حجتالاسلام والمسلمین حسین افتخاریان، رئیس اداره ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بیان سابقهای از ازدواجهای دانشجویی و آمار مربوط به آن پرداخت و گفت: ازدواج دانشجویی با جشن دسته جمعی بیش از 100 زوج در سال 76 در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد و با استقبال خوب دانشجویان به دهها هزار زوج در سال رسید.
وی ازدواج دانشجویی را ازدواجی خواند که حداقل یکی از زوجین دانشجو باشد و گفت: مرسومات این نوع ازدواجها نیز کاملا مشابه سایر ازدواجهای مرسوم در جامعه است، البته بخش مهمی از برنامههای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در راستای کاستن از تشریفات زائد و ترویج مراسمهای ساده است.
اکتفا به جشنهای ازدواج ساده دانشجویی
حجتالاسلام افتخاریان ادامه داد: همه ساله تعداد قابل توجهی از دانشجویان به شکل ساده و دسته جمعی ازدواج دانشجویی یا مراسم نمادین در مشهد مقدس به عنوان جشن ازواج خود اکتفا میکنند.
وی با تأکید بر اینکه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها هیچ نقشی در روند آشنایی زوجها با یکدیگر ندارد، اظهار کرد: این نهاد از طریق برنامههای آموزشی، فرهنگی، تبلیغی و ترویجی سنت حسنه ازدواج در دانشگاهها و افزایش مهارتهای زندگی و تبیین سبک زندگی دینی در بین دانشجویان مؤثر بوده است.
حجتالاسلام افتخاریان به آمار و ارقام در خصوص طلاق در بین زوجهای دانشجو در مقایسه با سایر ازدواجهای رایج در جامعه اشاره و عنوان کرد: آمار تحلیلی پنج سال اخیر نشان میدهد در 25 درصد از ازدواجهای دانشجویی هر دو طرف دانشجو بودهاند و در 75 درصد موارد صرفا یک طرف دانشجو بوده است و اختلاف سنی اکثر زوجها بین سه تا پنج سال و میانگین سن دختران 22 و پسران 25 سال بوده است.
وی با بیان اینکه فقط نیم درصد از این زوجها در خوابگاههای متأهلی زندگی میکنند، اظهار کرد: در حالی که آمارهای تحلیلی پنج سال اخیر نشان میدهد که میزان طلاق در بین دانشجویانی که در خوابگاه متاهلی حضور دارند کمتر گزارش شده است.
وی از مسئولین فرهنگی و دانشجویی وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ورزش و جوانان و سازمانهای مرتبط فرهنگی دیگر خواست تا در این خصوص تدابیر جدیتری را اتخاذ کنند تا به یک نتیجه و عمل عینی منجر شود.
میزان طلاق در دانشجوها کمتر از 2 درصد
وی میزان طلاق بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور را در بین زوجهای دانشجوهای در پنج سال اخیر کمتر از دو درصد برشمرد و گفت: بررسیهای انجام شده نشان داده است با افزایش مهریه، میزان طلاق به طور ملموسی افزایش یافته است.