محمد خزاعی، دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره این رویداد انقلابی بیان کرد: ما به دنبال تاثیرگذار بودن این جشنواره هستیم، زیرا جشنواره فیلم مقاومت به عنوان بزرگترین جشنواره سینمایی انقلاب اسلامی، در سالهای گذشته و در طول ادوار برگزاری توانسته تاثیرات زیادی بگذارد. نکته دیگر اینکه سی سال پیش عدهای از بچههای جنگ دور هم جمع شدند و احساس کردند که باید جشنوارهای تشکیل دهند برآمده از روح و جوهره انقلاب و دفاع مقدس؛ و امروز 31 سال از عمر آن حرکت فرهنگی میگذرد و این جشنواره برکات و دستاوردهای زیادی برای انقلاب اسلامی و فرهنگ جامعه داشته است.
وی افزود: برگزاری این جشنواره باعث شد تا ضرورت توجه به تولید در سینمای دفاع مقدس شکل بگیرد و به دنبال آن شهرک سینمایی دفاع مقدس ایجاد شد و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تشکیل شد. از همان دوره بود که با تغییر استراتژی بخش بینالملل به جشنواره اضافه شد و تبدیل به یکی از مهمترین بخشهای جشنواره شد که باعث دیده شدن فرهنگ مقاومت در جهان و همچنین ارتباط با هنرمندان عرصه مقاومت در سطح بینالملل شده است.
انقلاب، سیاست و خانواده؛ یه گزینه مورد نظر تهاجم فرهنگی
خزاعی درباره ضرورت پرداختن به فرهنگ مقاومت بیان کرد: تهاجم فرهنگی در سه موج مختلف اتفاق افتاد؛ موج اول در سالهای ابتدایی انقلاب بود که دگردیسی در اقتصاد و اشاعه و ترویج فرهنگ مصرف گرایی بوجود آورد. در موج دوم دگردیسی سیاسی بوجود آمد و در موج سوم خانواده و زن ایرانی مورد هدف قرار گرفت و امروز در موج چهارم تهاجم فرهنگی سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی را مورد هدف قرار داده است. با این توضیح باید گفت متاسفانه نسبت به مسائل فرهنگی و ناهنجاریهای جامعه نوعی بیتفاوتی ایجاد شده است، به همین دلیل بسیاری از مسائل نسبت به دهه 60 تغییر کرده و حتی، بعضی آرمانها نیز تغییر کرده است، اما امروز باید ایستادگی کرد و نباید بگذاریم بیماری فرهنگی گسترش پیدا کند و وارد بدنه خانوادهها شود.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت درباره عکسالعمل ما در مقابل فیلمهای ضد ایرانی گفت: ما باید در مقابل فیلمهایی که آنها علیه ما میسازند تنها واکنش نداشته باشیم، بلکه باید نسبت به صدور و گسترش فرهنگ و هویتمان از طریق سینما تلاش کنیم و امروز وقت آن است که از خود بپرسیم در جواب فیلمهای ضد اسلامی و ضد ایرانی آنها چه کاری انجام دادهایم؟ نکته دیگر اینکه، امروز دیگر جنگ بمب و موشک نیست بلکه یک جنگ تمامعیار رسانهای است و ما احتیاج به موشکهای رسانهای برای مقابله داریم.
هالیوود؛ ایدئولوژی که میکوشد ارتباط معنوی انسان را با خالق خود از بین ببرد
خزاعی در بخش دیگری از سخنان خود درباره هالیوود و عملکردش چنین توضیح داد: هالیوود یک تکنولوژی برتر نیست، بلکه یک ایدئولوژی است. هالیوود میکوشد دنیایی کاملا مادی ایجاد کند که انسانیت و اخلاق در آن ارزشی ندارد و میخواهند دین و ارتباط معنوی انسان را با خالق خود از بین ببرند. همه متفکران و اندیشمندان، نگران هالیوود و اثرات مخرب آن در جامعه و خانواده هستند. ما نیازمند انتخاب مسیر مشترکی برای تغییر نگرش مردم جهان هستیم، همچنین باید با تبلیغاتی هم سطح هالیوود و صهیونیسم در برابر آنها بایستیم. کشورها باید به یک قدرت تکنیکی برسند که توان همآوردی با تهاجم تبلیغی و رسانهای غرب را داشته باشند و شک نداشته باشید که هالیوود از گروهها، افکار و جریاناتی که به مقابله با تفکرات صهیونیستی میپردازند وحشت دارد.
وی در پایان بیان کرد: سینمای دفاع مقدس و مقاومت، سینمای عدالتخواه و ظلمستیز است و جزء نیازهای امروز دنیاست. خیلی مهم نیست بدانیم که بچههای جنگ با چه ابزاری جنگیدند؟ کجا؟ و چگونه؟ بلکه معرفت، معنا، آرمان و احساس آنها مهم است که باید در فیلمها با موضوع دفاع مقدس جاری و ساری باشد تا فضای آن روزگار تصویر شود. سینمای دفاع مقدس یک گونه جدی، مهم، استراتژیک و توجه برانگیز است. در انتهای سخنانم باید بگویم، سینمای مقاومت باید نگران فرهنگ اصیل انسانی و نابی باشد که سالها در میان چرخه باطل عزلتها، ندانم کاریها، خودباختگیها، عافیتطلبیها و دنیاگراییها تا مرز فراموشی پیش رفته است؛ سینمای مقاومت سرمایه ارجمندی است که با عشق، آزادگی، جوانمردی، ایران دوستی و اسلام خواهی و انسانیت را در خود دارد، سینمای مقاومت مهمترین هدیه است که ایران امروز میتواند به جهان انسانی عرضه کند.