مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی کشور که در نخستین روز از ماه مبارک رمضان امسال انجام شد، گفت: رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات خود بر ضرورت عمل به آموزههای قرآنی و پایبندی به مقررات دینی از سوی فعالان قرآنی تأکید داشتند.
فرمایش رهبر انقلاب درباره عمل به قرآن از سوی قرآنیان، جامع بود
رئیس سازمان دارالقرآن اظهار کرد: فرمایش مقام معظم رهبری درباره عمل به قرآن از سوی قرانیان و افراد منتسب به قرآن کریم یک فرمایش جامع بود و ایشان در بیانات خود بر نزدیک بودن عمل جامعه قرآنی به تعالیم قرآن تأکید داشته و بر «کونوا دُعاةَ النّاسِ بِغَیرِ اَلسِنَتِکُ» اشاره کردند.
وی افزود: جامعه قرآنی به این دلیل که با قرآن، مأنوستر و به اهل قرآن معروفاند از هر گروه دیگری اولاتر هستند و باید اخلاق و تربیت قرآنی در رفتار، گفتار و عملشان تجلی پیدا کند که البته سفارش رهبر معظم انقلاب نیز حساسیت این موضوع را نشان میدهد.
رفتار غیرقرآنی از سوی فعالان قرآنی تأثیرات مخربی خواهد داشت
قرهشیخلو با عنوان این مطلب که فعالیتهای قرآنی و تلاوت قرآن کریم زمانی موفق میشود که در اخلاق، رفتار و فکر مردم تأثیر قرآنی داشته باشد، گفت: اگر در اخلاق و منش اعضای جامعه قرآنی، قاریان و حافظان قرآن، رفتاری در تضاد با قرآن دیده شود، تأثیرات مخربی به همراه خواهد داشت. وظیفه اعضای جامعه قرآنی است این نکات را به هم متذکر شده و از هم مطالبه داشته باشند.
وی یادآور شد: ما به عنوان اعضای جامعه قرآنی وظیفه داریم نسبت به رفتار و برخورد خودمان، اطرافیان و دوستان قرآنی دقت نظر داشته باشیم و اگر جایی، مسئلهای میبینیم که برخلاف شئونات و بر خلاف آیات قرآن است این نکته را متذکر شویم و این را بدانیم که به هر حال همه ما نیاز به تذکر داریم.
افراد منتسب به قرآن، اخلاق و رفتار قرآنی داشته باشند
قاری بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه در آیات و روایات بر عمل به آموزههای قرآنی تأکید شده است، گفت: در روایات داریم که خداوند لعنت میکند کسانی را که حدود قرآن را ضایع کرده و فقط الفاظ قرآن را حفظ میکنند؛ چنین روایاتی خطاب به کسانی است که در ظاهر قرآنی هستند اما در عمل قرآنی نیستند. کسانی که منتسب به قرآن و دین هستند باید گفتار و رفتار قرآنی نیز داشته باشند.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: برداشت بنده این است اکثریت قرآنیان ما تلاش میکنند که علاوه بر انس با قرآن، عمل به قرآن را نیز داشته باشند؛ اما به هر حال همه ما ممکن است دچار خطا شویم.
قرهشیخلو ادامه داد: عموم جامعه قرآنی ما سالم هستند و زندگی و خانواده سلامتی نیز دارند البته مسائل و آسیبهایی نیز طی این اواخر بوده و با مشکلاتی برخورد داشتهایم که این مسائل نیز نباید وجود داشته باشد. به نظر میرسد قرآنیان ما به ویژه نسل جوان باید مراقبتهای بیشتری داشته باشند تا مسائل و مشکلات در این حوزه دیده نشود.
رفتار قرآنیان با آنچه مردم را به آن دعوت میکنند تناسب داشته باشد
وی درباره شاخصهای اخلاق قرآنی حافظان، قاریان و فعالان این حوزه گفت: فعالان و چهرههای قرآنی باید حواسشان جمع باشد که چه مسئولیت و مأموریتی به عهده آنها گذاشته شده است؛ زمانی که ما اهل قرآن هستیم سخنگوی خدا محسوب میشویم و به عنوان مفسر و مبلغ قرآن هستیم و اگر عمل ما با آن چیزی که مردم را به آن دعوت میکنیم تناسب داشته باشد جذب حداکثری مردم را به قرآن خواهیم داشت.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم یادآور شد: اگر به عنوان یک قاری و حافظ قرآن یا فعال قرآنی توقعات زیادی داشته باشیم، غرور و تکبر داشته باشیم و یا احساس کنیم که امتیازات ویژهای باید به ما بدهند آسیبی است که ما را تهدید میکند؛ باید مواظب باشیم دچار این گرفتاریها نشویم.
وی در ادامه این بخش از سخنان خود اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) قرآن را تبلیغ میکردند و دشمنان زیادی هم داشتند، ما هم به عنوان قاری و حافظ قرآن پا جای پای پیامبر(ص) میگذاریم و باید به این نکته توجه کنیم کسی که در حوزه قرآن ورود پیدا میکند مسائل مادی نباید برایش پررنگ باشد و نباید کار قرآنی را با حساب و کتاب مالی بسنجد بلکه کار یک شخص قرآنی باید خدمتگزاری به قرآن و کار برای خدا باشد.
عمل نکردن فعالان قرآنی به قرآن موجب زدگی مردم میشود
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه عدم توجه فعالان قرآنی به مفاهیم قرآن و عمل نکردن به آیات قرآن آسیبهای زیادی به همراه خواهد داشت، گفت: اولین آسیب این است که موجب زدگی مردم از قرآن میشود و مردم چنین برداشت میکنند که اگر نتیجه همنشینی با قرآن عمل نکردن به آیات قرآن و اخلاق و رفتار غیرقرآنی است پس نباید سراغ قرآن رفت.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودهاند که عمل ما باید مبلغ دین ما باشد؛ اگر اینطور باشد مردم جذب میشوند. همچنین در قرآن کریم بر اخلاق پیامبر تأکید شده و این امر نشاندهنده آن است که موضوع اخلاق، رفتار و منش آدمهایی که به قرآن منتسب هستند زیر ذربین است و این افراد میتوانند تأثیرات بسیار زیادی در جامعه داشته باشند.
متاسفانه برخی از قاریان و حافظان جوانتر تا رتبهای در سطح کشوری یا بین المللی میگیرند چنان مغرور میشوند که دیگر کسی جلودار آنها نیست. انگار نه انگار که قرآنی هستند.