به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم گرامیداشت امروز،25 تیرماه، روز تامین اجتماعی تفاوت جوامع سنتی و مدرن را در موضوعات متعددی همچون تامین اجتماعی دانست و گفت: افراد در گذشته مورد حمایت قبیله، قوم و خانواده بودند ولی در دنیای مدرن افراد به گونهای رها شدهاند. در جامعه ما با وجود اینکه همچنان باید متکی بر خانواده و خویشاوندان باشند ولی اگر در این بین نهادی مدرن همچون تامین اجتماعی برای ایجاد امنیت و رفاه اجتماعی شکل بگیرد تامین میتواند یک نقطه وصلی بین سنتهای دیرین و دنیای امروز باشد.
ربیعی تامین اجتماعی را نهادی واسط برای افزایش سرمایه اجتماعی جامعه برشمرد و افزود: مهم ترین عنصر و استراتژی پیش روی سازمان باید اعتمادسازی باشد. متاسفانه روزی که تامین اجتماعی را تحویل گرفتیم، اصلیترین گمشده آن اعتماد بود. البته نمیخواهم بگویم که امروز نیز غوغا کردهایم اما در حد توان خودمان سعی در ایجاد اعتماد داشتیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه نهادهای همچون تامین اجتماعی شاخص میزان عقلانیت و دور اندیشی هر جامعهای است، ادامه داد: هرچه تامین اجتماعی توانمندتر باشد مسلما جامعه نیز در آرامش خواهد بود و هر چه جامعه به بحران نزدیکتر باشد جامعه نیز در شرایط نامناسبتر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه دولت درصدد انسجام بخشی به نظام تامین اجتماعی است و طی سه سال آینده آن را مستحکم خواهد کرد، افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته نخستین لایحه حمایتی در این زمینه مربوط به سازمان بهزیستی است براین اساس در تلاش برای توانمند کردن افرادی هستیم که به طور ناخواسته و یا به دلایل شرایط اجتماعی دچار آسیب شدهاند.
ربیعی خاطرنشان کرد: بنابراین درصددیم سازمان بهزیستی را در سه سال آینده به عنوان نخستین لایحه حمایت مورد توجه جدی قرار بدهیم تا در این زمینه شرایط بهتری پیدا کنیم چرا که این مجموعه یکی از لایههای مهم نظام تامین اجتماعی است. ما امروزه در جامعه با فقر مطلق مواجه هستیم و در تلاشیم تا این مشکل را با حمایتهای همچون حمایتهای غذایی قدری مرتفع کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه استمرار کارآمدی در تامین اجتماعی را در لایه دوم حمایتی خود پیگیری خواهیم کرد، افزود: در پی حرکت اصلاحی، استحکام تشکیلاتی و گسترش خدمات هستیم. عدالت یکی از مسائل مهم هر جامعهای است و آرزوی هر جامعهای تحقق عدالت است. تمامی کسانی که شعار مبارزه با فساد دارند ولی ساختار فسادآمیز ایجاد کردهاند دروغ میگویند.
وی غفلت از نهاد تامین اجتماعی را ضدعدالت خواند و گفت: سلامت تنها مرتبط با بعد جسمانی نیست و تامین حداقلهای زندگی برای سالمندان و تامین امنیت روانی نیروی کار نیز در مفهوم سلامت اجتماعی میگنجد که باید با ایجاد نظامهای چند لایه تامین اجتماعی به آن پاسخ دهیم.
ربیعی عنوان کرد: بدون اینکه بار مالی به دولت تحمیل کرده باشیم توانستیم مطالبات مراکز طرف قرارداد را صفر کنیم، بیش از پنج میلیون نفر را بیمه کردهایم و در آینده نیز به سمت الکترونیک کردن دفترچهها پیش خواهیم رفت. در جامعهای که بخش خصوصیش ضعیف است و دولت منابع کافی در اختیار ندارد بنابراین باید صندوقها موتور توسعه کشور باشند و میخواهیم در این جهت حرکت کنیم. به تعبیری دیگر نقش صندوقها در اقتصاد ایران باید دیده شود.