کد خبر: 1438424
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳

انتشار چهار اثر در زمینه خاطرات دفاع مقدس در لرستان

گروه اندیشه: دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری لرستان امسال چهار اثر را در حیطه خاطرات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در لرستان به بازار چاپ و نشر ادبیات پایداری عرضه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، امیدی‌پور، سرپرست حوزه هنری استان لرستان امروز، 21 مرداد در جمع خبرنگاران گفت: دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری لرستان امسال چهار اثر را در حیطه خاطرات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در لرستان به بازار چاپ و نشر ادبیات پایداری عرضه می‌کند.

وی افزود: از بدو تأسیس حوزه هنری لرستان تاکنون تنها یک کتاب در این عرصه به چاپ رسیده بود و چاپ چهار اثر در سال 93 نشان از اهمیت ویژه نشر ادبیات پایداری در جهت‌گیری‌های حوزه در سال‌ جاری دارد.

امیدی‌پور ادامه داد: استان لرستان به‌عنوان دومین استان آسیب دیده از جنگ بخش عمده‌ای از خاطرات دفاع مقدس را در دل مردمان خود جای داده است و ناگفته‌های فراوانی از حماسه‌سازی‌های جوانان این مرز و بوم را در سینه دارد که روایت این ناگفته‌ها همتی را هم پای دلاوری‌های رزمندگان می‌طلبد.

سرپرست حوزه هنری لرستان با اشاره به اهمیت آموزش تکنیک‌های روایت‌گری و خاطره‌نگاری به‌ویژه در مناطق محروم افزود: آثار اخیر این حوزه حاصل برگزاری بخشی از این دوره‌های آموزشی در خرم‌آباد است که در صورت استمرار می‌تواند نقش عمده‌ای در ارتقای سطح کیفی آثار داشته باشد.

امیدی‌پور گفت: خاطرات اسماعیل سپهوند، از مسئولان اطلاعات و عملیات تیپ 57 حضرت ابوالفضل(ع) لرستان از جمله این آثار است که مراحل پایانی انتشار را طی می کند و در ماه‌های آتی با حجمی در حدود هفتصد صفحه روایت‌گر بخشی از خاطرات رزمندگان لرستان در دفاع مقدس خواهد بود.

یادآور می‌شود، اسماعیل سپهوند به سال 1347 در روستای دره‌‌دوزان بخش ده‌پیر خرم‌آباد متولد شد، در نوجوانی با استعداد ذاتی خود به ورزش کشتی روی آورد و در این عرصه مقام‌های استانی و کشوری را کسب کرد.

وی به پیروی از برادرانش ابراهیم و روح‌الله تصمیم گرفت در جبهه‌ها حضور بیابد و با پشت سر گذاشتن دوره‌ی آموزشی کوتاهی به‌عنوان نیروی بسیجی در عملیات رمضان شرکت کرد، او پس از آن در جبهه‌ها حضور دائمی داشت و توانست پس از پیوستن به رزمندگان اطلاعات و عملیات تیپ 57 به یکی از نیروهای تأثیر‌گذار و مهم این واحد تبدیل شود.

اسماعیل سپهوند در سال‌های دفاع مقدس در عملیات‌های بسیاری حضور پیدا کرده و خاطرات او منحصر به‌فرد به حساب می‌آید، زیرا جزئی‌نگری در روایت فعالیت مهمی مانند شناسایی در جنگ و تکمیل این روایت با حداکثر اسناد و مدارک به‌ویژه تصویری (نقشه و عکس) موجود، معمولاً و تا این حد صورت نمی‌گیرد. 

راوی، خاطرات بسیار مهم و ناگفته‌ای از عملکرد تیپ 57، فرماندهان و رزمندگان این یگان دارد، خاطرات وی از سرداران شهید لرستان و حضور در کنار فرماندهان ارشد تیپ 57، برای اولین بار است که با این گستردگی و دقت بیان می‌شود.

به عقیده کارشناسان این حوزه، خاطرات این رزمنده لرستانی در صورت انتشار درست و به‌موقع، می‌تواند یکی از آثار فاخر، ارزشمند و جریان‌ساز باشد. انتظار می‌رود این اثر انگیزه کافی برای رزمندگان لرستانی که با کم‌توجهی مسئولان امر تا به امروز خاطراتشان ثبت و منتشر نشده، ایجاد کرده و آن‌ها را به نگارش خاطرات خود متمایل کند.

خاطرات نوسانات زیادی دارد و در هر صفحه آن اتفاق جدید و غیرمنتظره‌ای رخ می‌دهد، خاطرات چگونگی شهادت روح‌الله سپهوند در منطقه حاج عمران بسیار تأثیرگذار است و اوج رشادت و اعتقاد روای را نشان می‌دهد، راوی با کشف معبری مهم در عملیات کربلای چهار، کلید پیروزی رزمندگان اسلام را در عملیات کربلای پنج در اختیار فرماندهان قرار می‌دهد، خاطرات این بخش از ناگفته‌های هشت سال دفاع‌مقدس به حساب می‌آید.

خاطرات از دوران کودکی راوی تا سال‌های پس از جنگ را در بر می‌گیرد، حجم بسیار بالایی دارد و احتمال می‌رود که در دو جلد منتشر شود. در تمامی این اثر تلاش شده است با بهره‌گیری از عکس‌ها، اسناد صوتی، کالک و نقشه عملیات‌ها گفته‌های راوی مستند و گویا‌سازی شود.

captcha