گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه چند کتاب در دست نگارش دارد، عنوان کرد: پس از چاپ جلد نخست کتاب «گردان نهم»، هماکنون نگارش جلد دوم این کتاب را در دست انجام دارم.
وی با بیان اینکه نگارش بخشی از این کتاب تمام شده است، افزود: کتاب گردان نهم کتابی تاریخپژوهی است که درباره نقش گردان حبیب بن مظاهر نوشته شده و فرماندهی آن را شهید محسن وزوایی برعهده داشته است.
این نویسنده در ادامه این مطلب گفت: جلد نخست این کتاب از آغاز شروع جنگ تا عملیات والفجر مقدماتی را در خود جای داده است و بر این اساس دفاع مقدس را تا پایان سال 1361 بیان میکند.
نگارش 6 فصل از جلد دوم «گردان نهم»
نویسنده «در هالهای از غبار» با عنوان کردن اینکه جلد دوم «گردان نهم» از بهار سال 62 آغاز میشود، ادامه داد: قرار است در این جلد وقایع جنگ را تا عملیات والفجر 8 که تا پایان سال 1364 را شامل میشود در کتاب ارائه کنم.
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس درباره اینکه تاکنون چقدر از این اثر نوشته شده است، عنوان کرد: هم اکنون تا پایان عملیات والفجر 4 را در این کتاب نوشتهام.
وی همچنین درباره فصلبندی جلد دوم این کتاب یادآور شد: نگارش شش فصل از این کتاب را به پایان رساندهام و پیشبینی میکنم که نگارش آن طی 10 فصل به پایان برسد.
بابایی درباره اینکه گردان حبیب بن مظاهر به چه فعالیتهایی در جنگ میپرداخته و آیا از گردانهای شناسایی و اطلاعات عملیاتی بوده یا خیر، عنوان کرد: گردان حبیب از گردانهای خطشکن بوده است و به فعالیتهای مربوط به اطلاعات عملیات نمیپرداخت.
اقدامات شاخص گردان نهم
خالق اثر «ضربت متقابل» توضیح داد: این گردان در هر عملیات دستکم یکی از کارهای شاخص را همان گونه که در جلد نخست کتاب آوردم، انجام داده است. برای مثال در عملیات فتحالمبین این گردان توانست توپخانه ارتش سوم عراق را در اختیار بگیرد.
بابایی در ادامه این مطلب افزود: همچنین گردان حبیب در عملیات بیتالمقدس و در فتح خرمشهر جزء نیروهای بودند که به شلمچه میروند و راه نیروهای عراقی را سد میکنند و همین اقدام منجر به آزادسازی خرمشهر میشود.
وی با بیان اینکه نیروهای گردان حبیب از گردانهای زبده لشکر بودند، درباره زمان رونمایی و اتمام نگارش این کتاب اظهار کرد: قرار است این کتاب همزمان با سالگرد عملیات والفجر 8 که سالگرد آن بهمنماه است از زیر چاپ در بیاید.
نگارش اثر با توجه به کمبود منابع دشوار است
بابایی با بیان این مطلب گفت: واقعیت این است که نگارش این کتاب با توجه به کمبود منابع کار دشواری است و نیاز به تلاش و پیگیری بسیار دارد.
نگارنده کتاب «همپای صاعقه» در پاسخ به اینکه آیا با رزمندگان گردان حبیب برای نگارش این جلد به گفتوگو پرداخته است، عنوان کرد: طبق برنامهریزی که انجام دادهام، باید به سراغ رزمندگان این گردان که هماکنون در قید حیات هستند برویم.
بابایی یادآور شد: همچنین برای استفاده از زندگینامه و خاطرات رزمندگانی که شهید شدهاند نیز باید نوارها و فایلهای صوتی و تصویری را که از آنها در آرشیو دفاع مقدس سازمانها موجود است را تهیه کنیم.
وی همچنین به لزوم تهیه اسناد و مدارکی که در مراکز نظامی وجود دارند برای نگارش کتاب اشاره کرد و افزود: سعی کردهام که این کتاب تنها یک اثر نظامی صرف نباشد و روالی داستانی داشته باشد.
روایتگری شیرین سالهای جنگ در «گردان نهم»
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس ادامه داد: جلد نخست کتاب «گردان نهم» نیز با همین رویکرد تهیه شده است و مخاطبانی که کتاب را خواندهاند میبینند که جلد نخست کتاب نیز شامل روایتگری شیرین از وقایع سالهای نخست جنگ است.
آثاری که در دو سال اخیر از بابایی منتشر شدهاند
بابایی یادآور شد: پس از نگارش جلد نخست مجموعه کتابهای «27 در 27» که با عنوان «در هالهای از غبار» درباره جاویدالاثر متوسلیان منتشر شد، پنج اثر دیگر به چاپ رسید که «ماه همراه بچههاست» درباره شهید محمدابراهیم همت، «تا آوردگاه الهاله» زندگینامه شهید عباس کریمی، «راز آن ستاره» درباره زندگی شهید رضا چراغی، «حماسه بیپایان» درباره شهید محمود شهبازی و «قصه ما همین بود» شامل زندگینامه شهید محمدرضا دستواره از آن جمله هستند.
وی با اشاره به چاپ جلد نخست «گردان نهم» اظهار کرد: «پهلوان گود گرمدشت» نیز آخرین اثر از مجموعه 27 در 27 بود که به زندگینامه شهید محسن گرجهای اختصاص داشت.