کد خبر: 1437191
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳

دانشگاه‌ها نمایشگاه فرهنگ در جوامع هستند

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان درباره نقش دانشگاه‌ها در فرهنگ‌سازی جامعه، گفت: دانشگاه قطعاً نمایشگاه فرهنگ هر ملت است و اگر کسی بخواهد رشد فرهنگی داشته باشد، باید نظر و نگاه خود را به سمت دانشگاه ببرد.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسن زارعی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌اللملی‌ قرآن(ایکنا) از هرمزگان، گفت: باید در مقطع آموزش عالی به این مسئله توجه کنیم و در این زمینه حضرت علی(ع) نیز بر این نکته تأکید دارند که باید به دنبال علومی باشیم که برای ما منفعت دارد و از این طریق است که می‌توانیم مشکلاتی که سد راه آموزش عالی وجود دارد، برطرف کنیم.

وی با اشاره به تأثیر دو طرفه فرهنگ و علم بر یکدیگر، افزود: اگر جامعه‌ای از لحاظ علمی پیشرفت نکند فرهنگ علمی‌ و اخلاقی آن ضعیف است بنابراین باید ابعاد مختلف را در نظر گرفت.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان اظهار کرد: در حال حاضر یکی از چالش‌های اصلی آموزش عالی این است که رشته‌هایی را وارد می‌کند که جامعه به آن نیازمند نیست و در این شرایط دانشجو در رشته‌ای فارغ التحصیل می‌شود که زمینه فعالیت وی وجود ندارد.

زارعی عنوان کرد: گاهی در یک رشته فارغ‌التحصیل زیادی وجود دارد که جامعه به آن میزان قدرت جذب آنها را ندارد به همین خاطر باید در این زمینه محدودیت قائل شویم.

وی درباره نقش دانشگاه‌ها در فرهنگ‌سازی جامعه، بیان کرد: دانشگاه قطعاً نمایشگاه فرهنگ هر ملت است و اگر کسی بخواهد رشد فرهنگی داشته باشد، باید نظر و نگاه خود را به سمت دانشگاه ببرد.

وی تأکید کرد: دانشگاه باید برنامه مشخصی برای جامعه داشته باشد و تعیین کند آموزش ابتدایی با چه معیارهایی علم بیاموزد اما متأسفانه یک خلأ جدی در آموزش و پرورش احساس می‌شود و چون آموزش و پرورش یک بنیان مهم است، اگر به درستی به آن نگریسته نشود قطعاً دچار چالش خواهیم شد.

این مسئول بیان کرد: آموزش و پرورش باید جدی گرفته شود اگر قصد تربیت افرادی مانند شهید بهشتی و مطهری را در دانشگاه‌ها داریم باید توجه جدی به آموزش و پرورش شود.

مشاوراستاندارهرمزگان اضافه کرد: دانشگاه و حوزه در مقطع کنونی دچار بحران علمی فرهنگی شده‌اند که علت آن جهت‌گیری دانشگاه‌ها به سمت مدرک‌گرایی است و تا زمانی که خلأ مدرک پر نشود این روند که هر فرد به هر قیمتی مدرک به‌دست بیاورد، ادامه دارد و این یک بحران جدی است.

زارعی عنوان کرد: اگر شخصی براساس آرمان‌های جامعه رشد کند و اصلاح وی در زمان مؤثر صورت بگیرد این روند درست است اما اگر فرد بر خلاف سمت و سو جامعه کامل شود، دیگر نمی‌توان آن را به سمت آرمان‌های جامعه جهت داد، زیرا در مقابل تغییرات مقاومت می‌کند.

وی یادآور شد: خانواد‌ه‌ها نیز در زمینه پرورش کودک کم کاری می‌کنند و قطعاً یکی از مشکلات این است که به پرورش توجهی نمی‌شود، مادر و پدر نقش مهمی در تربیت فرزند دارند و اینکه به چه میزان به نقش تربیتی نماز و آموزش قرآن فرزند خود نسبت به سایر مباحث اهمیت می‌دهند، را باید بررسی کرد.

captcha