کد خبر: 1430735
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۷
جعفریان:

طب سنتی را نباید مقدس دانست/ دین مرجع سبک زندگی است

گروه سلامت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مهم‌ترین عوارضی که دامن‌گیر طب سنتی شده همین نگاهی است که می‌گوید طب سنتی مقدس است، اگر به دین به عنوان مرجع سبک زندگی نگاه کنیم نگاه کاملا درستی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم تکریم شمس اردکانی رییس پیشین و معارفه رضایی‌زاده رییس جدید دانشکده طب سنتی طی سخنانی با اشاره به اهمیت جایگاه این طب، گفت: پیش از تأسیس دانشکده طب سنتی دو نگاه افراطی و تفریطی نسبت به طب سنتی وجود داشت. افراطیون معتقد بودند که طب سنتی قطعی و مقدس است و تفریطی‌ها معتقد بودند این طب کارآمد نیست و حرفی برای گفتن ندارد.
جعفریان افزود: البته با تأسیس دانشکده طب سنتی این دو نگاه تغییر کرد کسانی که قائل به ناکارآمدی طب سنتی بودند متقاعد شدند که می‌تواند کارآمد باشد و کسانی هم که آن را مسلم مطلق می‌دانستند دریافتند که نباید این‌گونه با آن برخورد کنند.
وی با بیان اینکه مهم‌ترین عوارضی که دامن‌گیر طب سنتی شده همین نگاهی است که می‌گوید طب سنتی مقدس است، افزود: اگر به دین به عنوان مرجع سبک زندگی نگاه کنیم نگاه کاملا درستی است و با نگاه سبک زندگی می‌شود از دین استفاده معقول و منطقی داشت و صد البته که محتوای ارزشمندی هم برای آن وجود دارد ولی اگر بخواهیم صرفاً به عنوان مقوله درمان نگاه کنیم، موضوع آن درمان نیست همان طور که موضوع دین خانه ساختن نیست بلکه دین اصول بنای خانه و اصول مرکب داشتن را به ما می‌آموزد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اگر بادید معقول نگاه کنیم معارف بسیار غنی و ارزشمندی در حوزه سبک زندگی داریم که عموماً از آن غافل هستیم و اگر درباره آن حرف می‌زنیم کمتر به آن عمل می‌کنیم. بنابراین اگر طب سنتی در این مقوله کار کند ارزش‌های جدیدی به دست می‌آید که بدون شک در سلامت مردم موثر خواهد بود.
جعفریان با تاکید بر اینکه سبک زندگی جدید سلامت انسان‌ها را تحت تأثیر قرار داده است افزود: بسیاری از عوارض و گرفتاری‌های امروز ناشی از صنعتی شدن و تغییر سبک زندگی است به عنوان مثال چه دلیلی دارد تعداد زیادی از افراد جامعه که دیابت ندارند به کبد چرب مبتلا شوند همه این‌ها ناشی از تغییر سبک زندگی است.
وی نگاه دانشگاهی به طب سنتی را ضروری خواند و تصریح کرد: قدم اول این است که مستندات طب سنتی را به زبان علمی که برای دیگران قابل فهم باشد تبدیل کنیم. پس از آن باید نتایج مثبت و اثربخش آن را در عمل نشان دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه خاصیت طب به عنوان علم تجربی ابطال‌پذیری آن است افزود: اگر مواقعی هم به نتیجه نرسیدیم بدون واهمه آن را بیان کنیم.
جعفریان با اشاره به ظرفیت بالای دانشکده طب سنتی در تولید شواهد متقن علمی، گفت: در بیماری‌هایی نظیر میگرن، آلرژی و کمردرد (LOW Back Pain) طب مدرن چقدر موفق بوده است؟ اگر با استفاده از طب سنتی راه حل این مشکلات را به زبان علمی بیان کنیم میزان اهمیت و اثربخشی طب سنتی در دنیا مطرح می‌شود.

captcha