کد خبر: 1435330
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷

جزئیات برپایی کنگره‌های ملی امامزاده هلال(ع) و حضرت بی‌بی حکمیه(س) تشریح شد

گروه جامعه: با برگزاری نشستی خبری، ۱۰ آبان‌ماه مهلت ارسال آثار به کنگره امامزاده هلال‌بن‌علی(ع) و ۳۰ مردادماه نیز مهلت ارسال آثار به کنگره حضرت بی‌بی حکیمه(س) اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری تشریح جزئیات کنگره‌های ملی امامزاده هلال بن‌علی(ع) و بی بی حکیمه(س) امروز، 12 مردادماه، با حضور دبیران علمی این کنگره‌ها در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

امامزاده هلال‌بن‌علی(ع)؛ فرزند امام علی(ع)

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم که به عنوان دبیر علمی کنگره ملی امامزاده هلال‌بن علی(ع) انتخاب شده است به بیان جزئیاتی از شجره این امامزاده پرداخت و گفت: ایشان فرزند امام علی(ع) و فضه هستند.

وی به اهمیت زیارت در سیره پیامبر(ص)، ائمه معصومین(ع) و صحابه پیامبر(ص) اشاره و عنوان کرد: حضرت زهرا(س) به زیارت شهدای احد و امام حسین(ع) بر سر مزار حضرت خدیجه(س) بسیار می‌رفتند.

حجت‌الاسلام عابدی با بیان اینکه در هنگام زیارت قبور روح زیارت کننده و زیارت شونده روبروی هم قرار می‌گیرد و از یکدیگر تأثیر می‌پذیرد گفت: در مناطقی که آستان امامزادگان وجود دارد جمعیت اهل تشیع نیز گسترش یافته است.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد اکبری، دبیر کمیته علمی کنگره امامزاده هلال‌بن‌علی(ع) محورهای این کنگره را «معرفی شخصیت حضرت محمد هلال‌بن‌علی(ع)»، «آستان مقدس حضرت محمد هلال‌بن‌علی(ع)» و «قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه، قرآن و زیارت» معرفی کرد.

10 آبان‌ماه؛ مهلت ارسال آثار به کنگره امامزاده هلال‌بن‌علی(ع)

وی مهلت ارسال آثار در دو بخش مقاله نویسی و هنری را تا 10 آبان ماه سال جاری، برشمرد و گفت: مراسم افتتاحیه 12 آذرماه سال جاری، در قم و مراسم اختتامیه 13 آذرماه سال جاری، در حرم مطهر حضرت هلال‌بن‌علی(ع) برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا کنون 15 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، اظهار کرد: آثاری که صاحب امتیاز شوند در قالب کتاب به چاپ می‌رسند و به 10 اثر ممتاز اولیه نیز جوایز نفیسی اهدا می‌شود.

حضرت بی‌بی حکیمه(س)؛ فرزند بلافصل امام موسی کاظم(ع)

در ادامه این نشست خبری آرمین محمودی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گچساران که به عنوان دبیر علمی کنگره حضرت بی بی حکیمه(س) انتخاب شده است نیز به بیان شجره نامه این بانوی بزرگوار پرداخت و گفت: ایشان فرزند بلافصل امام موسی کاظم(ع) و خواهر امام رضا(ع) هستند که مرقد مطهرشان نزدیک به هزار و 200 سال است در استان کهکیلویه  بویراحمد در 70 کیلومتری گچساران به محل زیارت عموم مردم تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه حضرت بی بی حکیمه(س) از برجستگی‌های علمی خاصی برخوردار بوده است، گفت: این کنگره در قالب محورهای «معرفی و شخصیت حضرت بی بی حکیمه (س)»، «آستان مقدسه حضرت بی بی حکیمه(س)» و «قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه و زیارت» برگزار می‌شود.

30 مردادماه؛ مهلت ارسال آثار به کنگره حضرت بی‌بی حکیمه(س)

وی از تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه کنگره تا 30 مردادماه، خبر داد و گفت: نتایج داوری در دهه کرامت و اختتامیه کنگره نیز در دهه ولایت همزمان با 16 و 17 مهرماه در گچساران برگزار می‌شود.

محمودی در پایان سخنان خود به چاپ مقالات برتر در مجله علمی پژوهشی مطالعات جهان اسلام اشاره و عنوان کرد: به 40 مقاله برتر هدایای نفیسی اهدا می‌شود.

گزارش تصویری نشست را اینجا ببینید!

captcha