کد خبر: 1438881
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
قائم مقام بنیاد شهید در اختتامیه فیلم کوتاه ایثار:

هنر تأثیرگذارترین ابزار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

گروه هنر: ما موظف هستیم تا فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل‌های آینده معرفی کنیم، در این راستا هنر یکی از تاثیرگذارترین ابزارها است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، آیین پایانی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه ایثار با حضور مسئولان و هنرمندان شب گذشته 21 مردادماه در تالار ایوان شمس برگزار شد.

در این مراسم سردار محسن انصاری، قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، در سخنانی اظهار کرد: درود می‌فرستم بر روح پرفتوح شهیدان انقلاب اسلامی به‌خصوص شهدای هنرمند که در راه اعتقادات خود و برای انعکاس حماسه‌ها به شهادت رسیدند. همچنین یاد و خاطره جانبازان و آزادگان دلاور را گرامی می‌داریم که آرامش امروز ما مدیون حماسه‌های آنان است.

وی از مرداد به‌ عنوان ماه مقاومت اسلامی نام برد و گفت: خطاب کردن این عنوان برای مرداد سه دلیل دارد. دلیل اول بازگشت غرورآفرین آزادگان کشورمان پس از سال‌ها مقاومت در مردادماه به ایران است. دلیل بعد روز ۲۳ مرداد است، روزی که حزب‌الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه خود بر رژیم اشغالگر قدس پیروز شد و در تقویم ما با عنوان روز مقاومت اسلامی نام‌گذاری شده است. مناسبت سوم مربوط به مرداد امسال است. مسلمانان غزه که ۶۰ سال است تحت ظلم رژیم غاصب صهیونیستی قرار دارند، مظلومانه ندای مقاومت اسلامی را سر می‌دهند. شک نکنید که این مقاومت در ادامه مقاومت ۳۶ ساله انقلاب اسلامی است که خود آن هم امتداد مقاومت و مبارزه کربلا و عاشوراست. در هر سه جریان تاریخی مقاومت، عنصر اصلی فرهنگ ایثار و شهادت است.

شناخت فرهنگ ایثار ومعرفی آن به نسل جوان

وی درباره فرهنگ ایثار گفت: باید فرهنگ ایثار و شهادت را شناخت و به‌خوبی به نسل‌های آینده منتقل کرد. در این میان نقش رسانه و هنر بسیار مهم است، زیرا می‌تواند این فرهنگ را تثبیت و تحکیم کند و ترویج دهند تا اندیشه‌های آن نهادینه شوند، زیرا امروز هنر و رسانه می‌توانند بهترین نقش را در ایجاد بستر برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ایفا کنند. مقام معظم رهبری در همین راستا فرموده‌اند: «هیچ تفکری ماندگار نخواهد شد مگر آنکه با هنر آمیخته شود» البته مطمئناً منظور ایشان هنر متعهد است.

وی افزود: خود هنرمندان و فعالان عرصه هنر می‌دانند هر قدر محتوای آثار نو باشد و هم‌افزایی داشته باشد، تأثیرگذاری آن بیشتر خواهد بود. جوانان ما نیاز به محتوا و پیام دارند. هر قدر که بتوانیم حماسه‌های دفاع مقدس را به آیندگان منتقل کنیم، آینده انقلاب و آینده جوانان را ساخته‌ایم. وقتی حماسه‌هایی مثل عبور بدون امکانات سربازان بسیجی از اروند، حماسه غواص‌های ایرانی، حماسه پیرزنی که با دست‌خالی و یک چوب‌دستی چند سرباز عراقی را به اسارت گرفت وجود دارد، نباید بگذاریم این حماسه‌ها تبدیل به افسانه شوند. نباید بگذاریم این‌ها در تاریخ دفن شوند، لازمه این کار شناخت این فرهنگ است که با کمک رسانه و دستگاه هنر محقق می‌شود.

رونمایی از کمپین جهانی محکومیت صهیونیست‌ها

این مدیر فرهنگی درباره آنچه در غزه روی می‌دهد، گفت: مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند که قضیه اول جهان اسلام و جهان انسانیت، قضیه غزه و فلسطین است. جا دارد هنرمندان به این موضوع هم بپردازند. در ضمن امروز باید به این موضوع پرداخت که چگونه اسرائیل با شکست مواجه شده است. هنوز بعضی از مردم نمی‌دانند اسرائیل با مهاجرت معکوس جمعیت روبرو شده است. امثال این موضوع در کنار موج نفرت جهانی از اسرائیل باید به‌خوبی از دریچه کارهای هنری و رسانه‌ای پیگیری شود. جا دارد از صداوسیمای کشورمان بابت پرداختن مناسب به این موضوعات تشکر کنم، اما اعتقاد دارم هنرمندان باید بیشتر وارد این عرصه شوند و جای کارهای بسیاری در این زمینه وجود دارد.

قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان سخنانش به رونمایی از کمپین جهانی محکومیت جنایات تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و : انشاالله همه در این کمپین ثبت نام می‌کنند. یکی از گفت: راه‌هایی که می‌توانیم رژیم صهیونیستی را با آن بلرزانیم برپایی همین کمپین‌هاست.

 

در این مراسم علی داربی، معاون سیما، نیز در سخنانی بیان کرد: وظیفه خود می‌دانم از برگزارکنندگان این همایش تشکر کنم چون به‌راستی در شرایط کنونی نیاز داریم که فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه گسترش دهیم. در ضمن با نگاهی به اطراف می‌بینیم که کشورها همه در تلاطم‌اند، اما جامعه ‌ما به مدد خون خون شهدا در آرامش به سر می‌برد. ما روزی خور سفره ی ایثارگران هستیم و هر چقدر کار کنیم، تا تاریخ است ما مدیون آنها هستیم.

وی افزو: در سال‌های اخیر در معاونت سیما بیش از 1500 فیلم تلویزیونی تهیه شده که بیشتر آن‌ها در حوزه ایثار و مقاومت بودند، همچنین بیش از 50 سریال در این حوزه ساخته شده است. واقعیت این است که سرمایه گذاری در حوزه هنر و فیلمسازی باید بیشتر شود و امروز اگر در جنگ نرم هستیم این جنگ در استودیوهای رادیو و تلویزیون ما است که باید برای آن سرمایه گذاری کنیم.

تاثیرات سریال «شوق پرواز»

معاون سیما در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بعد از پخش سریال «شوق پرواز» فرماینده نیروی هوایی در جلسه‌ای اعلام کرده بود که متقاضی خدمت به نیروی هوایی چندین برابر شد. با توجه به کشور ما با این همه قهرمانان واقعی، می‌بینیم که دیگر کشورها قهرمان ندارند و برای قهرمانان تخیلی خود فیلم و سریال می‌سازند. جوانان ما بیشتر از گذشته باید با این رشادت ها آشنا شوند. در این راستا در ده سال آینده شاهد ساخت بیش از ده هزار فیلم تلویزیونی در این حوزه خواهیم بود.به همین دلیل بود شبکه تلویزیونی افق را راه اندازی کردیم و حوزه ی تخصصی آن را انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بیداری اسلامی گذاشته‌ایم.

در انتهای این آیین نیز حجت الاسلام والمسلمین احمد مازنی، معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در سخنانی کوتاه بیان کرد: این جشنواره با تدبیر سردار انصاری آغاز شد، جشنواره‌ای که این جشنواره را فرصت مناسبی برای ساماندهی و تقویت جریان فیلم‌سازی با موضوع شهادت و ارتقای استعدادهای ویژه است. نکته پایانی مربوط به تراژدی تلخ این روزها ظلم رژیم صهیونیستی به مردم غزه می‌شود. سرزمینی که اساسا از آغاز طرح مسئله و جریان اشغال به یک تراژدی تلخ و یک مقاومت مظلومانه تلخی از ماجرا تبدیل شده؛ از این جهت همه ی این عوامل باعث شده تا ظلم و حیوانیت رژیم صهیونیستی بیشتر آشکار شود.

در آیین اختتامیه نخستین جشنواره فیلم کوتاه ایثار، همسر شهید علی محمدی، منصوره کریمی سخنانی ایراد کردند. این مراسم با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

captcha