به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مسافران رمضان به مقصد و بارهایشان نیز به منزل رسید و اینک مسافران رمضانی بعد از یک ماه در ایستگاه فطر توقف کردهاند و خداوند سفره مهمانی یک ماههاش را جمع میکند تا ثمرات و پاداش یک ماه مسافران خود را بدهد. اینک سایبان مهربانی خداوند گستردهتر خواهد شد و روشنای ازلی هدایتش، تداوم خواهد داشت و این، همان بشارتی است که پیامبر فطر، به ابلاغش مبعوث شده است.
اکنون با تابیدن خورشید عید فطر منتظریم تا از جود و جبروت الهی خود را میان اهل رحمت و مغفرت بیابیم و یک بار دیگر متولد بشویم به راستی، عید روزیست که در آن معصیت نباشد. پس خدایا! دستمان را بگیر تا از همین نقطه، تولدی دیگری را در خود شروع کنیم. تولدی پاک و ناب که در آن هیچ سیاهی و ظلمتی حک نشده باشد تا با پاکی راهی جدید و سیری معنوی به سوی فردوس برین را با منهاجیان آغاز کنیم و قصد کنیم، چشمهایی را که در نهر رمضان شستوشو کردهایم هرگز به غبار گناه آلوده نکنیم.
اینک در صبحگاه فطر همگام با مسافران رمضان به نماز میایستیم و پنج تکبیر میگوئیم بر دنیا و هر آنچه ما را از نوازش نسیم رحمت الهی دور میکند، میخواهیم حسن ختام این مهمانی، ابتدای آشنایی تازه با خدا باشد.
حال در این آغازین لحظات صبحگاهان فطر در نمازی چنین باشکوه، آن لحظه که دستهایمان به دستگیره شفاف قنوت آویخته شده و گویا بهشتیترین دقایق عمرمان بر گستره زمینِ خاکی میگذرد همه با هم با نوای جنتیان چنین میخوانیم: «اللّهُمَّ اَهْلَ الکِبْریاءِ وَالعَظَمَةِ ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ ، وَاَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ ، وَاَهْلَ التَّقْوَى وَالمَغْفِرَةِ ، اَسْأَلُکَ بِحَقِّ هذَا الیَوْمِ ، الَّذِى جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِین عِیداً ، وَلِمُحَمَّدٍ صلىاللهعلیهوآلهوسلم ذُخْراً وَشَرَفاً وَکَرامَةً وَمَزِیداً ، اَنْ تُصلِّیَ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ ، وَاَنْ تُدْخِلَنِی فِی کُلِّ خَیْرٍ اَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ ، وَاَنْ تُخْرِجَنِى مِنْ کُلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلیْهِمْ ، اللّهُمَّ اِنِّی اَسْأَلُکَ خَیْرَ ما سَأَلَکَ بِهِ عِبادُکَ الصّالِحُونَ ، وَاَعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُکَ المُخْلَصُونَ».
«خدایا! اى اهل بزرگى و عظمت و اى شایسته بخشش و قدرت و سلطنت و اى شایسته عفو و رحمت و اى شایسته تقوى و آمرزش از تو خواهم به حق این روزى که قرارش دادى براى مسلمانان عید و براى محمد(ص) ذخیره و شرف و فزونى مقام که درود فرستى بر محمد و آل محمد و درآورى مرا در هر خیرى که درآوردى در آن خیر محمد و آل محمد را و برونم آرى از هر بدى و شرى که برون آوردى از آن محمد و آل محمد را (که درودهاى تو بر او و بر ایشان باد) خدایا از تو خواهم بهترین چیزى را که درخواست کردند از تو بندگان شایستهات و پناه برم به تو از آنچه پناه بردند از آن بندگان شایستهات».
فطر قیامتی ثانی است همانگونه که امیرالمؤمنین امام علی(ع) در یکی از خطبههای عید فطر مؤمنان را بشارت و مبطلان را بیم دادند و فرمودند: «ایها الناس! ان یومکم هذا یوم یثاب فیه المحسنون و یخسر فیه المبطلون و هو یوم اشبه بیوم قیامکم، فاذکروا بخروجکم من منازلکم الى مصلاکم خروجکم من الاجداث الى ربکم و اذکروا بوقوفکم فی مصلاکم وقوفکم بین یدى ربکم، و اذکروا برجوعکم الى منازلکم رجوعکم الى منازلکم فی الجنة.عباد الله! ان ادنى ما للصائمین و الصائمات ان ینادیهم ملک فی آخر یوم من شهر رمضان ابشروا عباد الله فقد غفر لکم ما سلف من ذنوبکم فانظروا کیف تکونون فیما تستانفون».
«اى مردم! این روز شما روزى است که نیکوکاران در آن پاداش میگیرند و زیانکاران و تبهکاران در آن مأیوس و ناامید میشوند و این شباهتى زیاد به روز قیامت دارد. پس با خروج از منازل و رهسپارى به سوى جایگاه نماز عید، خروجتان را از قبر و رفتنتان را به سوى پروردگار به یاد آورید و با ایستادن در جایگاه نماز، ایستادن در برابر پروردگارتان را یاد کنید و با بازگشت به سوى منازل خود، بازگشتتان به سوى منازلتان در بهشت برین را متذکر شوید. اى بندگان خدا! کمترین چیزى که به زنان و مردان روزهدار داده میشود، این است که فرشتهاى در آخرین روز ماه رمضان به آنان ندا میدهد و میگوید هان! بشارتتان باد، اى بندگان خدا که گناهان گذشتهتان آمرزیده شد! پس به فکر آینده خویش باشید که چگونه بقیه ایام را بگذرانید؟».
آری! چه زیبا روزی است روز عیدفطر، چه محشری برپا شده و مسافران رمضانی هر کدام در حال گرفتن مزد و پاداش خود از میزبان این ماه هستند، ضروری است در این روز عظیم عمر و وقت را به دعا و نیایش سپری کرده و آن را به بطالت نگذرانیم و در آن فرج مولا امام زمان(عج)، خیر دنیا و آخرت و همچنین، عاقبت بخیریمان را از صاحب ماه طلب کنیم که دیگر سفره برچیده میشود.
و در پایان چند سطری هم کلام با سیدالساجدین امام زینالعابدین(ع) میشویم که در دعایی در صحیفه نورانی سجادیه به مناسبت وداع ماه مبارک رمضان و استقبال از عید فطر چنین فرمودند: «اللهم صل على محمد و آله و اجبر مصیبتنا بشهرنا و بارک لنا فی یوم عیدنا و فطرنا و اجعله من خیر یوم مر علینا، اجلبه لعفو و امحاه لذنب و اغفر لنا ما خفى من ذنوبنا و ما علن …».
«پروردگارا! بر محمد و آل محمد درود فرست و مصیبت ما را در این ماه جبران کن و روز فطر را بر ما عیدى مبارک و خجسته بگردان و آن را از بهترین روزهایى قرار ده که بر ما گذشته است که در این روز بیشتر ما را مورد عفو قرار دهى و گناهانمان را بشویى و بر ما ببخشایى گناهانى را که در پنهان و آشکارا انجام دادیم …».
«اللهم انا نتوب الیک فی یوم فطرنا الذی جعلته للمؤمنین عیدا و سرورا و لاهل ملتک مجمعا و محتشدا، من کل ذنب اذنبناه او سوء اسلفناه او خاطر شر اضمرناه توبة من لا ینطوى على رجوع الى ذنب و لا یعود بعدها فی خطیئة».
«خداوندا! در این روز عید فطر، که براى مؤمنان روز عید و خوشحالى و براى مسلمانان روز اجتماع و گردهمایى است، از هر گناهى که مرتکب شدهایم و هر کار بدى که کردهایم و هر نیت ناشایستهاى که در ضمیرمان نقش بسته استبه سوى تو باز میگردیم و توبه میکنیم، توبهاى که در آن بازگشت به گناه هرگز نباشد و بازگشتى که در آن هرگز روى آوردن به معصیت نباشد».
بارالها! این عید را بر تمام مؤمنان مبارک گردان و در این روز، ما را توفیق بازگشت به سوى خود و توبه از گناهان عطا فرما.