کد خبر: 1438835
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۲
مسعود سیاح‌گرجی:

بیشترین فعالیت‌های قرآنی نهادها مسابقه‌ای و صرفا استفاده آماری است

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری بین‌المللی با بیان اینکه برای انس گرفتن مردم با فعالیت‌های قرآنی باید جذابیت‌های این عرصه را افزایش داد، گفت: در حال حاضر بیشترین فعالیت قرآنی نهادها و سازمان‌ها، مربوط به برگزاری مسابقات است که بیشتر استفاده‌ آماری دارد.

مسعود سیاح‌گرجی، قاری بین‌المللی قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه اهتمامی که برای گسترش فرهنگ قرآن در جامعه باید وجود داشته باشد، دیده نمی‌‌‌شود، گفت: بهترین و مهم‌ترین راه برای اینکه بتوانیم فرهنگ انس با قرآن را در بین مردم گسترش دهیم، استفاده از توانمندی نهادهایی همچون آموزش و پرورش است.

وی افزود: البته باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که اگر می‌خواهیم فرهنگ انس با قرآن در جامعه نهادینه شود، نباید تنها منتطر فعالیت چند ارگان و نهاد مرتبط با این مسئله باشیم بلکه باید تمامی ادارات و سازمان‌ها در حد توان خود این کار را از نیروها و کارکنان خود آغاز کنند.

برای گسترش فرهنگ انس با قرآن از توان تمام سازمان‌ها استفاده شود

این قاری بین‌المللی قرآن تصریح کرد: اگر در این کار تنها سازمان‌های محدود را مورد نظر قرار دهیم تکلیف سایر سازمان‌ها و اقشار نامشخص خواهد بود، بنابر این باید برای رسیدن به فرهنگ بالای انس با قرآن در جامعه از توان تمامی سازمان‌ها و نهادها استفاده کرد، در واقع یک حرکت جهادی را انجام داد.
سیاح‌گرجی با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی از مردم کشورمان توان قرائت صحیح قرآن را ندارند، اظهار کرد: بنابر این زمانی که توان قرائت وجود نداشته باشد، مطمئناً فاصله با هدف مورد نظر بسیار طولانی خواهد بود که باید این فاصله را با راهکارهای مختلف پر کرد، همانطور که گفته شد یکی از این راهکارها آموزش‌های اصولی در آموزش و پرورش است.

این فعال قرآنی کشورمان یادآور شد: در حال حاضر بیشترین فعالیتی که در سطح سازمان‌ها و نهادها دیده می‌شود، مربوط به فعالیت‌های مسابقه‌ای است که به نظر من این کار برای استخراج آمار و استفاده‌های آماری است. در حال حاضر در سطح ادارات و سازمان‌ها حرکات چندانی در زمینه آموزش قرآن کریم وجود ندارد و همانطور که گفته شد بیشتر فعالیت‌ها معطوف به برگزاری مسابقات شده است.
وی با تأکید بر اینکه اگر آموزش و پرورش، آموزش اصولی در زمینه قرآن را آغاز کند، نیازمند زمان زیادی هستیم، گفت: ما در حال حاضر با قشر عظیمی از مردم مواجه هستیم که به دلیل ضعف آموزش و پرورش در گذشته نتوانسته‌اند با قرآن کریم انس پیدا کنند و دلیل این مأنوس نشدن نیز چیزی جز توان قرائت قرآن کریم نیست، اگر مردم به طور صحیح امکان قرائت قرآن را داشتند اکنون شاهد وضعیت مطلوب‌تری در زمینه انس با قرآن کریم در جامعه بودیم.
این قاری بین‌المللی کشورمان در ادامه فواید آموزش همگانی قرآن کریم در جامعه را به مثابه و حتی فراتر از آموزش همگانی ورزش عنوان کرد و با طرح این سؤال که چرا در جامعه تبلیغات برای ورزش همگانی دیده می‌شود اما تبلیغاتی در زمینه آموزش همگانی قرآن دیده نمی‌شود، گفت: انس عمومی با قرآن یکی از نیازهای اصلی جامعه است که متأسفانه بها و اهتمام چندانی به آن داده نمی‌شود.

مقایسه استقبال از برنامه‌های قرآنی با سایر برنامه‌ها
سیاح‌گرجی در ادامه به مقایسه مخاطبان محافل و کرسی‌های تلاوت قرآن کریم در جامعه با مخاطبان برنامه‌های جُنگ مانندی که برگزار می‌شود پرداخت و اظهار کرد: باید علت اینکه در کرسی‌های تلاوت در بهترین حالت چند 10 نفر بیشتر حضور ندارد، اما در جُنگ‌های مختلف مردم حتی حاضر به پرداخت پول هم هستند بررسی شود. اگر نظر من را بخواهید این است که مسئله انس با قرآن و فواید آن برای مردم بیان نشده است.
وی تصریح کرد: البته در اینجا گفتن این نکته نیز لازم است که دست مسئولان قرآنی نیز تا حدودی به دلیل کمبود بودجه بسته است، این یک واقعیت است که برای امور قرآنی بودجه‌های اندکی در نظر گرفته می‌شود که این روند بودجه‌پذیری فعالیت‌های قرآنی نیز باید بررسی شود، اگر می‌خواهیم فرهنگ انس با قرآن همگانی شود باید به مراتب بیشتر از این هزینه کنیم.
این فعال قرآنی کشورمان در ادامه در مورد نقش نخبگان قرآنی در همگانی شدن انس با قرآن در جامعه، بیان کرد: به نظر من همین مقدار که در جامعه انس با قرآن دیده می‌شود سهم عمده‌ای از آن را مدیون تلاش‌های نخبگان قرآنی هستیم، استادی که 40 سال است جلسه قرآن دارد و تمام این سال‌ها را مشغول آموزش بوده است، بسیار بیشتر از سهمی که داشته است به چرخه همگانی شدن انس با قرآن در جامعه کمک کرده است.

تأکید بر پشتیبانی سازمان‌ها از جلسات قرآن
سیاح‌گرجی تأکید کرد: اگر سازمان‌ها و ادارات کشورمان به کمک و پشتیبانی جلسات قرآن می‌آمدند شرایط به مراتب بهتر از شریط فعلی می‌شد، ولی متأسفانه هزینه‌ها بیشتر صرف مسائل حاشیه‌ای می‌شود و اصل کار که همگانی شدن فرهنگ انس با قرآن است بدون متولی می‌ماند. در حال حاضر برخی مسائل و بزه‌هایی که در جامعه دیده می‌شود ناشی از فاصله گرفتن از قرآن و سرمایه‌گذاری‌هایی است که باید صورت می‌گرفت اما نگرفته است. در حال حاضر بسیاری از مشکلاتی که دیده می‌شود با انس داشتن مردم با قرآن کریم برطرف می‌شود.
وی در مورد فعالیت‌های صورت گرفته در گذشته برای همگانی شدن انس با قرآن کریم، گفت: مطمئناً فعالیت‌هایی صورت گرفته است و آماری که ارائه می‌شود این را می‌گوید، اما فاصله جامعه با انس با قرآن کریم بسیار زیاد است و فعالیت‌های صورت گرفته در گذشته و در حال حاضر جوابگوی آن نخواهد بود.

این قاری بین‌المللی قرآن افزود: تا زمانی که مسئولان به طور جدی تلاش خود را برای قرآن کریم معطوف نکنند، نمی‌توان انتظار همگانی شدن انس با قرآن کریم را داشت؛ چرا که توجه‌های مقطعی هیچ دردی را درمان نخواهد کرد و این توجه‌های مقطعی باعث شده است تا حضور قرآن در زندگی مردم حالت نمادین داشته باشد، در حال حاضر حضور قرآن در زندگی مردم محدود به مجالس ختم و مراسم عقد شده است در صورتی که قرآن باید در زندگی خانواده‌ها ساری و جاری باشد.

افزودن جذابیت‌ها به فعالیت‌های قرآنی
مسعود سیاح‌گرجی در ادامه با اشاره به اینکه اکثر خواننده‌های مطرح ابتدا قاری قرآن بوده‌اند، گفت: دلیل اینکه این افراد پس از چندین سال به سمت موسیقی و حتی مداحی کشیده شده‌اند تنها یک مسئله است و آن هم اینکه جذابیت‌ها از بین رفته است، هیچ انگیزه و جذابیتی برای افراد جهت حضور در فعالیت‌های قرآنی دیده نمی‌شود.
این فعال قرآنی کشورمان با تأکید بر اینکه در بحث قرآنی با فقر مالی شدید مواجه هستیم، در مورد آینده انس با قرآن و همگانی شدن آن در جامعه، اظهار کرد: اگر وضعیت به همین شکل فعلی روند خود را داشته باشد بعید است بتوانیم گام اساسی در مورد همگانی شدن وضعیت قرآن در جامعه برداریم، از فعالیت‌‌های قرآنی در جامعه تنها یک پوسته و ظاهر مانده است.

فعال قرآنی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۲۲ - ۱۰:۵۵
0
0
با سلام
برخی واقعیت‌ها را سرانجام از زبان یکی از فعالان قرآنی کشور شنیدیم
اگر می خواهیم در زمینه فعالیت‌های قرآنی همچون سایر عرصه ها به پیشرفت برسیم باید واقعیت‌ های موجود بیان شود.
عظیمی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۲۲ - ۱۵:۱۷
0
0
خواهشا نهادها و سازمان ها توجه کنند
h
|
-
|
۱۳۹۳/۰۵/۲۴ - ۱۰:۱۲
0
0
تربیت مدیر قرآنی را در اولویت قرار دهیم تا بسیاری از مشکلات حل شود
captcha