کد خبر: 1439074
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۲
حجت‌الاسلام رحیمی بیان کرد:

«إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ»؛ مصداق آبادانی معنوی مسجد برای هدایت و مذاکره علمی در آن

گروه اندیشه: امام جمعه ابهر با اشاره به آیه «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ»، گفت: بعضی افراد از واژه «یَعْمُرُ» در آیه 18 سوره توبه به ساخت ظاهری مسجد تعبیر می‎کنند ولی قراین نشان می‎دهد که منظور از آن آبادانی معنوی مسجد در جهت هدایت و مذاکره علمی در آن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین جعفر رحیمی، امام جمعه ابهر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با اشاره به آیه 18 سوره مبارکه توبه که در آن آمده است «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ؛ مساجد خدا را تنها کسانى آباد مى‌‏کنند که به خدا و روز بازپسین ایمان آورده و نماز برپا داشته و زکات داده و جز از خدا نترسیده‏‌اند پس امید است که اینان از راه‏یافتگان باشند»، اظهار کرد: در این آیه خداوند متعال به صراحت در مورد مسجد و آبادی آن سخن به میان آورده و ویژگی کسانی را که به مسجد رفت و آمد می‎کنند را نیز بر می‎شمرد.

وی ادامه داد: بعضی افراد از واژه «یَعْمُرُ» در آیه 18 سوره توبه به ساخت ظاهری مسجد تعبیر می‎کنند ولی قراین نشان می‎دهد که منظور از آن، آبادانی معنوی مسجد در جهت هدایت و مذاکره علمی در آن است.

امام جمعه ابهر عنوان کرد: با توجه به این‌که دشمن با شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی در تلاش است تا فرهنگ ناب علوی و محمدی ما را تحت تأثیر خود قرار دهد، در این میان فقط مساجد هستند که می‎توانند به مقابله با این جریان پرداخته و ایستادگی کنند.

حجت‎الاسلام رحیمی بیان کرد: اگر مسئولان دغدغه فرهنگی دارند، باید مساجد را آباد کنند که این موضوع اعم از اقدامات ظاهری و معنوی است، چراکه ما در هر زمینه‌ای که با مشکلات عدیده مواجه هستیم، مساجد می‌توانند آن مشکلات را رفع و رجوع کنند.

بهترین احسان، آبادانی مساجد از نظر فرهنگی و ظاهری است

وی افزود: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) تأکید شده است «مَن بَنی مَسجِداً لِلهِ بَنَی اللهُ لَهُ بَیتا اوسع منها فِی الجَنَّةِ: هر کس مسجدی برای خدا بسازد خداوند خانه‌ای بزرگ‌تر از آن در بهشت برای او بنا می‌کند».

این کارشناس مسائل مذهبی عنوان کرد: امروز بهترین احسان، آبادانی مساجد از نظر فرهنگی و ظاهری است؛ چه اشکال دارد خیّری بانی شده و هزینه برنامه‎های یک سال مسجد را تقبل کند و یقین داشته باشد که به خاطر این عمل خداپسندانه، خدا در قیامت به وی آسان خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام رحیمی در پایان با بیان این‌که در زمان پیامبر اکرم(ص) مسجد، محور امور بود، یادآور شد: اگر نگاه مسئولان فرهنگی، نگاه دینی باشد، به طور قطع فرهنگ ناب علوی بر جامعه سایه انداخته  و مشکلات را حل می‎کند.

captcha