کد خبر: 1440929
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶

علم امام صادق(ع) رمز احیای اسلام بود/ لزوم برگزاری همایش‌های پژوهشی درباره سیره این امام

گروه اجتماعی: مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه علم امام صادق(ع) رمز احیای اسلام است، گفت: بسیاری از ابعاد علمی و دینی سیره امام صادق(ص) برای مردم و حتی جامعه فرهیخته کشور ناشناخته است.


حجت‌الاسلام مرتضی ابراهیم‌زاده، مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، با بیان اینکه حقانیت اسلام واقعی با از جان گذشتگی‌های معنوی و سیاسی این امام همام احیا شد، گفت: امام صادق(ع) به گردن همه ما حق دارند و هر آنچه در بعد معرفتی و احکام مذهب تشیع داریم به‌واسطه تلاش‌های این امام همام است.



وی بیان کرد: در زمان امام صادق(ع) بنی‌امیه و بنی‌عباس بر سر قدرت با یکدیگر درگیر بودند و این اختلافات فرصتی را برای این امام فراهم آورد تا با وجود درگیری‌های جامعه مسلمانان استراتژی مبارزه خود را بر مبنای رشد اندیشه‌ها قرار دهد.



مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در دوره امام صادق(ع) در دین انحرافات اعتقادی بسیاری ایجاد شده بود، بیان کرد: امام صادق(ع) در نهضت فکری و فرهنگی خود بر نقش کلیدی قرآن و معارف نورانی آن و همچنین جایگاه و موقعیت اهل بیت پیامبر(ص) به‌عنوان امام و راهنما تأکید داشت.



اشاره‌ای به وضعیت علم و دانش در زمان امام صادق(ع)



وی با بیان اینکه امام صادق(ع) دین اسلام را از بدعت‌ها پاک کرد و اسلام حقیقی را به مردم مدینه و سایر مسلمانان در بلاد اسلامی عرضه کرد، یادآور شد: امام بسیاری از فریضه‌های دانشمندان زمان خود و قبل از خود را که با آیات قرآن و عقل بشری در تضاد مستقیم بود اصلاح و ویرایش کرد.



مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه امام جعفر صادق(ع)‌ با تربیت نخبگان در زمینه علوم مختلف موجب اعتلای علمی و فرهنگی مسلمانان در زمان خود و پس از آن شده بود، اظهار کرد: امروز بسیاری از اندیشمندان جهان این امام بزرگوار را به‌عنوان سرآمد علوم مختلف در جهان شناخته و دنیا به شاگردانی که ایشان تربیت کرده مدیون است.



ابراهیم‌زاده با بیان اینکه امام جعفر صادق(ع) یکی از نخستین کسانی است که حوزه‌های علمیه و مراکز علم‌آموزی را به شکل امروزی ایجاد کرد، گفت: امام بیش از چهار هزار شاگرد داشت که هر کدام از شاگردان در حوزه‌های مختلف علمی سرآمد دانشمندان روزگار خود بودند.



وی با بیان اینکه این امام در زمان خود دین و علم را به اوج پویایی رساند، افزود:‌ حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها توسعه خود را مدیون فعالیت‌های امام صادق(ع) هستند و ایشان بهترین الگو برای تربیت اخلاقی و علمی نسل فرهیخته و اندیشمند در داخل کشور و جهان اسلام است.



معرفی شخصیت امام صادق(ع)؛ مهم‌ترین رسالت متولیان فرهنگی



مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی مهم‌ترین رسالت متولیان فرهنگی و مدیران مدارس علمیه را معرفی شخصیت امام جعفر صادق(ع) به مردم و علمای دیگر بلاد دانست و گفت: هر امامی با توجه به عصری که در آن زندگی می‌کرد وظیفه مشخصی داشت که آن را به نحو احسن انجام داد و همان‌طور که امام حسین(ع) با خون خود اسلام را احیا کرد، علم امام صادق(ع) نیز رمز احیای اسلام است.



مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی متذکر شد: بسیاری از ابعاد علمی و دینی امام صادق(ع) برای مردم و حتی جامعه علمی و فرهیخته کشور ناشناخته است و در این زمینه باید پژوهش‌های مؤثری صورت گیرد که در خراسان جنوبی سعی شده با برگزاری همایش‌های علمی و پژوهشی درخصوص این امام بزرگوار تا حدی این مشکل برطرف شود.

captcha