کد خبر: 1442828
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۸

حوزه‌های علمیه آذربایجان غربی از طرح‌های هفته دولت بی‌بهره ماندند

گروه اجتماعی: حوزه‌های علمیه آذربایجان غربی در حالی از طرح‌های عمرانی هفته دولت در سال جاری بی‌بهره مانده‌اند که در این هفته در استان بیش از ۳۲۰ طرح مختلف عمرانی به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، حوزه‌های علمیه در نظام و حاکمیت اسلامی که میراث جاویدان اهل بیت(ع) برای نشر و اشاعه فرهنگ اسلام ناب محمدی است، همواره منبع و منشاء تربیت نیروی‌های متعهد برای اشاعه و ترویج فرهنگ دینی به شمار می‌رود.

در شرایط کنونی که دشمن از ابزارهای مختلف جهت سلطه فرهنگی بر جوامع اسلامی بهره می‌برد، بی‌توجهی به ارتقای ظرفیت کمی و کیفی حوزه‌های علمیه می‌تواند ضربه جبران‌ناپذیری بر پیکره فرهنگ دینی کشور وارد کند‌.

در این مهم استان‌های مرزی به دلیل مجاورت با فرهنگ‌های مختلف از حساسیت‌های ویژه فرهنگی برخوردار هستند که می‌طلبد در این زمینه متولیان و مسئولان اهتمام بیشتری برای تقویت مراکز حوزوی داشته باشند.

آذربایجان غربی نیز از جمله استان‌هایی است که به دلیل برخورداری از بیش از یک هزار کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه و به سبب تنوع قومی و فرهنگی از موقعیت خاص برخوردار است و این در حالی است که نزدیک دو سال است که پژوه‌های حوزوی در این استان معطل تخصیص اعتبار هستند.

وجود 8 طرح نیمه تمام عمرانی حوزوی درآذربایجان غربی

حجت‌الاسلام محمد جواد قهرمانی، مدیرکل حوزه‌های علمیه آذربایجان غربی در این خصوص در گفت و گو با ایکنا اظهار کرد: متاسفانه دو سال است که هیچ مبلغی برای اتمام و تکمیل پروژه های حوزوی در استان از طرف دولت تخصیص نیافته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 8 طرح عمرانی حوزوی نیمه تمام در شهرهای مختلف از جمله تکاب، نقده، شاهین دژ، خوی، میاندوآب، ارومیه و ماکو وجود دارد که همچنان نیمه تمام مانده اند.

حجت‌الاسلام قهرمانی با تاکید بر ضرورت توجه به ارتقای ظرفیت حوزه‌های استان، تصریح کرد: مایه دلگرمی بود که اگر مسئولان اهتمام جدی داشتند تا تعدادی از طرح‌های حوزوی در هفته دولت به بهره برداری می رسید که متاسفانه این امر محقق نشد و حوزه‌های علمیه همچنان چشم انتظار تخصیص بودجه هستند.مدیرکل حوزه‌های

علمیه آذربایجان غربی اضافه کرد: در حال حاضر بهره‌برداری اولیه از طرح‌های حوزوی استان نیازمند 10 میلیارد تومان اعتبار و هزینه است و برای به اتمام رساندن و تکمیل این طرح‌ها نزدیک به 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که باید مورد توجه جدی مسئولان امر و دولت قرار گیرد.

گفتنی است طرح‌های حوزوی در آذربایجان غربی در حالی از نبود بودجه و اعتبار کفای رنج می‌برند که در هفته دولت در سال جاری به گفته مسئولان تعداد 322 طرح عمرانی در بخش‌های مختلف کشاورزی، تولیدی و صنعتی در شهرهای مختلف استان به بهره برداری رسیده است.

در حال حاضر تعداد 1200 نفر در حوزه‌های علمیه برادران و  1300 نفر از بانوان در حوزه علمیه خواهران سراسر استان مشغول تحصیل علوم و معارف اسلامی هستند اما به اذعان بسیاری از مسئولان امر این تعداد طلبه نه شایسته استان فرهنگی و دینی آذربایجان غربی است و نه می‌تواند پاسخگوی مطالبات دینی و علوم اسلامی مردم باشد.

captcha