به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمد سلطانی، مدرس تربیت مربی کودک و نوجوان حوزه علیمه قم امروز، پنجم مرداد در گردهمایی مبلغان و مبلغات و جمعیت بانوان فرهیخته و فعال در عرصه فرهنگ دینی استان، با اشاره حدیثی از امام جعفر صادق(ع) که میفرمایند: «کونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم؛ مردم را با غیر زبان خود [به مذهب خویش] دعوت کنید»، مبلغان و روحانیان را خط مقدم جبهه عمل به دستورات و روبات الهی و قرآنی دانست.
وی با بیان اینکه شعاری عمل کردن قشر روحانی و طلبه نسبت به دستورات الهی آسیب و خطرات جدی را در جامعه به همراه دارد، بیتوجهی و بیمیلی نسبت به دستورات اسلامی، کمرنگ شدن اعتقادات و ارزشها در جامعه و رواج بیبندباری و گناه را از مهمترین آثار غفلت جامعه روحانیت نسبت به دستورات دینی دانست.
سلطانی در ادامه به بیان اصول و ویژگیهای یک تغذیه سالم در سبک زندگی اسلامی پرداخت و از روزه ماه مبارک رمضان بهعنوان یکی از مؤثرترین و سالمترین راهکارها برای دفع سموم و رسیدن به سلامت جسم یاد کرد.
جهان بشری از فواید روزه مسلمانها در شگفت است
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ دانشمند مسلمان و غیرمسلمانی نتوانسته است روزه ماه مبارک رمضان را از نظر علمی رد و آن را مضر برای بدن اعلام کند، جهان بشری را در شگفت از فواید روزه مسلمانها دانست.
سلطانی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که میفرمایند: صوموا تصح؛ روزه بگیرید تا سالم بمانید، اظهار کرد: رسیدن به سلامت تَن، یکی از هزاران حکمت و آثار فراوان و بیشماری روزهداری برای انسانهاست.
این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه رژیم غذایی و تغذیه نامناسب در ماه مبارک رمضان عوارض و پشیمانی فراوانی را در پی دارد، زودرنج شدن و عصبانیت را یکی از عارضههای مهم در عدم کنترل تغذیه غذایی در ماه رمضان دانست.
استفاده آب و مایعات بین غذا از عوامل تندخویی است
سلطانی با اشاره به اینکه برخیها بهدلیل عدم رعایت اصول تغذیه در ماه رمضان به افراد عصبانی مزاج و تندخود تبدیل میشوند، استفاده آب و مایعات بین غذا را یکی از عناصر مهم در شکلگیری این وضعیت برای افراد دانست.
وی با تأکید بر اینکه نوشیدن مایعات بین غذا در دین اسلام به شدت نهی و رد شده است، عدم کنترل و تسلط بر احساسات و عواطف را یکی از آثار مخرب مصرف مایعات بین غذا عنوان کرد.
سلطانی با بیان اینکه کسانیکه بین غذا مایعات میخورند به مرور زمان سرانجامشان به بیمارستان، تیمارستان و در نهایت به قبرستان میکشد، به حدیثی از امام صادق(ع) در این باره اشاره کرد و گفت: امام حسن(ع) میفرمایند: تعجب میکنم از انسانهایی که بین غذا آب می نوشند اما نمیمیرند.
نوشیدن آب بین غذا، مرگ تدریجی انسان را رقم میزند
وی با تأکید بر اینکه نوشیدن آب بین غذا مرگ تدریجی انسان را رقم میزند، ضعف بنیه و توان جسمی، از بین رفتن تمام ویتامین و مواد پروتوئنینی غذا ، سرد مزاج کردن انسان و به تبع آن سردرد، کمردرد و پادردها در زمان میان سالی را از آثار مخرب و تهدید کنند مصرف آب بین غذا دانست.
حجتالاسلام سلطانی با بیان اینکه توجه به دستورات دینی بسیاری از بیماریها و مراجعات به پزشک را کاهش میدهد؛ دین اسلام را یک دین کامل، جامع و سعادتبخش برای تمام بشریت دانست.