به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور امشب، 15 مردادماه، در مراسم گرامیداشت سی وچهارمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی که همراه با تجلیل از جهادگران نمونه و برگزیده در پژوهشکده رویان برگزار شد حضور یافت.
وی با اشاره به روشهای پژوهشی غلطی که طی سالهای گذشته در کشور رواج پیدا کرده است، گفت: با این وجود جهاد دانشگاهی از ابتدا تا امروز یک ایده مترقی بوده است. با تزریق منابع مستقیم به دانشگاهها و پژوهشگاهها نمیتوان کار تجاری انجام داد. یکی از اصولی که در نظام علم و فناوری مطرح است وجود نهادهای واسطه در حوزه فناوری است. این نهادهای واسط کار تجاریسازی را انجام میدهند.
وی جهاد دانشگاهی را نهادی خواند که در زمینه تبدیل دانش به ثروت اصول ملی و مذهبی را نیز رعایت کرده است و گفت: یکی از وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده از ظرفیت چنین نهادهایی است.
ستاری به همکاری خوب این معاونت در دولت جدید با جهاد دانشگاهی اشاره و عنوان کرد: برای ایجاد ارتباطات بهتر نیاز به ایجاد یک مجموعه تغییرات داریم. ابتدا باید مرز دانش را از تجاریسازی جدا کنیم. صنعت و دانشگاه دو حرف متفاوت از یکدیگر دارند. بر کار تجاریسازی نظام بازار حاکم است.
وی موفقیت در بسیاری از پژوهشها را به این سبب دانست که تجاریسازی در آن دخیل نبوده است و گفت: بحث تجاریسازی در قالب یک نظام پژوهش قابل ارائه نیست. جهاد دانشگاهی نیاز به ایجاد شرکتهای دانشبنیان دارد.
ستاری معنای تجاریسازی را ایجاد تسهیلات دانست و گفت: پژوهش باید متقاضی داشته باشد. مردم باید حلاوت دانش و ارزش افزوده را در زندگی شخصی احساس کنند و این امر نیاز به بررسی عملکرد، قبول اشتباهات و اصلاح قدم به قدم دارد.
وی با تأکید بر اینکه در زمینه پژوهش کم خرج نشده، بلکه درست خرج نشده است، گفت: ما آماده حمایت و همکاری با جهاد دانشگاهی در چهارچوبهای مشخص هستیم. دستاوردهایی همچون پژوهشگاه رویان که مورد استفاده مردم است باید گسترش یابد. مقاومتها در حوزه اقتصاد دانشبنیان باید شکسته شود و این امر جز با همدلی و ایجاد هدفهای مشترک محقق نخواهد شد.