کد خبر: 1441484
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۵

ضرورت توجه به نتایج اصلاحی استیضاح و درک قوا از شرایط یکدیگر

گروه سیاسی: به اعتقاد دو تن از کارشناسان سیاسی، روابط دولت و مجلس نباید به دلیل استیضاح یک وزیر تحت‌الشعاع قرار گیرد و لازم است از این ماجرا نتایج اصلاحی را دریافت کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با رأی اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی رضا فرجی‌دانا از همراهی دولت یازدهم به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری باز ماند.
وی که طی 9 ماه گذشته در رأس وزارت علوم قرار داشت، سومین گزینه دولت دهم برای تصدی این پست بود و بار دیگر دولت باید گزینه دیگری را برای این وزارتخانه به مجلس معرفی کند.
استیضاح وزرا یکی از حقوقی است که در قانون اساسی برای منتخبان ملت ذکر شده است. قانون اساسی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اجازه داده است در مواردی که لازم می‌دانند هیئت وزیران یا هر یک از وزرا را استیضاح کنند. استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود.
بنابراین استیضاح یک حق قانونی است که نباید منجر به انحراف این مطلب به معانی دیگر و یا تحت الشعاع قرارگرفتن روابط بین قوا شود.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم، استیضاح را یک استثنا در روابط بین دولت و مجلس می‌داند و در این رابطه می‌گوید: چنین استثنایی نباید اصل ضرورت روابط بین دولت و مجلس را تهدید کند.
وی با اشاره به همکاری‌های گسترده دولت و مجلس در زمینه‌های مختلف اظهار می‌کند: مجلس در دیگر زمینه‌ها با دولت روابط خوبی دارد، ضمن اینکه برنامه‌های مشترکی بین قوا وجود دارد که لازم است در کنار آن امور را به پیش ببرند.
حمیدرضا ترقی، از فعالان سیاسی کشور نیز در این رابطه به سخنان رئیس‌جمهور استناد می‌کند و می‌افزاید: همانطور که رئیس‌جمهور نیز اشاره کردند تعامل بین مجلس و دولت نباید به خاطر استیضاح یک وزیر از بین رفته و یا کاهش پیدا کند؛ این روابط باید در چارچوب قانون و با درک شرایط یکدیگر و حساسیت‌ها و دغدغه‌ها ادامه پیدا کند.
وی در مورد ویژگی جلسه استیضاح نیز می‌گوید: در این جلسه سعی شد تنشی ایجاد نشود و علی‌رغم جوسازی‌های برخی رسانه‌ها از این فضاسازی‌ها با متانت عبور کنند و وزیر نیز پاسخ‌ها را بدون ایجاد تنش ارائه کرد.
فلاحت‌پیشه در مورد شرایط بعد از جلسه استیضاح نیز اظهار می‌کند: امیدوارم در آینده شاهد نتایج اصلاحی استیضاح در روابط بین دولت و مجلس باشیم، نه نتایج اختلافی.
دولت یازدهم لازم است برای چهارمین بار گزینه خود را برای حضور در وزارت علوم به مجلس پیشنهاد دهد. ترقی در این مورد می‌گوید: اگر دولت با توجه و درک حساسیت‌ها‌ و دغدغه‌های مجلس گزینه جدیدی برای وزارت علوم پیشنهاد دهد قطعاً در حل مشکلات و گرفتاری‌ها مؤثر خواهد بود.

captcha