کد خبر: 1434071
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳
در برنامه رادیویی «افق» مطرح شد؛

آغاز به کار دبیرخانه بیست‌و‌سومین نمایشگاه قرآن/ تپه‌های عباس‌آباد محل دائمی نمایشگاه قرآن می‌شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران و یکی از اعضای شورای شهر تهران در برنامه «افق» رادیو قرآن بر ساخت محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن در تپه‌های عباس‌آباد تهران تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه زنده افق رادیو قرآن روز گذشته، پنجم مردادماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد و رئیس بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و با اجرای جواد نصیری به موضوع نمایشگاه قرآن پرداخت.
براساس این گزارش، حجت‌الاسلام حشمتی در ابتدای این برنامه اظهار کرد: بیست‌ودومین نمایشگاه قرآن که در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد در روزهای اول برگزاری با استقبال خوبی روبه‌رو نشد، اما به تدریج طی اطلاع‌رسانی‌هایی که از سوی رسانه‌ها و صداوسیما انجام شد شاهد استقبال خوبی بودیم.
وی افزود: همکاران ما در شهرداری و باغ موزه دفاع مقدس بعد از اینکه استقبال خوب از نمایشگاه قرآن را دیدند مطرح کردند که نمایشگاه قرآن تمدید شود که در ابتدا به مدت سه روز و بعد تا پایان تیرماه تمدید شد. در شب پایانی نمایشگاه قرآن جمعیت ورودی در آخر شب بیش از جمعیت خروجی بود که نشان دهنده این است که مردم تهران و خانواده‌ها این مجموعه‌های نمایشگاهی را نیاز دارند و دوست دارند که در ماه رمضان از این نمایشگاه استفاده کنند.
رئیس بیست‌ودومین نمایشگاه قرآن کریم افزود: محیط باغ موزه دفاع مقدس و طبیعت مجموعه و همچنین همجواری با شهدای باغ موزه دفاع مقدس بسیار خوب بود که باعث شد بازدیدکنندگان بتواند استفاده خوبی در طول ماه رمضان از نمایشگاه قرآن و باغ موزه دفاع مقدس داشته باشند.
95 درصد بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن خانواده‌ها بودند

وی ادامه داد: 95 درصد بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن خانواده بودند که این امر بر سلامت مجموعه می‌افزود. هر چند که روزانه 10 هزار بسته افطاری در بین بازدیدکنندگان توزیع می‌شد، اما خانواده‌ها سفره افطاری را که با خود آورده بودند در گوشه‌ای از باغ‌موزه، پهن می‌کردند.
حشمتی درباره بخش‌های مختلف بیست‌ودومین نمایشگاه قرآن گفت: در مجموع 17 کمیته محتوایی داشتیم که فعالیت‌های مجموعه نهادهای نظام و موسسات مردمی را در برمی‌گرفت. کمیته دانشگاهی، آموزش و پرورش، حوزه‌های علمیه، بانوان، خادمان قرآن، کودک و نوجوان، علمی، موسسات مردمی و... کمیته‌های محتوایی ما در نمایشگاه قرآن بودند.
وی افزود: همچنین یک ستاد اجرایی داشتیم که این ستاد نیز کمیته‌های خود را داشت؛ دو بازارچه شامل؛ آثار مکتوب و رسانه‌های دیجیتال داشتیم که در این بازارچه‌ها علاوه بر عرضه آثار مکتوب و نرم‌افزار، فروش محصولات را نیز داشتیم که بازدیدکنندگان استقبال خوبی از این بخش‌ها داشتند.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در این بخش از سخنان خود با اشاره به برپایی نمایشگاه قرآن در استان‌ها، گفت: طی هماهنگی‌های انجام شده قبل از ماه مبارک رمضان، 12 استان برای برپایی نمایشگاه قرآن استانی اعلام آمادگی کردند که بنده سه نمایشگاه قرآن استانی را از نزدیک دیدم. به غیر از این 12 استان، سایر مجموعه‌های زیر نظر وزارت ارشاد نیز در ماه رمضان محافل قرآنی، جلسات قرآن و... را برگزار کردند و در شهر و شهرستان‌های تهران نیز نمایشگاه‌های قرآنی متعددی برگزار شد.
بخشی از فعالیت‌های نمایشگاه قرآن در نمایشگاه‌های استانی نیز پی‌گیری می‌شود

وی ادامه داد: در سال آینده با نگاه ملی‌تری به نمایشگاه‌های قرآن استان‌ها نگاه می‌کنیم و تلاش می‌کنیم تا بخشی از محصولات و فعالیت‌های نمایشگاه قرآن تهران را به نمایشگاه‌های استانی نیز ببریم. استان‌ها نیز باید از هم‌اکنون خود را برای برپایی نمایشگاه قرآن در سال آینده آماده کنند.
حشمتی اظهارکرد: رخداد نمایشگاه قرآن نه تنها در سطح منطقه بلکه در سطح جهان هم بی‌نظیر و کم‌نظیر است؛ نمایشگاه قرآن برای مردم ما بسیار مغتنم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره آینده نمایشگاه قرآن گفت: یکی از وظایف ما بعد از هر فعالیت این است که یک ارزیابی دقیق از فعالیت‌ها صورت گیرد که در حال حاضر گزارش بسیاری از کمیته‌ها دریافت شده و منتظر جمع‌آوری گزارش کار تمام کمیته‌ها و بخش‌های نمایشگاه و حتی نظرسنجی‌های مردمی هستیم تا بتوانیم نمایشگاه سال آینده را بهتر برگزار کنیم.
ارائه فعالیت‌های جدید در بیست‌وسومین نمایشگاه قرآن

حجت‌الاسلام حشمتی افزود: دبیرخانه نمایشگاه بیست و سوم قرآن فعالیت خود را آغاز کرده است و اعتقاد داریم که در بیست‌وسومین نمایشگاه قرآن باید کارها و فعالیت‌های جدید ارائه کنیم و بتوانیم نمایشگاهی متفاوت از نمایشگاه‌های گذشته داشته باشیم.
وی در ادامه عنوان کرد: در اکثر نمایشگاه‌های قرآن که تاکنون بیش از بیست دوره آن برگزار شده است عضو ستاد و از دست‌اندرکاران نمایشگاه بوده‌ا‌م و فعالیت‌هایی از این دست را انجام داده‌ام و تجربه و دانشی که طی این سال‌ها کسب کرده‌ام اقتضا می‌کند که یک مجموعه دائمی برای نمایشگاه قرآن داشته باشیم. ما نمایشگاه بین‌المللی تهران را داریم که ساختار آن فنی است و غیر از آن مجموعه، نمایشگاهی استاندارد در سطح تهران نداریم و مجموعه خاص نمایشگاهی به ویژه در حوزه فرهنگ باید ویژگی‌های خاص خود را داشته باشد و زیبا نیست که یک جایگاه خوبی برای برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و قرآنی نداشته باشیم.
وی افزود: نیاز به یک مجموعه دائمی برای نمایشگاه قرآن را احساس می‌کردیم؛ یک میلیون نفر از نمایشگاه قرآن بازدید می‌کنند که این یک میلیون نفر بسیار فرهنگی و قرآنی هستند و وظیفه ما است که به این بازدیدکنندگان خدمت کنیم. ما می‌توانستیم تعداد بازدیدکنندگان را به دو میلیون نفر افزایش دهیم اما باید در این صورت خدمات بیشتری ارائه می‌کردیم.
حمایت مسئولان از ایجاد محل دائمی برای نمایشگاه بین‌المللی قرآن

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه گفت: پس از اینکه پیشنهاد تأسیس مجموعه دائمی برای نمایشگاه قرآن را مطرح کردم بسیاری از مسئولان و صاحب‌نظران قرآنی و فرهنگی از این پیشنهاد استقبال کردند؛ حتی شهردار تهران هم طی بازدیدهایی که از نمایشگاه بیست و دوم قرآن داشت این بحث را مورد تأیید قرار داد.
وی ادامه داد: اگر این اهتمام وجود داشته باشد و مسئولان حمایت کنند، می‌توانیم یک مجموعه زیبای نمایشگاهی برای نمایشگاه قرآن داشته باشیم و همچنین آماده دریافت نظرات و پیشنهادات مردم برای نمایشگاه قرآن و محل برگزاری نمایشگاه نیز هستیم.

لزوم هم‌افزایی برای راه‌اندازی محل دائمی نمایشگاه قرآن
در این بخش از برنامه افق، مرتضی طلایی، عضو شورای شهر تهران میهمان تلفنی برنامه بود طی سخنانی درباره نمایشگاه قرآن و در نظر گرفتن محل دائمی برای این نمایشگاه گفت: ما در دوره سوم شورای اسلامی شهر تهران، در جانمایی مراکز فرهنگی و حوزه‌های گوناگون، یکی از موضوعات جدی ما بحث محلی دائمی برای نمایشگاه قرآن بود که شهرداری در آن زمان، ملزم به آن شد تا طرحی را تهیه کند و عملیات اجرایی کار شروع شود.
طلایی افزود: این کار با مشکلاتی روبه‌رو شد و جابجایی زمین وقت ما را گرفت. شهردار تهران بر معماری اسلامی ـ ایرانی این فضا تأکید داشتند که البته ما نیز کمی کوتاهی کردیم و امیدواریم با پی‌گیری که در شورای اسلامی شهر تهران داریم، بتوانیم این کار را در دوره چهارم شورای شهر تهران به سرانجام برسانیم و جزء باقیات الصالحات دوره چهارم شورای شهر تهران باشد.
وی بیان کرد: متأسفانه تهران نبود مدیریت یکپارچه شهری را دارد که از این موضوع رنج می‌برد و اگر مدیریت یکپارچه بود بسیاری از مشکلات ما حل می‌شد. حالا که مدیریت یکپارچه نداریم باید سعی کنیم که هم‌افزایی داشته باشیم تا در نهایت به یک اتفاق نظر برسیم. زمانی که مسئولان در کنار هم بنشینند و برای مسائل فرهنگی و قرآنی هم‌اندیشی کنند سرعت کار به طور قطع بیشتر می‌شود.
طلایی در ادامه گفت: اما اگر برخی از دستگاه‌ها نیز در این کار همراهی نداشته باشند، نباید بنشینیم و منتظر باشیم بلکه باید کار خود را ادامه دهیم. با تمام وجود در محضر قرآن هستیم و امیدوارم بتوانیم به زودی برای برپایی محل دائمی نمایشگاه قرآن کاری انجام دهیم و این کار را به نتیجه برسانیم.

صرفه‌جویی در وقت و بیت‌المال با راه‌اندازی محل دائمی نمایشگاه قرآن
در این بخش از برنامه افق، حجت‌الاسلام حشمتی در ادامه این بحث گفت: مجموعه تپه‌های عباس‌آباد، مکانی با عنوان «تهران، سرای قرآن» دارد که طبق برنامه‌ریزی انجام شده 10 هزار متر مربع فضا برای این مجموعه در نظر گرفته شده است و به نظر می‌رسد که این فضا محل مناسبی برای نمایشگاه دائمی قرآن است.
وی افزود: با توجه به اینکه شهردار تهران هم با راه‌اندازی این مجموعه در تپه‌های عباس آباد موافق هستند، پیشنهاد کردیم در این محل دائمی نمایشگاه قرآن، کتابخانه قرآن، موزه قرآن و ... هم داشته باشیم و البته دسترسی به این محل و عبور و مرور هم آسان باشد که شهرداری با احداث برخی از پل‌ها این رفت‌ و آمدها را روان‌تر می‌کند.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: بحث ما این است که ابتدا محیط ساده‌ای را در نظر بگیریم و از مجموعه باغ موزه هم برای محل دائمی نمایشگاه قرآن بهره بگیریم تا کم کم بتوانیم این فضا را گسترش داده و به یک مجموعه خوب و کامل تبدیل کنیم.
وی درباره ضرورت‌های راه‌اندازی محل دائمی نمایشگاه قرآن گفت: زمانی که یک نمایشگاه قرآن برپا می‌شود و جمع می‌شود همین صدمات از جهت آثار و دکورها خیلی زیاد است در صورتی که اگر در مجموعه‌ای ثابت باشیم، می‌توانیم این آثار و دکورها را برای نمایشگاه‌های بعدی حفظ کنیم.
حجت‌الاسلام حشمتی یادآور شد: همه اتفاق نظر دارند که اگر یک مکان ثابت برای نمایشگاه قرآن داشته باشیم هم صرفه‌جویی در وقت و هم بیت‌المال می‌شود، حتی می‌توانیم یک فضاسازی دائمی برای نمایشگاه قرآن داشته باشیم و بتوانیم از نظر امنیتی، نور، سرما و گرما و.. امکانات لازم را برای غرفه‌داران فراهم کنیم.
وی در ادامه افزود: اکثر اصحاب قرآنی و صاحبنظران بر روی راه‌اندازی محل دائمی نمایشگاه قرآن اتفاق نظر دارند و زمانی که این بحث مطرح شد حتی استان‌ها نیز این مطالبه را مطرح می‌کنند که یک جای ثابت برای نمایشگاه قرآن داشته باشیم. علت آن است که یک ماه رمضان است و باید به این امر اهتمام داشته باشیم که رمضان مردم به خوبی بگذرد.

تولیدات قرآنی جدید برای بیست‌و‌سومین نمایشگاه قرآن آماده می‌شود
حجت‌الاسلام حشمتی ادامه داد: شهرداری برای راه‌اندازی محل دائمی نمایشگاه قرآن پیش‌قدم شده و ما نیز در وزارت ارشاد آمادگی لازم برای این کار را داریم و با ریاست جمهوری نیز مطرح کرده‌ایم که امیدواریم دولت اهتمام خاصی به این موضوع داشته باشد. اگر رئیس جمهور یک شب از وقت خود را برای خادمان قرآن می‌گذارد پس این موضوع مهم است و باید بتوانیم سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در نمایشگاه بیست‌و‌دوم قرآن، نواقصی بود که تلاش می‌کنیم با کمک شهرداری این نواقص را رفع کنیم و برخی از سالن‌های سرپوشیده را به مجموعه اضافه کنیم. از مجموعه عباس‌آباد که برای نمایشگاه دائمی قرآن در نظر گرفته شده بخشی تا سال آینده آماده و در اختیار نمایشگاه بیست‌وسوم قرار می‌گیرد.
وی با یادآوری اینکه دبیرخانه نمایشگاه بیست‌و‌سوم قرآن راه‌اندازی شده است، گفت: تلاش داریم از هم اکنون تولیدات قرآنی برای نمایشگاه بیست و سوم داشته باشیم و بتوانیم برنامه‌ریزی‌های لازم را برای سال آینده انجام دهیم.

از فرصت یک‌ساله تا نمایشگاه بیست‌وسوم استفاده خواهیم کرد
در این بخش از برنامه افق حجت‌الاسلام امرودی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران، میهمان تلفنی برنامه بود که در سخنانی اظهار کرد: امسال زمانی که یک همکاری نزدیک با وزارت ارشاد داشتیم طی 15 روز توانستیم محل جدید را برای نمایشگاه بیست‌ودوم آماده کنیم. از هم‌ اکنون تا نمایشگاه بیست‌وسوم یک سال وقت داریم که اگر جلسات مکرری داشته باشیم که خواهیم داشت ضعف‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا بتوانیم نمایشگاه‌ متنوع‌تر، جذاب‌تر و گسترده‌تری داشته باشیم.
معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران افزود: سال آینده فکر می‌کنم یک هم‌افزایی گسترده داشته باشیم و بتوانیم علاوه بر تهران در سطح کشور نیز با همکاری وزارت ارشاد نمایشگاه‌های خوب قرآنی داشته باشیم.
وی درباره تپه‌های عباس‌آباد که برای محل دائمی نمایشگاه قرآن پیش‌بینی شده است، گفت: ما فعالیت‌های مقدماتی برای ایجاد این فضا را انجام داده‌ایم. در محل دائمی که با عنوان «تهران، سرای قرآن» پیش‌بینی شده، موزه، کتابخانه قرآنی، بخش‌های مختلف در حوزه مفاهیم و تفسیر، خلاقیت‌های قرآنی و... دیده شده است.
حجت‌الاسلام امرودی با بیان اینکه تپه‌های عباس‌آباد، نگین شهر تهران است، گفت: می‌توانیم حتی مسابقات خاورمیانه و کشورهای اسلامی را نیز در این محفل برگزار کنیم. بنا داریم محل برگزاری بزرگ‌ترین مسابقات جهانی را نیز در تپه‌های عباس‌آباد داشته باشیم؛ یکی از فعالیت‌ها در تپه‌های عباس‌آباد، راه‌اندازی محل دائمی نمایشگاه قرآن خواهد بود. بین دو سال و نیم تا سه سال طول می‌کشد تا محل دائمی نمایشگاه قرآن راه‌اندازی شود.
اشکالات نمایشگاه قرآن برای سال آینده رفع می‌شود

همچنین، حجت‌الاسلام حشمتی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: رویکرد ما در نمایشگاه بیست‌وسوم، رویکرد علمی به نمایشگاه قرآن است که نشست‌های تخصصی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و گل کارها را باید در نمایشگاه بیست‌وسوم ارائه کنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم یک مجموعه خوبی را برای نمایشگاه سال آینده آماده کنیم تا هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی کار خوبی را در بیست‌وسومین نمایشگاه قرآن انجام دهیم. به مردم قول می‌دهیم تا اشکالات بیست‌و‌دومین نمایشگاه قرآن را برای دوره بیست و سوم رفع شود.
معاون قرآن و عترت افزود: برای سال آینده بازارچه فروش محصولات قرآنی، بازارچه عفاف و حجاب و مایحتاج رمضان را نیز راه‌اندازی می‌کنیم تا کسانی که به نمایشگاه قرآن می‌آیند، بتوانند محصولات مورد نیاز خود را خریداری کنند.

احمدیان
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۰۶ - ۱۱:۱۴
0
0
سلام واقعا فضایی مثل مصلا برای نمایشگاه قرآ خوب نیست؟ دوباره هزینه؟ ....
captcha