کد خبر: 1434081
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۳

روزه از موثرترین راهکارها برای رسیدن به سلامت است

گروه اجتماعی: مربی تربیت کودک و نوجوان حوزه علیمه قم به بیان ویژگی‌های یک تغذیه سالم در سبک زندگی اسلامی پرداخت و از روزه ماه مبارک رمضان به‌عنوان یکی از مؤثرترین و سالم‎ترین راهکارها برای دفع سموم و رسیدن به سلامت تَن و جسم یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت‎الاسلام محمد سلطانی، مدرس تربیت مربی کودک و نوجوان حوزه علیمه قم امروز، پنجم مرداد‌ در گردهمایی مبلغان و مبلغات و جمعیت بانوان فرهیخته و فعال در عرصه فرهنگ دینی استان، با اشاره حدیثی از امام جعفر صادق(ع) که می‌فرمایند: «کونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم؛ مردم را با غیر زبان خود [به مذهب خویش] دعوت کنید»، مبلغان و روحانیان را خط مقدم جبهه عمل به دستورات و روبات الهی و قرآنی دانست.

وی با بیان اینکه شعاری عمل کردن قشر روحانی و طلبه نسبت به دستورات الهی آسیب و خطرات جدی را در جامعه به همراه دارد، بی‎توجهی و بی‎میلی نسبت به دستورات اسلامی، کم‌رنگ شدن اعتقادات و ارزش‌ها در جامعه و رواج بی‌بندباری و گناه را از مهم‎ترین آثار غفلت جامعه روحانیت نسبت به دستورات دینی دانست.

سلطانی در ادامه به بیان اصول و ویژگی‌های یک تغذیه سالم در سبک زندگی اسلامی پرداخت و از روزه ماه مبارک رمضان به‌عنوان یکی از مؤثرترین و سالم‎ترین راهکارها برای دفع سموم و رسیدن به سلامت جسم یاد کرد.

جهان بشری از فواید روزه مسلمان‎ها در شگفت است

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ دانشمند مسلمان و غیرمسلمانی نتوانسته است روزه ماه مبارک رمضان را از نظر علمی رد و آن را مضر برای بدن اعلام کند، جهان بشری را در شگفت از فواید روزه مسلمان‎ها دانست.

سلطانی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که می‌فرمایند: صوموا تصح؛ روزه بگیرید تا سالم بمانید، اظهار کرد: رسیدن به سلامت تَن، یکی از هزاران حکمت و آثار فراوان و بی‎شماری روزه‌داری برای انسان‎هاست.

این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه رژیم غذایی و تغذیه نامناسب در ماه مبارک رمضان عوارض و پشیمانی فراوانی را در پی دارد، زودرنج شدن و عصبانیت را یکی از عارضه‌‏های مهم در عدم کنترل تغذیه غذایی در ماه رمضان دانست.

استفاده آب و مایعات ‌بین غذا از عوامل تندخویی است

سلطانی با اشاره به اینکه برخی‎ها به‌دلیل عدم رعایت اصول تغذیه در ماه رمضان به افراد عصبانی مزاج و تندخود تبدیل می‎شوند، استفاده آب و مایعات ‌بین غذا را یکی از عناصر مهم در شکل‌گیری این وضعیت برای افراد دانست.

وی با تأکید بر اینکه نوشیدن مایعات ‌بین غذا در دین اسلام به شدت نهی و رد شده است، عدم کنترل و تسلط بر احساسات و عواطف را یکی از آثار مخرب مصرف مایعات ‌بین غذا عنوان کرد.

سلطانی با بیان اینکه کسانی‌که ‌بین غذا مایعات می‌خورند به مرور زمان سرانجامشان به بیمارستان، تیمارستان و در نهایت به قبرستان می‌کشد، به حدیثی از امام صادق(ع) در این باره اشاره کرد و گفت: امام حسن(ع) می‌فرمایند: تعجب می‌کنم از انسان‌هایی که ‌بین غذا آب می نوشند اما نمی‌میرند.

نوشیدن آب بین غذا، مرگ تدریجی انسان را رقم می‎زند

وی با تأکید بر اینکه نوشیدن آب بین غذا مرگ تدریجی انسان را رقم می‌زند، ضعف بنیه و توان جسمی، از بین رفتن تمام ویتامین و مواد پروتوئنینی غذا ، سرد مزاج کردن انسان و به تبع آن سردرد‌، کمردرد و پادردها در زمان میان سالی  را از آثار مخرب و تهدید کنند مصرف آب ‌بین غذا دانست.

حجت‌الاسلام سلطانی با بیان اینکه توجه به دستورات دینی بسیاری از بیماری‎ها و مراجعات به پزشک را کاهش می‌دهد؛ دین اسلام را یک دین کامل، جامع و سعادت‌بخش برای تمام بشریت دانست.

captcha