کد خبر: 1439898
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۸
یک کارشناس مسائل خانواده تأکید کرد:

لزوم ارائه سرفصل‌های آموزشی سبک زندگی قرآنی در دانشگاه‌ها

گروه اندیشه: رفیعی‌محمدی با بیان این‌که آموزش‎های دینی و اسلامی در حوزه خانواده و اخلاق کمتر در دانشگاه‌های کشور ارائه شده است، گفت: اگر آموزش‎ها دارای سرفصل‎های مناسب و سبک زندگی قرآنی و دینی باشد، به نتایج مناسبی در آموزش‎های اجتماعی و خانوادگی دست می‌یابیم.

علی‌محمد رفیعی‌محمدی، کارشناس مسائل خانواده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، گفت: طبق آیه 21 سوره مبارکه روم که در آن آمده است «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛ و باز یکی از آیات (لطف) او آن است که برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید که در کنار او آرامش یافته و با هم انس گیرید و میان شما رأفت و مهربانی برقرار فرمود. در این امر نیز برای مردم با فکرت ادله‌ای (از علم و حکمت حق) آشکار است»، هدف از تشکیل خانواده در اسلام رسیدن به آرامش است.

وی ادامه داد: علامه طباطبایی در ذیل این آیه در تفسیر المیزان شش هدف را برای ازدواج بیان می‎کند که یکی از موارد را آرامش زن و مرد در به هم رسیدن و ابراز هیجانات جنسی و نیز آرامش روحی و جسمی بیان می‎کند اما باید توجه کرد آنچه در این آرامش اهمیت دارد، نگهداری از آن و تداوم آرامش در تمام دوران زندگی است.

این کارشناس مسائل خانواده با بیان این‌که دین اسلام علاوه بر این‌که سفارش بسیار بر ازدواج و تشکیل خانواده دارد، مهم‏ترین مسئله را حفظ بنیان خانواده و آرامش درون آن بیان می‎کند، اظهار کرد: در عصر کنونی اضطراب بروز طلاق در آینده، حتی پیش از ازدواج نیز ذهن جوانان را آزار می‎دهد که نبود آموزش مهارت‎های زندگی از جمله دلایل اصلی اضطراب پیش از ازدواج و نیز طلاق در دوران ابتدایی زندگی است.

رفیعی‌محمدی با بیان این‌که نگاه اسلام به خانواده نگاه والایی است و یکی از تعاریف خانواده در آن این است که خانواده مهم‌ترین دستاورد هر جامعه‎ای است، اضافه کرد: نتیجه آموزش، تغییر نگرش و رفتار است و در حوزه خانواده اگر حقوق متقابل زن و شوهر نسبت به یکدیگر به آنها اطلاع داده شود، به طور طبیعی رعایت شده و از مشکلات کاسته می‌شود.

آموزش مهارت‌های زندگی؛ قانونی که پس از تصویب، اجر نشد

وی ادامه داد: در دوره اول مجلس شورای اسلامی، قانونی مبنی بر لزوم ارائه 100 ساعت آموزش مهارت‎های زندگی پیش از ازدواج به جوانان مصوب شده است، حال آنکه این قانون درحال حاضر رعایت نمی‌شود و اغلب جوانان بدون آموزش این مهارت‎‏ها از سوی مسئولان و خانواده‎ها وارد زندگی شمترک می‎شوند که این بی‌اطلاعی موجب بروز مشکلات می‎شود.

این کارشناس مسائل خانواده با بیان این‌که آموزش‎های دینی و اسلامی در حوزه خانواده و اخلاق کمتر در دانشگاه‌های کشور ارائه شده است، افزود: اگر آموزش‎ها دارای سرفصل‎های مناسب و سبک زندگی قرآنی و دینی باشد، به نتایج مناسبی در آموزش‎های اجتماعی و خانوادگی دست می‌یابیم.

این مشاوره ازدواج جوانان با تأکید بر این‌که با بالا رفتن سن ازدواج، سن ارتباط با جنس مخالف را به سنین پائین‌تر می‌رسد، عنوان کرد: نیاز روحی و جسمی، تکمیل و تکامل، تأمین امنیت اجتماعی و تربیت فرزند از دیگر اهداف ازدواج در اسلام بر شمرده شده است.

رفیعی‌محمدی با بیان این‌که یک مادر توانا و آگاه می‎تواند تربیتی مناسب داشته باشد، گفت: تمامی رفتارهای فرزندان نشئت گرفته از تفکرات و رفتارهای والدین آن‎ها است و اغلب فرزندان اول با مشکلات آموزشی رو به رو هستند زیرا والدین آن‏ها آموزش‎های مناسب را پیش از ازدواج ندیده‎اند.

وی در پایان با بیان این‌که جامعه ما با وجود اسلامی بودن در حوزه‎های اسلامی از جمله همسرداری و تربیت و انتخاب همسر دچار مشکل است، یادآور شد: اگر جامعه به سمت اهداف قرآنی حرکت کند، رشد پیدا می‌کند و تا زمانی که این فرهنگ قرآنی و دینی و شیوه اهل‎بیت(ع) در زندگی ما جاری نشود، شاهد طلاق و درگیری و نیز مشکلات عاطفی در خانواده‏‌ها خواهیم بود و تنها راه حل این مشکلات آموزش مهارت‎های زندگی است.

captcha