به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه مراسم افتتاحیه تدوین سند راهکارهای اجرایی سیاستهای کلی سلامت با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت کمکهای این وزارتخانه به مردم مظلوم غزه، گفت: تاکنون تلاشهای بسیار زیادی از سوی وزارت خارجه، وزارت بهداشت و سازمان هلال احمر برای کمک به مردم بی دفاع غزه انجام شده است و جمع کثیری از پزشکان نیز برای کمک و حضور در غزه ثبت نام کردهاند.
جلسه اضطراری برای انتقال مجروحان غزه به ایران
هاشمی با اشاره به عدم موفقیت این مجموعه برای اعزام گروهی به کشور مصر، گفت: متاسفانه سکوت کشورهای اسلامی در قبال این موضوع باورنکردنی است مشکل فعلی این است که کشورهای همزبان و هم کیش مردم غزه در قبال این موضوع سکوت کردهاند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: بدین منظور امروز نیز جلسهای به منظور یافتن راهی برای کمک به مردم بی دفاع غزه برگزار خواهیم کرد تا به لحاظ حضوری و انتقال مجروحان بتوانیم به آنها کمک کنیم در حال حاضر نیز لیست تجهیزات مورد نیاز را دریافت کردهایم و هلال احمر هم در این آمادگی کامل دارد.
تغییر رویه 20 ساله یک شبه شدنی نیست
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سیاستهای جمعیتی اشاره کرد و افزود: عوارض رفتاری که در سالهای قبل حاکی از تصمیم دولت و مجلس آن زمان بوده را امروز میبینیم. هم اکنون 30 هزار بهروز در کشور مشغول به کار هستند که متهم میشوند در حال ادامه رفتار گذشته هستند ولی باید بدانیم که تغییر رویه 20 ساله یک شبه شدنی نیست. البته این مقوله نیاز به مشوقهایی دارد که باید برای آن قانون تدوین شود.
هاشمی با اشاره اینکه از آغاز اجرای طرح تحول بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر بستری شدهاند، گفت: طبق ارزیابیهای صورت گرفته مراجعات در بخش بستری دولتی حدود 80 درصد افزایش پیدا کرده است، سه هزار نفر در طرح مشارکت کرده و 750 هزار نفر نیز مقیم بیمارستانهای سراسر کشور هستند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به وجود روغن پالم در برخی از محصولات لبنی اشاره کرد و افزود: این روغن معمولا از مالزی وارد میشود که به دلیل قیمت ارزان و سودآوری زیادش واردات آن سال به سال نسبت به قبل بیشتر شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در برخی از لبنیات موجود در بازار تخلفاتی رخ داده و به جای استفاده از چربی طبیعی از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کردهاند.
اسناد تخلف شرکتهای لبنی وجود دارد
هاشمی همچنین در واکنش به ادعای برخی از شرکتهای لبنی مبنی بر عدم استفاده از روغن پالم، گفت: اسناد تخلف این شرکتها در وزارت بهداشت موجود است و در صورت نیاز رسانهای خواهد شد. البته این موضوع در شورای عالی سلامت غذا مطرح شده که مقرر شده در سالهای آینده واردات این محصول کاهش یابد.
وی تاکید کرد: هم اکنون 50 درصد روغنهای وارداتی پالم است که براساس تصمیم گیری شورای عالی سلامت قرار است واردات این محصول در مرحله نخست به 30 درصد و پس از آن به 15 درصد کاهش یابد.
اسامی شرکتهای متخلف لبنی استفاده کننده از پالم اعلام میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شرکتهای متخلف در این زمینه شناسایی میشوند، گفت: پس از نمونه گیری از تمامی لبنیات، اسامی شرکتهای متخلف اعلام خواهد شد تا همه شرکتهای لبنی در این خصوص متهم نشوند بنابراین اسامی هر شرکت و مرکز متخلف را اعلام خواهیم کرد تا مردم نیز آن محصول را خریداری نکنند.