کد خبر: 1434189
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۲
نماینده‌ مجلس خبرگان رهبری بیان کرد:

تأکید بر همراهی معنویت در کنار علم‌آموزی در دین اسلام

شعب خارجی: آیت‌الله علی اسلامی در دیدار با اسقف جورج کارلوس پاترون بر همراهی معنویت در کنار علم آموزی در دین مبین اسلام تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، آیت‌الله علی اسلامی، نماینده‌ مجلس خبرگان رهبری با اسقف جورج کارلوس پاترون، معاون امور روحانیون مجمع تربیت طلاب واتیکان دیدار کرد.

در این دیدار، اسقف پاترون گفت: همان طوری که پاپ همواره تأکید می‌کند، تمام فعالیت‌های ما در راه خدا و خدمت‌رسانی به خلق خداست.

وی افزود: فعالیت‌های ما در رابطه با آموزش طلاب، به صورت کوتاه‌‌مدت و بلندمدت است. هدف ما در این مجمع این است که روحانیون و مبلغین ما فقط توجه به آموزش‌های آکادمیک نکنند؛ بلکه آموزش‌های معنوی در کنار آنها از اولویت‌های اصلی ماست. نسل جوان امروز فقط آموزش‌های آکادمیک را نمی‌خواهد و برای آنها کفایت نمی‌کند.

اسقف پاترون در ادامه افزود: مشکل این نیست که این کشیشان، تفکرات کلیسای کاتولیک را قبول کنند یا نه، بلکه مسئله در این است که این روحانیون باید تعالیم عیسوی را در خودشان بپذیرند و بعد همان را عیناً به جامعه‌ دینی و مخاطبین خود منتقل کنند.

وی تأکید کرد: دلم می‌خواهد از تجربیات شما در حوزه‌های علمیه‌ ایران استفاده کنم و قطعاً از آنها در برنامه‌های خود بهره‌مند خواهیم شد.

آیت‌الله اسلامی در پاسخ به اظهارات اسقف جورج کارلوس گفت:  خیلی خوشحالم از اینکه با یک مقام آموزشی و دینی در واتیکان ملاقات می‌کنم و قبل از اینکه به سؤالات شما جواب دهم، دو نکته به ذهنم رسید که از جنابعالی بپرسم؛ اول اینکه آیا این کشیش‌ها و روحانیونی که در حوزه‌های علمیه و مراکز آموزشی و تربیت کشیشان واتیکان تحصیل می‌کنند، در انتخاب استاد خودشان آزادند؟ و آیا می‌توانند استاد خودشان را نقد و یا نقطه‌نظرات آنها را رد کنند تا به یک نتیجه‌ قطعی و علمی‌تری برسند؟

اسقف پاترون در پاسخ به این سؤالات گفت: ما در شهر رم، هشت مدرسه‌ علمیه و آموزش علوم دینی داریم و طلاب دینی ما بر اساس نیازهای خود، استاد را انتخاب نمی‌کنند؛ بلکه با هماهنگی مراتب کلیسایی بالاتر، استاد آنها انتخاب می‌شود. در خصوص نقد و مباحثه‌ بین طلاب و استاد هم پاسخ مثبت است؛ ولی تصمیم نهایی با مقامات عالی کلیسا است و در چارچوب تفاسیر کلیسا می‌توانند این بحث‌ها را انجام دهند.

آیت‌الله اسلامی در ادامه صحبت‌های قبلی خود گفت: آنچه را در خصوص ضرورت توجه به مفاهیم معنوی در کنار مفاهیم دنیوی به جوانان گفته شد، در متن کتاب مقدس اسلام یعنی قرآن کریم آمده است و می‌فرماید: «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِن کَانُوا مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ» یعنی علم و معنویت را در کنار تزکیه از وظایف آموزشی و تبلیغی پیامبر اسلام می‌داند. بنابراین در دین مبین اسلام هم تنها علم کافی نیست و معنویت هم لازم است و قرآن کریم بدان صراحت دارد.

وی ادامه داد: طلاب ما در حوزه‌های علمیه، اولاً داوطلبانه وارد حوزه‌های علمیه می‌شوند و حتی پدر و مادرها گاهی نذر می‌کنند که یکی از فرزندان آنها آموزش ببینند و عالم به دین شوند و وقتی داوطلبانه وارد شد، با دو شکل و سیستم مواجه می‌شود: یکی در آداب و یکی در محتوا. در آداب مثلاً این طلبه باید با وضو و خضوع در مقابل استاد و معلم و حتی‌الامکان با ادب و انضباط ظاهر می‌شود. این نشان می‌دهد که آموزش‌های این طلبه از قداست برخوردار است و یک کار اداری خشک و بی‌روح نیست.

امام جمعه‌ تاکستان اظهار کرد: اما از نظر محتوا باید عرض کنم که کتاب و سنت محتوای اصلی درسی آنها را تشکیل می‌دهد. این هر دو مورد تلمذ و دراست طلاب در حوزه‌های علمیه‌ ما است. اگر شاگرد ببینید بیان و استدلال استاد ضعیف است، وی مجبور نیست تا حتماً در این کلاس شرکت کند و می‌تواند استاد خود را تغییر دهد. در این زمینه طلاب ما آزادی عمل بیشتری دارند.

وی افزود: دانشجو و طلبه‌های ما آزادی دیگری هم دارند و آن اینکه ممکن است در برخی موارد استدلال طلبه و دانشجو قوی‌تر باشد و لذا در همان جلسه می‌تواند استاد را نقد کند و استاد هم آن را بپذیرد و گاهی در این نقدها و پرسش و پاسخ که وقت زیادتری هم می‌گیرد، نتیجه‌ بهتری گرفته می‌شود و مباحث قوی‌تر و محکم‌تر ارائه می‌شود و کیفیت استدلال و مناظره‌ها بهتر و منسجم‌‌تر می‌شود.

منتخب مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری گفت: جذب طلبه هم در حوزه‌های علمیه هم بدین شکل است که هر سال در جراید اعلام می‌شود و داوطلبان به صورت آزاد و بدون هیچ گونه هزینه‌ای ثبت‌ نام می‌کنند. یکی دیگر از امتیازات حوزه‌های علمیه‌ ما این است؛ آنچه امروز از استاد می‌شنود و یاد می‌گیرند، روز بعد و قبل از آغاز بحث جدید، آن را به بحث می‌گذارند و این امر به تکامل علوم دینی کمک می‌کند.

در پایان این دیدار، آیت‌الله اسلامی از اسقف کارلوس پاترون دعوت کرد تا در صورت تمایل از حوزه‌ علمیه و مراکز آموزشی طلاب در استان قزوین بازدید کند و در کنار آن فرصتی بیابد تا از کلیساها و مراکز مربوط به مسیحیان در استان قزوین هم بازدید کرده و با وضعیت آنها هم آشنا شود.

captcha