کد خبر: 1437525
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۸
یاراحمدی تأکید کرد:

تغییر سطح آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان قرآن متناسب با سطح فعلی حفاظ

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: سؤالات در آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان کل قرآن کریم باید متناسب با سطح حافظان فعلی کشور بوده و به روز باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در جلسه هماهنگی هیئت داوران و کارشناسان هجدهمین دوره آزمون اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر به حفاظ کل قرآن که امروز، 18 مردادماه برگزار شد با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن و فعالیت‌های قرآنی گفت: رهبر معظم انقلاب، توسعه فرهنگ قرآنی، توجه جوانان به یادگیری قرآن و حفظ قرآن، تدبیر در قرآن، عمل به قرآن و داشتن زندگی قرآنی را لازمه یک کشور اسلامی می‌دانند و در فرمایشات خود بارها بر توجه به قهرمانان قرآنی تأکید داشته‌اند.
وی افزود: ما در سازمان اوقاف و امور خیریه با برگزاری مسابقات قرآن و تکریم قهرمانان قرآنی، این قهرمانان را به عنوان الگو به جامعه معرفی می‌کنیم تا از این طریق فرهنگ انس با قرآن و حفظ قرآن در جامعه رواج پیدا کند.

آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان قرآن در بالاترین سطح ممکن برگزار شود

یاراحمدی با تأکید بر ضرورت توجه به کیفیت برگزاری آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان کل قرآن کریم، اظهار کرد: این کار باید به خوبی و در بالاترین سطح ممکن انجام شود، زیرا اگر کسی به راحتی به سکویی برسد در طول زمان تأثیرگذاری خود را از دست خواهد داد و دیگر نقش ترغیبی و تشویقی خود را از دست می‌دهد و ماندگار نخواهد بود.
وی با بیان اینکه آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان کل قرآن کریم باید در نهایت نظم و رعایت استانداردها برگزار شود، افزود: با توجه به اینکه حافظان کل قرآن طی سال‌های اخیر رشد بسیار خوبی داشته‌اند آئین‌نامه‌ای که هم‌اکنون برای آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان کل قرآن مورد استفاده قرار می‌گیرد نمی‌تواند حافظان را از هم تمیز دهد زیرا سطح بسیاری از حافظان کل قرآن کشورمان نزدیک به هم است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: در مسابقات کشوری قرآن شاهد آن هستیم که 10 نفر اول رشته حفظ در حسن حفظ خود نمره کامل را می‌گیرند و تفاوت آنها چند درصد آن هم در صوت و لحن  است؛ سؤالات در آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان کل قرآن کریم باید متناسب با سطح حافظان فعلی کشور بوده و به روز باشد.

دقت در برگزاری آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان قرآن

وی در ادامه عنوان کرد: با این موج فزآینده‌ای که با هدایت رهبر معظم انقلاب و آموزش و ممارست و جهاد اساتید قرآنی و همچنین فعالیت دستگاه‌های قرآنی به منظور تربیت حافظان قرآن کریم ایجاد شده اگر قرار باشد قانون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان کل قرآن کریم تأثیرگذار باشد باید به دقت اجرا شود.
یاراحمدی در این بخش از سخنان خود به مقایسه‌ای میان مسابقات قرآن با آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان کل قرآن کریم پرداخت و گفت: آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان قرآن همانند مسابقات قرآن نیست و به همین دلیل نوع داوری ما در مسابقات قرآن باید متفاوت باشد زیرا در آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان قرآن قرار نیست بهترین را انتخاب کنیم بلکه قرار است همه از یک حدنصابی بالاتر باشند و حافظان قوی را انتخاب کنیم.
وی در این بخش از سخنان خود پیشنهاد کرد: می‌توانیم در این آزمون به نحوی اقدام کنیم که اگر یکی از حافظان قرآن کنکور در نظر گرفته شده برای این آزمون را قبول شد و آزمون حفظ خود را قبول نشد نتیجه قبولی او در کنکور برای سال بعد نیز اعتبار داشته باشد و طی یک سالی که برای آزمون حفظ زمان دارد به تقویت محفوظات خود بپردازد و دیگر لزومی نداشته باشد در کنکور شرکت کند.

نظارت بر فعالیت مؤسسات فعال در زمینه آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان قرآن

یاراحمدی در ادامه افزود: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد فعالیت مؤسسات قرآنی است؛ گاهی اوقات مشاهده می‌شود مؤسساتی، کلاس‌های آمادگی آزمون اعطای مدرک کارشناسی به حافظان قرآن کریم را برگزار می‌کنند و حافظان کل قرآن را برای شرکت در کنکور و آزمون حفظ آماده کنند که باید این مؤسسات زیر نظر سازمان سنجش اقدام به چنین فعالیت‌هایی کنند.

captcha