کد خبر: 1437449
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۵
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اراک بیان کرد:

ضرورت نیازسنجی در انجام پژوهش‌های قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: حبیبی گفت: به‌منظور انجام پژوهش‌های قرآنی مفید در جامعه لازم است مسئولان فرهنگی جامعه با اتخاذ تدابیر صحیح، پژوهشگران قرآنی را یاری رسانند؛ لذا باید با نیازسنجی، تبیین اهداف و مشخص‌ کردن وظایف جامعه پژوهشگران را به مسیر صحیح سوق دهند.

ناهید حبیبی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اراک در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: با وجودی که پژوهش‌های قرآنی بسیاری در جامعه صورت گرفته است ولی هنوز جای کار در این عرصه بسیار است.

انجام پژوهش‌های کاربردی با توجه به نیاز جامعه

وی با بیان اینکه انجام پژوهش‌های کاربردی با توجه به نیاز روز جامعه باید در اولویت پژوهش‌های قرآنی قرار گیرد، اظهار کرد: کلام وحی به سبب جامعیتی که از آن برخوردارست باید به‌عنوان الگو و برنامه مدون و کامل در متن زندگی تمام افراد جامعه ورود پیدا کند.

حبیبی ادامه داد: در این راستا ضرورت دارد مبانی و آموزه‌های انسان‌ساز و زندگی‌ساز این مصحف شریف بیشتر به مردم و به‌ویژه جوانان معرفی شود تا امور زندگی خود را بر مبنای آن تنظیم کنند.

وی افزود: قرآن جامع‌ترین کتابی است که در آن درباره همه علوم و رشته‌های مختلف علمی سخن به میان آمده است؛ حتی قابلیت‌های مختلف نمایشی، موسیقی، نمادپردازی و رنگ‌شناسی در قرآن وجود دارد.

پژوهش‌های قرآنی صرفاً در یک حوزه و محدوده خاص انجام می‌شود

حبیبی تأکید کرد: متأسفانه با وجود تمامی قابلیت‌هایی که در قرآن است مشاهده می‌شود که پژوهش‌های قرآنی فقط در یک حوزه و محدوده خاص انجام می‌شود؛ لیکن اگر شناخت نسبت به موضوعات قرآنی بیشتر و کاربردی‌تر شود علاوه بر پیشرفت‌های علمی که نصیب کشور می‌‌کند، بسیاری از مشکلات جامعه نیز برطرف می‌شود.

وی نبود برنامه‌ریزی و هدف‌مندی را مهم‌ترین عامل انجام پژوهش‌های قرآنی ناکارآمد در جامعه دانست و بیان کرد: از این‌‌رو لازم است که فعالان قرآنی ضمن رصد مشکلاتی که جامعه با آن درگیر است از درون آیات قرآن موضوعات مرتبط با آن مشکل را استخراج کرده و به‌صورت کاربردی به جامعه عرضه کنند.

حبیبی بیان کرد: به‌منظور انجام پژوهش‌های قرآنی مفید در جامعه لازم است مسئولان فرهنگی جامعه با اتخاذ تدابیر صحیح، پژوهشگران قرآنی را یاری رسانند؛ لذا باید با نیازسنجی، تبیین اهداف و مشخص‌کردن وظایف جامعه پژوهشگران را به مسیر صحیح سوق دهند.

وی افزود: خانواده‌ها نیز در تشویق اعضای خانواده برای انجام پژوهش‌های قرآنی معتبر بسیار نقش مهمی دارند.

پژوهش‌های قرآنی با کیفیت مطلوب‌تری ارائه شود

مدرس دانشگاه آزاد اراک در پایان عنوان کرد: قطعاً اگر بین دستگاه‌های دولتی و نظام خانواده‌ها و به‌ویژه کسانی که متولیان امور فرهنگی هستند، هماهنگی لازم ایجاد شود و زندگی قرآنی سرلوحه فعالیت‌های افراد جامعه قرار گیرد، در آینده‌ای نه‌چندان دور پژوهش‌های قرآنی با کیفیت مطلوب‌تری ارائه می‌شود که گره‌گشای مشکلات جامعه خواهد بود.

captcha