به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سالروز عملیات مرصاد در هفته جاری و تعیین درصد 105 جانباز متقاضی توسط متخصصان کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران از جمله اخبار مهم هفته جاری در حوزه پایداری بودند. در زیر اخبار این حوزه را مرور میکنیم.
تعیین درصد ۱۰۵ جانباز متقاضی در استان تهران
درصد جانبازی ۱۰۵ جانباز متقاضی در استان تهران، توسط متخصصان کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران تعیین شد. طبق اعلام معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران، 105 جانباز متقاضی تعیین درصد در استان تهران معاینه و تعیین درصد شدند.
مرکز کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران یکم مردادماه 93 توسط تیم تخصصی خود به معاینه تخصصی این جانبازان و بررسی درصد جانبازی و از کار افتادگی آنان پرداخت.
اجرای طرح جهاد رسانه در مناطق عملیاتی کشور
مسئول روابط عمومی و امور بینالملل ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به اینکه طرح جهاد رسانه شهید رهبر در تمام مناطق عملیاتی کشور اجرایی میشود، گفت: هدف این طرح حمایت از رسانهها و انعکاس مطلوب سبک زندگی شهدا و خادمان و راویان است.
احمد رحیمیزاده درباره طرح جهاد رسانه شهید رهبر اظهار کرد: این طرح یک فعالیت جهادی است. در طول چند سال اخیر رسانه ملی و اصحاب رسانه مکتوب و غیرمکتوب حضور مناسبی در راستای بهبود و اثرگذاری راهیان نور داشتند.
وی در ادامه افزود: در کنار این فعالیت، در راستای بالا بردن سطح مخاطبان راهیان نور و پرداختن و پیدا کردن سوژههایی که بتوانیم ماهیت اصلی راهیان نور را به عنوان یک عملیات بزرگ فرهنگی به مردم کشور و بیرون از کشور معرفی کنیم، تصمیماتی گرفته شد.
حوزه هنری برای چاپ اشعارم وعده چهارساله داد
محمدرضا سهرابینژاد، شاعر پیشکسوت کشورمان با اشاره به اینکه مجموعه رباعیات و دوبیتیهایش را در دوران آغاز تا پایان جنگ سروده است، گفت: حوزه هنری زمان چاپ اثرم را چهار سال بعد اعلام کرده است.
سهرابینژاد یادآور شد: مجموعه رباعیات و دوبیتیهایی را که با موضوع دفاع مقدس سرودهام و در دوران آغاز تا پایان جنگ سروده شدهاند، هنوز برای چاپ ارائه نکردهام.
وی با بیان اینکه به همین دلیل اثر یاد شده را به ناشران دولتی نسپرده است، گفت: اخیراً با حوزه هنری درباره چاپ کتابم صحبت کردهام، ولی گفتهاند که چاپ آن حدود چهار سال دیگر انجام میشود، چرا که 200 ـ 300 اثر در نوبت چاپ قرار دارند.
رسالت وقایعنگار دفاع مقدس وفاداری به متن و لحن روایت است
سعید علامیان، نویسنده خاطران «شهید حسن باقری» با تصریح بر اینکه اولین تعهد نویسنده در این حوزه آن است که باید به لحن و متن وفادار باشد، اظهار کرد: نویسنده نباید در روایت وقایع دخل و تصرف کند؛ چرا که این اقدام اولین اشتباه در حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس است.
این نویسنده با بیان اینکه کمتر نویسندهای وجود دارد که به نگارش کتاب در حوزه ایثار و شهادت بپردازد و با این موضوع بیگانه باشد، گفت: بر همین اساس نویسندهای که میخواهد در حوزه دفاع مقدس قلم بزند و به خلق آثار فاخر و ارزشمند در این راستا بپردازد، باید به این حوزه تعلق داشته وعلاقهمند باشد.
پیروزی در عملیات مرصاد از الطاف خفیه الهی بود
سردار محمدعلی آسودی، معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران با اشاره به سالروز عملیات مرصاد و پیروزی نیروهای ارتش و سپاه بر منافقین، این پیروزی را از الطاف خفیه الهی برشمرد.
وی همچنین به جنایات منافقین در سوم مرداد سال 67 اشاره کرد که از مرز خسروی داخل ایران شدند و به تنگه مرصاد آمدند. یکی از الطاف خفیه الهی و امدادهای غیبی خداوند متعال، حرکت منافقین از سمت تنگه مرصاد بود که با پنج هزار نیرو و با بهترین تجهیزات، امکانات و مهمات سازماندهی شده و خودروهای پیشرفته زرهی چرخدار درصدد حمله به ایران برآمدند.
سردار آسودی همچنین از عملیاتهایی همچون مطلعالفجر یاد کرد که بین قصر شیرین و گیلانغرب و در ارتفاعات چغالوند انجام شد و با مقاومتی که رزمندگان در روزهای نخست در سرپل ذهاب کردند، اجازه ندادند که دشمن وارد این منطقه شود.
معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حماسههایی که محسن پیچک و علیاکبر شیرودی در این منطقه آفریدند، اشاره کرد و ادامه داد: اگر مقاومت رزمندگانی که از تهران، همدان، کرمانشاه و اصفهان به این منطقه آمده بودند، نبود، ارتش متجاوز بعث عراق به شرق سرپل ذهاب وارد میشد و احتمال اینکه از این منطقه عبور کند و به تهران بیاید، بسیار بود.
نگاهی به «عباس دستطلا» و تقریظ رهبری بر آن
پس از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «عباس دست طلا» که در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شد، این اثر با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد و چاپ ششم این کتاب بهزودی منتشر میشود.
رهبر انقلاب در سخنرانی اولین روز سال جدید در حرم رضوی هم به این نشست دوستانه اشاره فرمودند که متن آن را در زیر میخوانیم: «در دوران جنگ تحمیلی، یکی از مشکلات ما، از کار افتادن دستگاههای ما، بمباران شدن مراکز گوناگون ما، تهیدست ماندن نیروهای ما از وسایل لازم ـ مثل وسایل حمل و نقل و این چیزها ـ بود. یک عده افراد صنعتگر، ماهر، مجرّب، راه افتادند از تهران و شهرستانها ـ که بنده در اوایل جنگ خودم شاهد بودم، اینها را میدیدم؛ اخیراً هم بحمدالله توفیق پیدا کردیم، یک جماعتی از اینها آمدند؛ آن روز جوان بودند، حالا سنّی از آنها گذشته، اما همان انگیزه و همان شور در آنها هست ـ رفتند داخل میدانهای جنگ، در صفوف مقدم، بعضیهایشان هم شهید شدند؛ تعمیرات کردند، ساختوساز کردند، ساختوسازهای صنعتی؛ این پلهای عجیب و غریبی که در جنگ به درد نیروهای مسلح ما خورد، امکانات فراوان، خودرو، جاده، امثال اینها، به وسیله همین نیروهای مجرب و ماهر به وجود آمد؛ امروز هم هستند، امروز هم در کشور ما الی ماشاءالله. تحصیلکرده نیستند، اما تجربه و مهارتی دارند که گاهی از تحصیلکردهها هم بسیار بیشتر و بهتر و مفیدتر است؛ این هم یکی از امکانات نیروهای ما است؛ هم در کشاورزی این را داریم، هم در صنعت داریم».
روند ثبت وقایع جنگ باید سرعت بگیرد/ نویسندگان تازهنفس وارد عرصه شوند
روند گذشته اینگونه بود که یادگاران دوران دفاع مقدس باید دست به قلم میبردند و وقایع هشت سال دفاع مقدس را مینوشتند؛ اکنون باید جوانان نوقلم و تازهنفس نیز وارد عرصه شوند تا وقایع جنگ با سرعت بیشتری ثبت و ضبط شود.
به گفته حسن رحیمپور، نویسنده دفاع مقدسی کشورمان، امروز باید جوانان نوقلم و تازهنفس جایگزین پیشکسوتان حاضر در عرصههای جنگ که سه دهه در راه دین و انقلاب قلم زدند، شوند.
رحیمپور با اشاره به ایثارگران و جانبازانی که در دوران دفاع مقدس به فعالیت پرداختهاند، عنوان کرد: این افراد که هماکنون سن و سالی از آنها گذشته است، تلاش کردند تا فرهنگ اسلام و انقلاب را به نسلهای پس از خود منتقل کنند و اکنون وقت آن است که جوانان دست به قلم شوند و پا به این عرصه بگذارند.
نویسنده «شاید فراموشت کنم» با اشاره به گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اکنون نوبت این افراد است که پای صحبت یادگاران دوران دفاع مقدس نزدیک بنشینند و با آنها زندگی کنند تا روایت آنها را به صورت مکتوب در اختیار نسل جوان قرار دهند.