به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عبدالحمید احمدی، معاون فرهنگی، آموزش و پژوهش وزارت ورزش و جوانان امروز، 29 مردادماه، به مناسبت هفته دولت در نشستی خبری پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شد.
وی ایجاد ساز و کارهای توسعه ورزش برای عموم مردم را یکی از دغدغههای این وزارتخانه در دوره جدید دانست و گفت: ورزش دارای گستردگیهای فراوانی است و تمام اقشار جامعه را در تمامی سنین دربر میگیرد.
فرهنگ حضور در فعالیتهای ورزشی را گسترش دهیم
احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر 10 تا 20 درصد مردم ورزش میکنند و ما نیاز داریم با یک تعامل جمعی و استفاده از همه ظرفیتها فرهنگ حضور در فعالیتهای ورزشی را میان مردم گسترش داده و آنان را با فواید و تأثیرات ورزش در سلامت و زندگی فردی و اجتماعی آشنا کنیم، گفت: از دیگر سیاستهای وزارت ورزش و جوانان رعایت اصول و ارزشهای اخلاقی در فعالیتهای ورزشی است.
نگاه مراسمی و مناسبتی به فرهنگ نداریم
وی تصریح کرد: به دنبال ورزشی هستیم که ارزشهای انسانی در آن برجسته باشد و حرکت به سوی قهرمانی با حفظ ارزشهای پهلوانی همراه شود. در این دوره نگاه مراسمی و مناسبتی به فرهنگ نداریم بلکه در تمام شئون مدیریتی و ورزشی فرهنگ را در اولویت قرار دادهایم.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان با تأکید بر اینکه هر نهاد ورزشی ابتدا باید نهادی فرهنگی باشد، اظهار کرد: گر چه عملکرد این نهادها ورزشی است اما وجه غالب آن باید مسائل فرهنگی باشد. اگر بتوانیم اینگونه عمل کنیم به ورزش فرهنگی رسیدهایم و این امر مغایرتی با قهرمانی در ردههای بالا ندارد.
مدیری که باور فرهنگی ندارد؛ مروج خشونت، تملق و تقلب
احمدی با بیان اینکه مسئولان ورزشی باید به وظایف فرهنگی خود واقف باشند، اظهار کرد: مدیران باید بدانند تمام کنشهای آنان تبعات فرهنگی دارد. اگر مدیری باور فرهنگی نداشته باشد خشونت، تملق و تقلب در ورزش شیوع پیدا میکند.
وی با تأکید بر اینکه در بخش آموزشهای فرهنگی با خلاءهای جدی روبرو هستیم اظهار کرد: از این پس در برنامه کاری فدراسیونها، ورزشکاران و مدیران باشگاهها آموزشهای فرهنگی لحاظ میشود. چرا که اگر مدیر و مربی از استاندارهای حوزه فرهنگ برخوردار نباشد بخش عمدهای از مسائل اخلاقی در حوزه ورزش رفع نمیشود.
احمدی ادامه داد: از این پس بخشی از زمان ورزشکاران در اردوها علاوه بر فعالیتهای ورزشی به امور فرهنگی نیز تعلق میگیرد تا ورزشکاران با وظایف فرهنگی خود و نقشی که در کشور در مواجهه با نوجوانان و جوانان دارند و همچنین الگویی که از خود به عنوان یک ایرانی مسلمان در خارج از کشور ارائه میدهند، آشنا شوند.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان به تعامل این وزارتخانه با سایر نهادها مبنی بر انتقال آموزشهای فرهنگی به دانشآموزان اشاره و عنوان کرد: نهادینهسازی تربیت باید در سن دانشآموزی صورت گیرد در غیر این صورت آثار و عواقب آن در جوانی بروز پیدا میکند. در این راستا تعاملاتی با وزارت آموزش و پرورش برای انتقال آموزههای اخلاق ورزشی و پهلوانی در دستور کار قرار دادهایم.
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه جوانان اشاره و عنوان کرد: در نگاه وزارتخانه به همان نسبت که بحث ورزش دارای اهمیت است، بحث جوانان نیز حائز اهمیت شناخته شده و ما نیز به تناسب مأموریتهای خود فعالیتهای متعددی را با جدیت در حوزه جوانان دنبال میکنیم.
طرح ملی پژوهشی «ارزشها و نگرشهای جوانان»
وی به فعالیتهای صورت گرفته در زمینه پژوهش اشاره و عنوان کرد: طرح ملی پژوهشی «ارزشها و نگرشهای جوانان» به تفکیک استانها صورت گرفته است و نتایج آن طی دو ماه آینده اعلام میشود.
وی به رویکرد جدید وزارت ورزش و جوانان در خصوص پایان نامههای سال 93 در حوزه جوانان اشاره و عنوان کرد: حمایتهای خود را به حوزه رسالههای دکتری در حوزه جوانان وارد کردهایم.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در حوزه کتاب نیز از کتابهای برتر حوزه جوانان و جوانان نویسندهای که کتابهای ارزندهای منتشر کردهاند حمایت میشود.
وی با بیان اینکه بخش آموزش به طور عملیاتی در وزارت ورزش و جوانان تعطیل شده بود و در پی احیای آن هستیم اظهار کرد: نظام جامع آموزش مهارتهای زندگی جوانان به زودی تدوین میشود. با شبکه آموزش صدا و سیما نیز تعاملاتی برای انتقال آموزشهای حوزه جوانان داریم.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اعلام زمان تشکیل شورای عالی جوانان گفت: درخواست تشکیل این شورا از سوی ما مطرح شده و منتظر اعلام زمان از سوی دفتر ریاست جمهوری هستیم.
برخورداری از حداقلهای اقتصادی، سبب تسهیل ازدواج
وی به موضوع اشتغال و ازدواج نیز اشاره و عنوان کرد: مهمترین موضوعی که شرایط ازدواج را تسهیل میکند برخورداری از حداقلهای اقتصادی است که امیدواریم تا حدی با ارائه وام ازدواج محقق شود. در زمینه اشتغال نیز این وزرات خانه متولی اصلی نیست اما تعاملاتی با مسئولان و متولیان اصلی اشتغال به منظور هموار کردن این راه داشتهایم.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر تعیین تکلیف حضور بانوان در استادیومهای ورزشی گفت: مشکل جدی ما در زمینه ورزش ضعف محیطهای حقوقی و قانونی است. یکی از پیگیریهای جدی ما رفع خلأهای قانونی در کوتاه مدت است. مقرر شده است در تعامل با سایر نهادهای مسئول ضوابط این موضوع را تهیه و تدوین کنیم.
وی ادامه داد: با تدوین و تصویب این ضوابط تکلیف حضور بانوان در استادیومهای ورزشی مشخص و شرایطی ایجاد میشود که بانوان درمکانهایی که مغایرتی با ارزشهای اخلاقی ندارد حضور پیدا کنند.
فاصله بین سیاستهای مدیران رسانه و خروجی
احمدی در پایان سخنان خود به عملکرد رسانه ملی در زمینه ورزش اشاره و عنوان کرد: بین دیدگاههای مطلوبی که از سوی مدیران رسمی صدا و سیما در خصوص سیاستها و راهبردها اعلام میشود با آنچه به عنوان خروجی مشاهده میشود فاصله وجود دارد و مطلوب نیست.