کد خبر: 1434161
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
مولوی کاظمی تأکید کرد:

لزوم طرح اندیشه اقتصادی مبتنی بر نظام اسلامی/ بررسی نگاه اسلام به مسئله ثروت

گروه اجتماعی: مدرس حوزه علمیه الصدیق بیرجند با تأکید بر لزوم طرح اندیشه اقتصادی مبتنی بر نظام اسلامی گفت: بررسی نگاه اسلام به مسئله ثروت امری ضروری است که باید به آن اهتمام ویژه داشت.


مولوی اسماعیل کاظمی، مدرس حوزه علمیه الصدیق بیرجند در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه اسلام به‌عنوان یک دین جهان‌شمول و کامل به تمام ابعاد زندگی انسان توجه دارد، گفت: از این رو برای آن برنامه‎‌های مدون بیان کرده که یکی از آنها مسئله اقتصاد است.



وی با اشاره به اینکه برخلاف تصور برخی که اسلام را زهد اختیار کردن و بی‌رغبت بودن به دنیا می‌پندارند و اساساً ثروت و مشغول شدن به مظاهر دنیا را مطرود و به‌عنوان یک امر پلید و دورانداختنی می‌دانند، افزود: دین مبین اسلام خوشبختی دنیا و آخرت انسان را به‌طور همزمان مورد توجه قرار داده و دنیا را مزرعه آخرت معرفی کرده است.



اسلام هیچ‌وقت مال و ثروت را تحقیر نکرده است



مدیر کانون خاتم‌النبی(ص) بیرجند با بیان اینکه اسلام هچ‌وقت مال و ثروت را تحقیر نکرده، عنوان کرد: اسلام از اینکه مسلمان، دنیا را هدف قرار دهد و فدای ثروت شود نکوهش کرده و از اینکه هم وغم مسلمان دنیا باشد و پول را به خاطر پول و برای ذخیره‌کردن بخواهد مخالف است.



کاظمی با اشاره به آیه 34 توبه «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ کَثِیراً مِنَ الْأَحْبارِ وَ الرُّهْبانِ لَیَأْکُلُونَ أَمْوالَ النَّاسِ بِالْباطِلِ وَ یَصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ وَ الَّذِینَ یَکْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ وَ لا یُنْفِقُونَها فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَلِیمٍ؛ ای کسانى که ایمان آورده‏‌اید همانا بسیارى از علماء و راهبان (یهود و نصارى) مال‌هاى مردم را بنا حق می‌خورند، و مردم را از راه خدا باز می‌دارند و آنان که طلا و نقره را ذخیره و گنجینه می‌کنند و در راه خدا انفاق نمی‌کنند، آنها را به‌عذابى دردناک بشارت بده»، گفت: آیاتی وجود دارد که اگر نقش پول فاسد کردن شخص باشد آن وقت ثروت پرستی و مال‌اندوزی مطرود است.



ستون فقرات جامعه اسلامی، مسائل اقتصادی است



وی در خصوص جایگاه اقتصاد اسلامی با بیان اینکه ستون فقرات جامعه اسلامی، مسائل مالی و اقتصادی است، بیان کرد: جامعه‌ای موفق است که اقتصاد آن قوی و نیاز به بیگانه نداشته باشد و بتواند روی پای خود بایستد و جامعه‌ای که به سبب ضعف اقتصادی، دچار تزلزل و سستی باشد نمی‌تواند جامعه‌ای موفق باشد.



مدرس حوزه علمیه الصدیق بیرجند دولت را مهم‌ترین نهاد مؤثر در اقتصاد جامعه دانست و اظهار کرد: در اقتصاد اسلامی دولت نهاد مهم و اساسی محسوب می‌شود که با نظارت صحیح و درست موجب رشد و شکوفایی اقتصاد می‌شود.



دولت نباید در اقتصاد تصدی‌گری کند



کاظمی عنوان کرد: دولت با وضع مالیات مناسب و سیاست حمایتی از کالاهای داخلی در برابر کالاهای خارجی می‌تواند اقتصاد جامعه را مدیریت کند، اما نباید در اقتصاد تصدی‌گری کند؛ چراکه در این صورت دولت مدیر و تاجر خوبی نیست و زیان دخالت آن بیشتر از زیان انحصار بخش خصوصی است.



وی با اشاره به اینکه بر سر راه اقتصاد مسائل و موانعی وجود دارد که مانع از شکوفایی آن می‌شود، ادامه داد: برخورد حکومت با تحریم اقتصادی و بسیاری از مسائل دیگر، اقتصاد مقاومتی است و لازمه این اقتصاد استقامت و پایداری است.



مدیر کانون خاتم‌النبی(ص) بیرجند با اشاره به آیه 104 سوره نساء «وَلا تَهِنُوا فِی ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ إِنْ تَکُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ یَأْلَمُونَ کَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لا یَرْجُونَ وَکَانَ اللَّهُ عَلِیمًا حَکِیمًا؛ و نباید در کار دشمن سستی و کاهلی کنید که اگر شما به رنج و زحمت می‌افتید آنها نیز از دست شما رنج می‌کشند با این فرق که شما به لطف خدا امیدوارید و آنها امیدی ندارند و خدا دانا و حکیم است»، افزود: این آیه به ما می‌آموزد که مسلمانان وظیفه دارند روحیه‌ای قوی داشته و از شکست نهراسند.



مسلمانان در برابر تاکتیک‌های دشمنان خط مشی نیرومندتری فراهم سازند



کاظمی ادامه داد: مسلمانان باید در برابر استراتژی‌ها و تاکتیک‌های دشمنان خط‌مشی محکم‌تر و نیرومندتری فراهم سازند؛ چراکه در غیر این صورت حوادث به نفع دشمنان تغییر شکل خواهد داد.



وی اظهار کرد: دشمنان از هر حوزه‌ای به‌ویژه اقتصاد بر پیکره اسلام ضربه وارد می‌کنند و لازم است که در مقابل دسیسه‌های آنان در قالب اندیشه‌های مختلف اقتصادی از طرح‌ها و برنامه‌های متناسب با شرایط زمان بهره گرفت تا یارای مقابله با حملات همه‌جانبه دشمنان باشیم.



مدرس حوزه علمیه الصدیق بیرجند عنوان کرد: برای مقابله با تهاجم دشمنان در اقتصاد ضروری است علاوه بر موضع تدافعی، روحیه تهاجمی پیدا کنیم و با اهرم امید سعی در بر ملا کردن توطئه‌های دشمنان را داشته باشیم.



صبر و استقامت سبب پیروزی مادی و معنوی می‌شود



کاظمی با بیان اینکه صبر و استقامت سبب هرگونه پیروزی‌های مادی و معنوی است و اهمیت بسزایی در پیشرفت فردی و اجتماعی دارد، بیان کرد: لازمه استقامت در مرحله نخست جهاد در برابر مشکلات داخلی و و اصلاح نقاط ضعف خویش است.



وی بیان کرد: وظیفه مسلمانان در برابر حملات احتمالی دشمنان، آمادگی کامل جهت دفاع از خویش و هویت جامعه اسلامی باشد و عمل به چنین امری بدون انگیزه الهی و دوری از اغراض شخصی میسر نخواهد بود.



مدرس حوزه علمیه الصدیق بیرجند یادآور شد: انسان نباید در امور زندگی و مسائل مصرفی افراط و تفریط کند، از نظر قرآن حد مطلوب اعتدال و میانه‌روی است.

captcha