کد خبر: 1430567
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۵
حجت‌الاسلام غضنفری:

دعا و ترک گناه توأم با یکدیگر زمینه‌ساز بخشش می‏‎شود

گروه اجتماعی:امام جمعه شهرستان بن با تأکید بر اینکه در شب‌های قدر به دعا و راز و نیازهای ظاهری اکتفا نشود، گفت: دعا و تلاش برای ترک گناه و معصیت الهی توأم با یکدیگر موجب بخشش و خلاص شدن از جهنم می‎شود.

حجت‌الاسلام محمدتقی غضنفری، امام جمعه شهرستان بن در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‌‏المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، شب‎های قدر را فرصت مغتنم و از نعمت‌های بزرگ الهی برای انسان دانست و اظهار کرد: اگرچه ذهن محدود بشری نمی‌تواند ابعاد چیستی و عظمت شب‌های قدر را به‌درستی درک و محاسبه کند، اما لازم است از این شب‌ها و لحظات گران‌بها به‌عنوان فرصت‌های مغتنم و دست‎نیافتنی برای رسیدن به اهداف بزرگ الهی و رستگاری در دنیا و آخرت بهره کافی و مطلوب برده شود.

وی با تأکید بر اینکه در این شب‌ها به دعا و راز و نیازهای ظاهری اکتفا نشود، گفت: پاک شدن از آلودگی‌ها تنها در بیان چند ذکر در ادعیه‌ها میسر نمی‌‏شود.

به گفته وی، اگر در دعای جوشن کبیر خدا را 100 مرتبه به عظمت و جلاش قسم می‎دهیم به این معنا نیست که تمامی گناهان ما بخشیده شود؛ چراکه دعا و تلاش برای ترک گناه و معصیت الهی توأم با یکدیگر موجب بخشش و خلاص شدن از جهنم می‎شود.

ماه رمضان فرصتی برای درمان دردهای باطنی است

حجت‌الاسلام غضنفری‌ ماه رمضان را فرصتی مغتنم برای درمان دردها بیمارهای باطنی خواند و آحاد مردم را به حفظ دستاوردهای گرانقدر ماه پرشکوه رمضان و به‌ویژه ذخیره نورانی تقوا توصیه کرد.

وی ضمن تشریح آیات سوره قدر، اهمیت و جایگاه شب‌های قدر را در نزول این سوره بسیار مهم عنوان کرد و افزود: آنچه که شب‌های قدر را با عظمت و پرفضیلت کرده نزول سوره قدر در این زمان بوده است.

امام جمعه بن با بیان اینکه در این سوره عظمت شب‌های قدر برای پیامبر اسلام(ص) بیان شده است، گفت: خدای متعال برای اینکه عظمت شب قدر را به انسان بفهماند و نشان بدهد، در آیه دوم سوره قدر به پیغمبراسلام (ص) می‌فرمایند: «وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ‌و؛ تو چه، دانی که شب قدر چیست»، آیا خیال می‎کنید درک شب قدر برای همه موجودات آسان است؟

وی با اشاره به اینکه فضیلت شب قدر با یک عمر زندگی طبیعی انسان در این دنیا برابری می‌کند، آیه سوم سوره قدر که می‌فرماید: «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ؛ شب قدر بهتر از هزار ماه است» را مصادق و سند محکم و بارز عظمت و بزرگی شب‌های قدر بیان کرد.

حجت‌الاسلام غضنفری با اشاره به آیه چهارم سوره قدر که می‌فرماید: «تَنَزَّلُ الْمَلَائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن کُلِّ أَمْر؛ در آن شب فرشتگان و روح به فرمان پروردگارشان برای انجام دادن کارها نازل می شوند»، حضور ملائک مقرب الهی در میان انسان‎ها را یکی دیگر از ویژگی‌ها و اهمیت این شب‎ها برشمرد.

ماه رجب، شعبان و رمضان مقدمه‌ای برای درک شب‌های قدر است

وی ماه رجب، شعبان و رمضان را مقدمه‌ای برای آمادگی و درک شب‌های قدر دانست و گفت: اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نه تنها این سه ماه بلکه یک سال برای درک شب‎های قدر به عبادت و خودسازی می‌پرداختند.

امام جمعه بن با بیان اینکه نخوردن و نیاشامیدن تنها فلسفه وجودی ماه مبارک رمضان نیست، به تبیین جنبه مهم و اساسی روزه‎داری در این ماه مبارک پرداخت و افزود: خدای متعال در آیه 183 بقره هدف اصلی از روزه‎داری را تقوای الهی بیان کرده و می فرمایند:«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ؛ ای کسانی که ایمان آورده‎اید، روزه داشتن بر شما مقرر شد، همچنان که بر کسانی که پیش از شما بوده‏اند مقرر شده بود، تا پرهیزگار شوید».

تمرین تقوا و دوری جستن از گناه فلسفه اصلی روزه‎داری است

وی تمرین تقوا و دوری جستن از گناه را فلسفه اصلی روزه‎داری در ماه مبارک رمضان عنوان و خاطرنشان کرد: انسان همان‎گونه که نسبت به جسم و شکم خود حساس و منظم است باید نسبت به مسائل فکری و روحی خود نیز اهتمام جدی داشته باشد؛ چرا که تنها راه مصون ماندن فکر و روح از آسیب‏ها پرهیزکاری و دوری از گناه است.

حجت‎الاسلام غضنفری دعا، تضرع، توبه و انابه و خلوت با پروردگار را وظیفه هر مسلمان گناه‎کار در شب‌های قدر دانست و گفت: گناه و معصیت، بی‎حرمتی به ساحت مقدس الهی است پس در این شب‎ها با خدا عهد ببندیم که در محضر او گناه نکنیم و بدانیم که عالم همیشه محضر خداست.

captcha