به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، بیماریهای قلب و عروق بهعنوان بزرگترین قاتل انسانها در کشورهای در حال توسعه نامبرده شده است.
قاتلی که به اذعان آمارهای کشوری 38 درصد از مرگها را در ایران به خود اختصاص داده است؛ اما آنچه در این موضوع علاوه بر بار سنگین هزینههای درمان بیماریها بر دوش بیمار و خانوادهها تحمیل میکند، تغییر سبک زندگی افراد است که بیشتر به سمت سبک زندگی مصرفی کشیده است.
سبک زندگی که متأسفانه امروز بین بسیاری از خانوادهها ترویج شده است، فرهنگ و سبکی است که بیشتر کشورهای توسعهیافته برای یافتن نیازهای جدید برای محصولات مصرفی خود در کشورهای در حال توسعه تبلیغ و ترویج میکنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی چند سالی است که با هشدار دادن به مسئولان در خصوص مقابله با هجمهها و رخنههای فرهنگی دشمن موضوع سبک زندگی اسلامی را مورد توجه و تاکید قراردادند که خود بیانگر اهمیت این موضوع است که در گزارش پیش رو ابعاد آن مورد بررسی قرار میگیرد.
ثبت 1634 واقعه مرگ و میر به علت بیماریهای قلبی
محمد جوان، مدیرکل ثبت احوال آذربایجان غربی با اشاره به آمار فوتیهای استان در چهار ماه ابتدایی امسال با بیان اینکه در هر شبانهروز نزدیک به 39 نفر بر اثر عوارض مختلف فوت میکنند، گفت: بیشترین علت مرگومیر افراد در استان را بیماریهای قلبی و عروقی با 1634 مورد در چهار ماه اول امسال به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بیماریهای سرطان و تومورهای مغزی با تعداد 484 مورد فوت در این مدت دومین علت مرگومیر افراد در استان بوده است و در چهار ماه اول امسال 4 هزار و 805 مورد فوت ثبت شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.4 دهم درصد افزایش داشته است.
جوان در ادامه با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی و عروقی بیشترین علت مرگومیر ثبتشده در استان است، بر لزوم فرهنگسازی سبک زندگی اسلامی مبتنی بر فرهنگ اصیل ایرانی که بر محور سلامت جسمی و روانی اثر دارد، تاکید کرد.
سبک زندگی اسلامی بر مصرف معتدل تاکید دارد
زهرا رجائیان، مدیر حوزه علمیه خواهران خوی در گفتوگو با ایکنا گفت: مهمترین چالش در تحقق سبک زندگی اسلامی ترویج تجملگرایی و دوری از سادهزیستی است و در این حوزه باید زندگی علما و پیشوایان دینی به ویژه مقام معظم رهبری بهعنوان الگوهای عملی در جامعه مورد تبیین و تشریح قرار بگیرند.
وی با اشاره به اینکه بانوان بهعنوان اقشار آسیبپذیر جامعه در این موضوع هستند، ایجاد نیازهای کاذب و به تبع آن رواج چشم و همچشمیها در نهایت منجر به این امر میشود که خانواده از سبک و سیاق زندگی مبتنی بر مبانی اسلامی فاصله بگیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: رفاهطلبی کاذب، ترویج تجملگرایی و اشاعه رواج الگوهای مصرف غربی منجر به این میشود که خانواده بهعنوان مهمترین نهاد اجتماعی در بحث سبک زندگی دچار لغزشهای فکری میشود.
رجائیان قناعت را مهمترین شاخصه سبک زندگی اسلامی دانست و خانواده را مهمترین زمینه تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی عنوان کرد و گفت: متأسفانه این تصور غلط در جامعه مبنی بر اینکه هر قدر رفاه اقتصادی بیشتر باشد رفاه معنوی و اجتماعی نیز بیشتر میشود سبک زندگی اسلامی را به سمت الگوهای مصرف غربی سوق میدهد.
مدیر حوزه علمیه خواهران خوی خاطرنشان کرد: بهترین الگو در سبک زندگی اسلامی بهرهگیری از آیات و روایات قرآنی و الگو قرار دادن سیره و منش زندگی حضرت زهرا(س) و دختر گرامی ایشان حضرت زینب(س) است که تجلی بارزی از سادهزیستی و قناعت را در اوج تکریم باورهای دینی در خانواده مطابق با آموزههای اسلامی منعکس میکند.
سبک زندگی ناسالم؛ عامل بروز بسیاری از بیماریها
کوروش ساکی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به جایگاه مهم خانواده در تعدیل فشارهای روحی و روانی ناشی از بیماری در افراد، سبک زندگی ناسالم را عامل بروز بسیاری از بیماریها عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه همراهی فنآوریهای روز با زندگی روزمره افراد جدای از اینکه سیر اطلاعاتی در جامعه را به صورت چشمگیری سرعت بخشیده است، تصریح کرد: اما استفاده نادرست و غیر ضروری از تکنولوژیهای موجود سبب بروز بسیاری از مشکلات جسمی میشود که در نهایت تعالی معنوی و روحی انسان را مختل میکند.
این متخصص روانپزشکی بر لزوم بازنگری جدی در تغییر شیوههای سبک زندگی برای رسیدن به آرامش و تعالی معنوی در بستر جامعهای سالم و پویا تاکید کرد و رسالت اجتماعی فعالان عرصه رسانه اطلاعرسانی از شیوههای سالم زندگی در جهت پیشبرد اهداف جامعه اسلامی است.
ساکی با بیان اینکه عصر حاضر، عصر بارش اطلاعاتی از مجاری و کانالهای مختلف رسانههای گوناگون از جمعه سمعی، بصری و مکتوب است، راز طول عمر گذشتگان را دور بودن از محیطهای استرس آور و تنش زا و همچنین وجود مولفههای صداقت و همدلی میان افراد عنوان کرد.