به اجازه از حکومت اسلامی است.

حسینی نقش روحانیان در فرهنگ‌سازی حفاظت و بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی را بسیار مؤثر دانست و اظهار کرد: سخنرانی طلاب و روحانیان حاضر در مساجد روستاهای چهارمحال و بختیاری در ایام ماه مبارک رمضان، درباره حفاظت و بهره‌برداری صحیح از منابع طبیعی این استان، یکی از راهکارهای اساسی در ترویج فرهنگ حفاظت از طبیعت است.

وی با اشاره به جایگاه والای انسان بین مخلوقات، افزود: خداوند زمین را با تمام امکانات و نعمت‌ها در اختیار انسان که خلیفه خدا بر روی زمین است قرار داد تا از آن‌ها به‌طور صحیح و شایسته استفاده کند و بر اساس آیات قرآن کریم انسان در استفاده از این نعمت‌ها نباید اسراف کند.

به گفته وی قرآن کریم به انسان‌ها سفارش کرده است بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید، بخورید و بیاشامید ولی زیاده‌روی نکنید، بخورید و بیاشامید ولی فساد نکنید بخورید و بیاشامید و به فقرا کمک کنید.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: منابع طبیعی نعمت‌های الهی است که متعلق به همه نسل‌های بشر است بنابراین باید به‌گونه‌ای مورد استفاده قرار گیرند که برای نسل‌های آینده نیز حفظ شوند.

حسینی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری زمانی تأمین‌کننده 10 درصد آب کشور بوده است، اظهار کرد: این استان در حال حاضر با بحران کم ‌آبی مواجه است و بسیاری از روستاهای استان به‌وسیله تانکر آبرسانی می‌شود و علت این امر علاوه بر تغییر اقلیم، از بین رفتن منابع طبیعی است.

وی افزود: پوشش گیاهی در جنگل‌ها و مراتع نقش مؤثری در نفوذ آب‌های حاصل از بارندگی به داخل زمین و پرآب شدن چشمه‌ها و قنات‌ها دارد و به‌دنبال آن خشکسالی و کمبود آب اتفاق نمی‌افتد بنابراین تمامی انسان‌ها در حفاظت از عرصه‌های طبیعی به‌عنوان نیاز آیندگان مسئول هستند.

captcha