کد خبر: 1440834
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶
یاراحمدی:

مسابقات بین‌ا‌لمللی قرآن دانشجویان مشابه دیگر مسابقات نباشد/ از مسابقات حمایت می‌کنیم

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف اظهار کرد: مسئولان برگزاری پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید این مسابقات را در کلاس یک کار بین‌المللی دانشگاهی برگزار کنند و مشابه دیگر رقابت‌های قرآنی نشود.

ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان که پنجمین دوره آن امسال به همت سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار می‌شود، گفت: به هر حال برگزاری رویدادهای بین‌المللی در قالب مسابقات و نشست‌های قرآنی یک ضرورت است که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
وی افزود: اهداف مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان اهداف خاصی است و این مسابقات به این دلیل که قشر دانشجویان را در بر می‌گیرد باید با این هدف برگزار شود که بتواند در قشر دانشجویان، اساتید و به طور کلی جامعه دانشگاهی در سطح جهانی، موضوع قرآن را برجسته کند و به نوعی محور ایده‌پردازی و تبادل آراء و افکار و نظرات باشد.
یاراحمدی با بیان اینکه مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید مبنای وحدت و همدلی قشر دانشگاهی در سطح جهانی باشد، اظهار کرد: نوع اجرای برنامه، نحوه انتخاب و تمامی ابعاد مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید با این هدف باشد که مبنای وحدت و همدلی قشر دانشگاهی در سطح جهانی باشد و این مسابقات باید برجسته و متفاوت از سایر فعالیت‌های قرآنی باشد.

وی با اشاره به مسابقات قرآن که برای اقشار مختلف از جمله نیروهای مسلح، دانشجویان مسلمان، مسابقات جمهوری اسلامی ایران و ... برگزار می‌شود، گفت: انتظاری که از مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان داریم نباید شبیه انتظاری باشد که از مسابقات قرآن نیروهای مسلح یا مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران داریم، باشد و این مسابقات نباید کلیشه‌ای و شبیه به هم باشند.

مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان اهداف و کارکردهای متفاوتی را دنبال می‌کند
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با عنوان این مطلب که مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید با اهداف متفاوت و تأثیرات و کارکردهای متفاوت برگزار شود، افزود: این مسابقات باید به طور واضح مشخص باشد که برای گروه خاص دانشگاهی است و دستاوردهای خاصی را نیز در حوزه دانشگاهی به دست آورده است.
یاراحمدی با بیان اینکه مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان شروع خوبی داشته است، گفت: این مسابقات طی سال‌های گذشته دچار ضعف و قوت‌هایی در دوره‌های مختلف بود که باید یک بازنگری بر اهداف و نوع برگزاری مسابقات انجام شود، به ویژه در دوره‌های گذشته برگزارکنندگان مسابقات به اندازه‌ای در‌گیر مسائل اجرایی و جلب منابع برای برگزاری مسابقات بوده‌اند که به طور طبیعی از بعضی اهداف خود دور ماندند.
لزوم حمایت مسئولان از مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان

وی عنوان کرد: امیدوارم مسئولانی که باید از برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان حمایت کنند چه در جهاد دانشگاهی و چه در سایر دستگاه‌ها که وظیفه کمک به فعالیت‌های قرآنی دارند حمایت‌های لازم را داشته باشند تا در نهایت مسئولان برگزاری مسابقات توان و فرصت پرداختن به اهداف و کارکردهای اصلی این مسابقات خاص را پیدا کنند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه گفت: به عنوان مسئول قرآنی سازمان اوقاف و دبیر ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور، نشست‌هایی را با برگزارکنندگان مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور داشته‌ایم و در صورتی که این مسابقات به نحوی برگزار شود که به مخاطبان دانشگاه و قشر دانشگاهی و اجرای فعالیت‌های خاص برای این گروه بپردازد مورد توجه ما قرار می‌گیرد و حمایت‌های لازم از این مسابقات را انجام می‌دهیم.

آمادگی برای برگزاری متفاوت پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان
یاراحمدی ادامه داد: به کمیته‌های تخصصی خود در ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور اعلام کرده‌ایم که آمادگی لازم برای برگزاری موفق مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان را داشته باشند؛ همچنین درخواستی که از جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور داریم این است که در یک تعامل سازنده و با بهره‌گیری از نظرات کارشناسی و تخصصی، پنجمین دوره این مسابقات را متفاوت از دوره‌های گذشته برگزار کنند.
وی افزود: مسئولان برگزاری پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید این مسابقات را در کلاس یک کار بین‌المللی دانشگاهی برگزار کنند و به نحوی برخورد کنند که ویژگی‌های منحصر به فرد مخاطبان دانشگاهی و یک کار دانشگاهی را داشته باشد و تفاوت‌ها به صورت بارز دیده شود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: طی هماهنگی‌هایی که باید صورت گیرد لازم است در تمامی ابعاد از جمله؛ انتخاب محل برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان، انتخاب شرکت‌کنندگان، نشست‌های جانبی و علمی، نوع جوایز، انتخاب داوران، نوع اطلاع‌رسانی، انتخاب سخنرانان و نحوه برگزاری، تصمیم‌گیری‌های درستی اتخاذ شود.

وِیژگی مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان از سوی صاحب‌نظران قرآنی احصاء شود

وی یادآور شد: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان باید متفاوت‌تر از دیگر مسابقات و با در نظر گرفتن هدف اصلی مسابقات که گسترش فرهنگ قرآن در قشر دانشگاهی و اساتید قرآنی جهان اسلام است؛ برگزار شود که البته این تفاوت‌ها و ویژگی‌ها باید طی برگزاری جلسات کارشناسی و استفاده از صاحب‌نظران قرآنی دانشگاهیان و فعالان قرآنی دانشگاه‌ها احصاء شود.
یاراحمدی با بیان اینکه هر آنچه در مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران مهم است ممکن است در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان خیلی مهم نباشد، گفت: افرادی که در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان، شرکت می‌کنند، انتظار دارند وارد یک فضای دانشگاهی با برنامه‌ریزی علمی و دانشگاهی شوند.
وی ادامه داد: مردم نیز باید مشاهده کنند که در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان یک عده دانشگاهی از سطح جهان دعوت شده‌اند تا دست‌آوردها و توانمندی‌های علمی و عزت و اقتداری که در سایه توجه به مفاهیم و آموزه‌های علمی قرآن به دست آمده است به نمایش بگذارند و عملکرد مسئولان و مردم در حوزه‌های علمی و دانشگاهی را نشان دهند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: در این مسابقات، قرار است قاریان و حافظان دانشگاهی و اندیشمندان جهان اسلام که در حوزه‌های علمی افتخارآفرین هستند، گردهم آوریم تا به بهانه مسابقات قرآن، رشد علمی و عزتی که ایران اسلامی در سایه نگاه علمی و تدبر در آیات الهی داشته است، ببینند و به دانشگاه‌های خود منتقل کنند.
وی اظهار کرد: هر فعالیت قرآنی که برای قشر دانشگاهی انجام می‌شود به این دلیل که این افراد، اساتید و مدیران آینده کشور اسلامی هستند ارزشمند است به شرطی که خوراک و محتوای لازم را به دانشگاهیان و شرکت‌کنندگان در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان بدهیم.

captcha