کد خبر: 1436243
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹
تقی‌پور:

ورود ارزش‌های انقلابی به دانشگاها مرهون جهادگران جهاد دانشگاهی است

گروه اندیشه: رئیس جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ورود ارزش‌های انقلابی در دانشگاها مرهون تلاش‌ها و جهادگری‌های این مجموعه انقلابی است، نقش و تأثیرگذاری جهاد دانشگاهی در انقلابی کردن و حفظ و گسترش ارزش‌ها در دانشگاه‌ها را بی‎نظیر عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، عبدالله تقی‎پور، رئیس جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری 14 امروز، مرداد و در آستانه 16 مرداد، سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی در  نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، به تشریح پیشنه و ماهیت این نهاد انقلابی پرداخت و گفت: جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیر‌دولتی و تأسیس شده در سال 59 به فرمان حضرت امام خمینی(ره) است.

ایجاد انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌‌ها؛ از اهداف تشکیل جهاد دانشگاهی

وی جهاد دانشگاهی را بازوی اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها دانست و گفت: این نهاد انقلابی با هدف ایجاد انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌‌ها تأسیس شد.

تقی‌پور با اشاره به بروز برخی چالش‎ها در فضای دانشگاهی کشور بعد از شکل گیری انقلاب، به بیان بخشی از این معضلات پرداخت و اظهارکرد: بعد از پیروزی انقلاب فضای دانشگاهی کشور همچنان یک فضای غیر انقلابی و اسلامی بود و برخی اساتید برخلاف حرکت انقلاب و ملت و خیل عظیم دانشجویان انقلابی حرکت می‌کردند که دگرگونی این فضا نیازمند یک انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها بود.

وی شورای عالی انقلاب فرهنگی را بازوی سیاست‌گذاری و جهاد دانشگاهی را بازوی اجرایی انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: دستور حضرت امام(ره) مبنی بر انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها به برکت تلاش و همت جهادگران عرصه جهاد دانشگاهی به بهترین شکل ممکن محقق شده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان با تأکید بر اینکه ورود ارزش‌های انقلابی در دانشگاها مرهون تلاش‌ها و جهادگری‌های این مجموعه انقلابی است، نقش و تأثیرگذاری جهاد دانشگاهی در انقلابی کردن و حفظ و گسترش ارزش‌ها در دانشگاه‌ها را بی‎نظیر عنوان کرد.

روز خبرنگار نشان از قدر و منزلت والای خبر و خبرنگاری دارد

وی همچنین با اشاره به در پیش بودن 17 مردادماه، روز خبرنگار، ضمن تبریک این روز به تلاشگران این عرصه، روز خبرنگار را نشان دهنده قدر، منزلت و اهمیت بسیار والای کار خبر و خبرنگاری دانست.

تقی‎پور با بیان اینکه متاسفانه در جامعه جایگاه و منزلت خبرنگار آن طور که باید و شاید ارج نهاده نمی‌شود، مجموعه جهاد دانشگاهی را آگاه به تمام مشکلات و سختی‏های کار اصحاب رسانه دانست و گفت: خبرگزاری دانشجویان‌(ایسنا) و خبرگزاری قرآن(ایکنا) دو مجموعه پویا، فعال و تاثیرگذار در مجموعه جهاد دانشگاهی هستند.

وی صداقت و بیان حقایق را از رسالت‌های خطیر خبرنگاران دانست و اظهارکرد: خبرنگاران باید به دنبال انعکاس حقایق و واقعیت‌های موجود در جامعه باشند؛ چرا واقعیت هیچ گاه پشت ابر پنهان نخواهد شد و برهمین اساس اگر خبرنگار بهدنبال بیان واقعیت‌های صادقانه جامعه باشد به یقین کار او اثرگذار و ماندگار خواهد شد.

تقی پور با اشاره به اینکه در مقطعی از تاریخ انقلاب دانشگاه‌های کشور به تعطیلی کشیده شدند، بازگشایی و ساماندهی وضعیت دانشگاه‎های کشور در آن دوران را مرهون خدمات و تلاش‎های بی‎شائبه جهادگران جهاددانشگاهی بیان کرد.

به گفته وی، اگر نبود زحمات و تلاش‌های جهادگران جهاددانشگاهی مشخص نبود که دانشگاه‌های ما تا چه زمان به تعطیلی کشیده و چه ضربات و خسارت‌های علمی فراوانی و جبران‌ناپذیری به کشور وارد می‎شد.

تقی پور پالایش و گزینش اساتید انقلابی، برنامه ریزی و ساماندهی وضعیت درسی و آموزشی و تدوین و نظام مند کردن برخی از کتب درسی دانشگاه‌ها را از مهم‎ترین اقدامات این نهاد انقلابی بعد از انقلاب برشمرد.

وی با بیان اینکه به حق این نهاد انقلابی برآمده از خود انقلاب اسلامی است، به تعبیر رهبر انقلاب در رابطه با جایگاه و منزلت جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در دیدار یک ماه گذشته خود با جهادگران کشور، جهاد دانشگاهی را از معدود رویش‌های اصلی خود انقلاب بیان کردند که این نشان گر نقش و جایگاه بی‌بدیل این نهاد انقلابی در عرصه علمی و فرهنگی کشور است.

جهاددانشگاهی تنها مرجع تحولات فرهنگی در دانشگا‌ه‌هاست

تقی پور جهاد دانشگاهی را تنها مرجع تحولات فرهنگی در دانشگا‌ه‌ها دانست و گفت: بعد از شکل گیری انقلاب تنها مرجع‌آفرینی فرهنگی در دانشگاه‌ها جهاد دانشگاهی بود و صد در صد فعالیت‎های دانشگاهی بعد از انقلاب توسط این نهاد انقلابی صورت می‌گرفت.

وی جهاد دانشگاهی را سرباز خط مقدم جبهه فرهنگی در دانشگاه‎ها عنوان کرد و گفت: در اوایل انقلاب جهاد دانشگاهی به عنوان یک مرجعی اصلی در گزینش و بکارگیری روسا و اساتید دانشگاه نقش آفرین بود.

تقی پور با بیان اینکه فرمان امام(ره) مبنی بر اینکه انقلاب فرهنگی باید در دانشگاه‌های شکل بگیرد، هیچ گاه بر روی زمین نماند، تلاش‌گران عرصه جهاد دانشگاهی را محقق‌کننده این فرمان حضرت امام (ره) دانست.

وی به تشریح سه مسئولیت و ماموریت اصلی تعیین شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جهاد دانشگاهی پرداخت و انجام فعالیت‌های فرهنگی و انقلابی در دانشگاه‌ها را یکی از وظایف اصلی این نهاد برشمرد.

تقی‌پور تشکیل سازمان‎های فرهنگی، سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان کشور، تاسیس خبرگزاری‌های قرآنی ایکنا و دانشجویان ایسنا در راستای ترویج ارزش‌های اسلامی در جامعه و تشکیل سازمان امام و انقلاب بخش کوچکی از فعالیت‌های فرهنگی فراوان این نهاد انقلابی در کشور و  استان‌ها برشمرد.

وی انجام فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی را یکی دیگر از وظایف این نهاد برشمرد و با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی طلایه دار عرصه پژوهش و تحقیقات در دانشگاهای کشور است، گفت: جهاد دانشگاهی مرزهای دانش را در کشور درنوردیده و عقب ماندگی علمی 50 ساله کشور در دوران طاغوت را به شکل مطلوبی جبران کرده است.

جهاد دانشگاهی خط شکن و طلایه دار عرصه علمی کشور است

تقی پور به پیشرفت‌های چشمگیر جهاد در بحث سلول‌های بنیادی اشاره و دستاوردهای این نهاد در زمینه برق، الکترونیک، صنایع نفتی، پتروشیمی و شیمایی، حوزه گیاهان داروئی، فناوری و اطلاعات و علوم انسانی را بی‌نظیر دانست و از جهاد دانشگاهی به عنوان خط شکن و طلایه دار عرصه علمی کشور یاد کرد.

وی فعالیت‌های آموزشی این نهاد را یادآور شد و از آن به عنوان سومین وظیفه خطیر جهاد دانشگاهی یاد کرد و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و بلند مدت و آموزش عالی را یکی از برنامه‌های اصلی در حوزه آموزشی عنوان کرد.

تقی پور از دانشگاه علوم و فرهنگ جهادانشگاهی به عنوان موفق‌ترین دانشگاه در سطح دانشگاه‌های کشور یاد کرد و گفت: این دانشگاه از نظر علمی در سطح بسیار بالایی قرار دارد در مقاطع آموزش عالی کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو تربیت می‎کند.

وی به پژوهشکده‌های متعدد جهاددانشگاهی اشاره و خاطرنشان کرد: این پژوهشکده‎ها علاوه بر کارهای تحقیقاتی به تربیت و آموزش دانشجویان در مقاطع بالا مشغول هستند.

جهاددانشگاهی پژوهش و آموزش را توام با یکدیگر تحول آفرین می‎داند

تقی‎پور با بیان اینکه فعالیت‎های آموزشی جهاددانشگاهی نه تنها آموزش صرف بلکه پژوهش محورانه است، تفاوت فعالیت آموزشی جهاد دانشگاهی را در این مهم دانست و گفت: جهاد دانشگاهی به دنبال کاربردی کردن علم است برهمین اساس پژوهش و آموزش را توام با یکدیگر تحول آفرین و موثر می‎داند.

تقی‌پور به تشریح بخشی از فعالیت‎های جهاد دانشگاهی واحد چهارمحل و بختیاری پرداخت و گفت: انجام فعالیت‌های فرهنگی در راس فعالیت‌های جهاددانگشاهی بوده و خواهد بود و سالانه بیش از 10 هزار نفر از دانشجویان استان یعنی یک چهارم آن‎ها از فعالیت‌های فرهنگی این نهاد بهرمند می‌شوند.

وی فعالیت‌های خبری و اطلاع رسانی، برپایی اردوهای زیارتی، فرهنگی و علمی، برپایی مسابقات کتابخوانی، برگزاری جلسات نقد و بررسی آراء و نظرات و برپایی جلسات سخنرانی بخشی از فعالیت‌های فرهنگی این نهاد محسوب می‌شود.

تقی پور چهارمحال و بختیاری را جزو 10 استان اول در راه اندازی خبرگزاری دانشجویان ایسنا به صورت منطقه‎ای و خبرگزاری قرآنی ایکنا به صورت بین‎اللملی در استان دانست.

تا سه سال آینده چهارمحال و بختیاری قطب گیاهان دارویی می‎شود

وی به فعالیت‎های پژوهشی این نهاد در استان اشاره و خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی واحد استان می‌کوشد چهارمحال و بختیاری را به قطب گیاهان دارویی تبدیل کند و این مهم در طول 3 آینده محقق خواهد شد.

تقی‌پور پتانسیل و ظرفیت  استان در تبدیل شدن به قطب گیاهان دارویی را  بسیار بالا دانست و تحقق این هدف مهم و کاربردی را موجب شکوفایی و پویایی اقتصاد استان بیان کرد.

سلامت کده طب سنتی چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی می‌شود

وی در ادامه به فعالیت پژوهشی در ارتباط با طب سنتی اشاره و  از راه‌اندازی و احیای سلامت کده طب سنتی در استان خبر داد.

تقی‌پور از راه اندازی مجمتع تحقیقاتی آموزشی با زیر بنای 4 هزار متر مکعب در استان خبر داد و گفت: این مجتمع تحقیقاتی طی دو سال آینده در استان به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در این مجمتع تحقیقاتی، سلامت کده طب سنتی مستقر خواهد شد، گفت: این مجتمع تاکنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان سال کاری امسال نیز سفت کاری آن به پایان خواهد رسید.

تقی پور اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و احداث این پروژه را 50 میلیارد ریال برآوردکرد و گفت: در این مرکز خون بند‌ناف کودکان نیز نگهداری خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیش از 10 هزار نفر از آموزش‎های کوتاه مدت مراکز آموزشی تخصیصی جهاد دانشگاهی بهره‌مند شده‌اند، از اضافه شدن 4 کد رشته جدید به مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خبر داد و گفت: در سال گذشته بیش از 900 دانشجو در این مرکز علمی ثبت نام کرده‎اند که انتظار می‎رود در سال جاری این رقم به بیش از 1200 نفر برسد.

تقی‏پور اظهارکرد: مهندسی وب، مهندسی شبکه، مهندسی فن‌آوری و اطلاعات و کارشناسی حقوق از کد رشته‌های جدید این مرکز محسوب می‎شوند.

captcha