کد خبر: 1442967
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴
آیت‌الله بوشهری:

بازاریان با جان و مال خود در راه خدا جهاد کردند

گروه جهاد و حماسه: مدیر حوزه‌های علمیه کشور در کنگره ۱۰ هزار شهید اصناف و بازار با اشاره به آیه «جاهدو فی سبیل الله بأنفسهم وأموالهم» گفت: مؤمنان در راه خداوند با جان و مال خود ایثار می‌کنند و به جهاد می‌پردازند و بازاریان کارکرد و کارنامه روشنی در این باره دارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کنگره 10 هزار شهید اصناف و بازار امروز، 3 شهریورماه، در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما با حضور آیت‌الله بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و احمد صادقی گلمکانی، معاون توسعه مدیریت و امور پشتیبانی وزارت اموراقتصادی و دارایی برگزار شد.
آیت‌الله بوشهری در این مراسم اظهار کرد: راه‌اندازی چنین کنگره‌ای اقدامی بزرگ و فرهنگی است و نقش اصناف و بازار را در انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و رخدادها و رویدادهای پس از انقلاب اسلامی نشان می‌دهد.
چرا کنگره برپا می‌کنیم؟
وی با بیان این مطلب افزود: پرسش‌هایی در این باره مطرح است که چرا کنگره را برگزار کردیم و اینکه چرا فراخوان داده‌ایم؟ پاسخ من به این سؤال و پیام این کنگره آن است که به مسلمانان توصیه شده است که «تخلقوا بأخلاق الله» و «تخلقوا بأخلاق رسول الله».
آیت‌الله بوشهری در توضیح بیشتر اظهار کرد: متخلق شدن به اخلاق الهی از توصیه‌های اکید معصومین(ع) به مسلمانان است؛ از این رو می‌بینیم که خداوند پیش از اینکه بشر به برپایی کنگره اقدام کند، کنگره برگزار کرده و با زیباترین بیان از شهدا یاد کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری به آیه 69 سوره آل عمران اشاره کرد و با خواندن این آیه که «وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا  بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ» گفت: شهدا زنده‌اند و نزد خداوند بزرگ روزی می‌خورند و خداوند تأکید کرده است که اعمال این افراد از میان نمی‌رود.
راه خداوند را در تجلیل از شهدا در پیش گرفته‌ایم
به گفته وی، در راستای راهی که خداوند بزرگ در قرآن کریم برای تجلیل از شهدا ترسیم کرده است، ما در پیش گرفته‌ایم تا از شهدا تجلیل کنیم.
آیت‌الله بوشهری ادامه داد: انسان باید در راه ارتقا و افزایش تعالی حرکت کند تا زمانی که در راه خداوند متعال به شهادت برسد که بالاتر از این درجه از خوبی دیگر وجود ندارد و این تکریم خداوند و رسولش از مقام جهاد و شهادت است.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور اظهار کرد: برپایی این کنگره به منظور انتقال فرهنگ ایثار و شهادت است. گاه پیش می‌آید که در پیچ و خم زندگی دنیا، فضای عطرآگین جبهه و جنگ را فراموش می‌کنیم و این دست کنگره‌ها به ما کمک می‌کنیم که از این فضا فاصله نگیریم.
نسل جدید باید از رشادت‌های بازاریان مطلع شوند
وی با اشاره به اینکه چنین کنگره‌هایی شهدا را در خاطرها تداعی می‌کنند، گفت: دشمنان هنوز دست از سر ما برنداشته‌اند. با این حال، امروز ایران اسلامی پناهگاهی برای کشورهای همسایه است.
آیت‌الله بوشهری عنوان کرد: با برپایی این کنگره، نسل جدید که زیبایی‌های جهاد و شهادت را در دهه 60 ندیده است، متوجه می‌شود که در بازار آن دوران چه گذشته است.
وی ادامه داد: در پس خاطرات تلخ و شیرین ـ اگرچه خاطرات تلخ آن نیز بنا بر اینکه برای رضای خدا بود شیرین بود ـ فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی و شهادت در ذهن افراد تداعی می‌شود.
حفظ دین بزرگترین دغدغه زندگی شهدا بود
آیت‌الله بوشهری در پاسخ به این سؤال که چرا شهدا زنده و ماندگار هستند، گفت: حفظ دین و آرمان‌های دینی بزرگترین دغدغه زندگی شهدای ما بوده است و بر همین اساس خطرات را به جان خریدند و از هستی و مال و جان خود در راه دفاع از اسلام و انقلاب گذشتند.
شهدا مصداق «وَ مِنْ اَعْمالِهِمْ مُشْفِقُونَ» بودند
وی با اشاره به متعالی بودن هدف شهدا اظهار کرد: این افراد برای حقیقت و نه منفعت راه پیمودند و به دنبال مسیر و راه بودند که حقیقت را پیدا کنند. آنان از اعمال کوچکی که انجام می‌دادند احساس رضایت نمی‌کردند و مصداق «وَ مِنْ اَعْمالِهِمْ مُشْفِقُونَ» بودند و آرزو می‌کردند که کارهایی که برای خداوند انجام می‌دهد، پذیرفته شود.
آیت‌الله بوشهری گفت: سومین سؤال در این راستا آن است که کارنامه اصناف چیست و روایات اهل بیت(ع) چه توصیفی درباره آنان دارد؟ در این راستا قرآن چند نشانه بارز و روشن برای مومنان بیان می‌کند.
وی ادامه داد: مومنان از دیدگاه قرآن کسانی هستند که یا با جان خود در راه خدا جهاد می‌کنند، یا مال خود را در راه خدا و جهاد ارائه می‌کنند و در این راه با ایثار جان و مال خود به شهادت می‌رسند.
مومن واقعی چه کسی است؟
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه «إنما المؤمنون الذین آمنوا بالله ورسوله» افزود: فاکتور ایمان واقعی ایمان به خدا و رسول الله(ص) است. در کنار این فاکتور، قرآن کریم «ثُمَّ لَمْ یَرْتَابُوا» را نیز دیگر معیار برای ایمان عنوان می‌کند.
وی توضیح داد: این آیه بیانگر آن است که مومنان در کنار ایمان به خدا و رسول، در راه اسلام ایستادگی کردند و پای کار ماندند. همچنین آیه «جاهدوا فی سبیل الله بأنفسهم وأموالهم» تکمیل کننده ایمان مؤمنان است.
آیت‌الله بوشهری گفت: مؤمنان در راه خداوند با جان و مال خود ایثار می‌کنند و به جهاد می‌پردازند و این آخرین بخش آیه پیام روشنی دارد که بازاریان کارکرد و کارنامه روشنی در این باره دارند که در هر حرکتی که پای دین، انقلاب، روحانیت، مسجد و عشق به مردم در میان بوده است، با جان و مال خود جهاد کردند و تمام قامت در این میدن حضور یافتند.
وی با اشاره به اینکه مسجد ملجأ بازاریان بوده است، اظهار کرد: در چند مرحله بازاریان کارستان کردند و البته این فعالیت بازاریان و اصناف در سال‌های پس از انقلاب نیز ادامه داشته است.
نقش بازاریان در سه مرحله
آیت‌الله بوشهری به دوران دفاع مقدس، پیش از انقلاب و امروز به عنوان سه مرحله‌ای یاد کرد که بازاریان به فعالیت پرداختند و دین حق را یاری کردند. در دوران پیش از انقلاب، بازاریان و اصناف جزء اولین گروه‌هایی بودند که به انقلاب پیوستند.
به گفته وی، این بازاریان بودند که در آغاز، نهضت امام راحل(ره) را یاری کردند. بازاریان بر اساس ارزش‌های اخلاقی و بینش اسلامی که داشتند، در مسیر پر پیچ و خم انقلاب اسلامی مشکلات را برطرف می‌کردند.
وی با بیان اینکه کارنامه بازاریان در دوران پیش از انقلاب بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: در دوران دفاع مقدس نیز بازاریان کاروان‌های عظیمی را به جبهه‌ها اعزام می‌کردند که این کاروان‌ها دو جنبه داشت؛ جهاد با مال و نفس.
آیت‌الله بوشهری افزود: کارنامه دفاع مقدس بازاریان و اصناف در دوران دفاع مقدس بسیار درخشان است. 10 هزار شهید که در گام نخست شناسایی شدند، نشانگر همین تلاش بازاریان و کارنامه آنان در دوران جنگ تحمیلی است که آبروی اسلام و انقلاب اسلامی است و باید به آن افتخار کرد.
کارنامه همراه‌شدگان با انقلاب و ایستادگان پای انقلاب قابل قیاس نیست
وی همچنین یادآور شد: عده‌ای از افراد پس از پیروزی انقلاب اسلامی به میدان آمدند، ولی درجه و نمره افرادی که پیش از انقلاب، پای نهضت امام(ره) ایستادگی کردند قطعاً با کارنامه و امتیاز این افراد متفاوت است و درجه‌ای عظیم دارند؛ «الَّذینَ امَنُوا وَهاجَرُوا وَجاهَدُوا فى سَبیلِ اللَّهِ بِاَمْوالِهِمْ وَاَنْفُسِهِمْ اَعْظَمُ دَرَجَةً عِنْدَاللَّهِ وَاُولئِکَ هُمُ الْفائِزُونَ».
آیت‌الله بوشهری عنوان کرد: قطعاً کارنامه این افراد با کسانی که پس از انقلاب به این نهضت پیوستند، قابل قیاس نیست. زیرا این افراد در دوران خفقان و جنگ، سربلند از امتحان بیرون آمدند.
بازاریان امروز «أُوْلَئِکَ هُمْ الصَّادِقُونَ» را در کارنامه خود ثبت کنند
وی ادامه داد: امروز شرایط تغییر کرده است، ولی توطئه دشمنان نسبت به ایران اسلامی تغییر نیافته و منصرف نشده است. در دوران دفاع مقدس آمریکا در عراق دستور می‌داد و جنگ را مدیریت می‌کرد و امروز هم در تحریم اقتصادی، علیه ایران اسلامی توطئه می‌کند.
آیت‌الله بوشهری افزود: دولت ایران اسلامی امروز باید در برابر هجمه دشمنان بایستد و سینه سپرد کند تا بتواند توطئه‌های آنان را خنثی کند. از این رو بازاریان بار تهیه، تولید و توزیع ملی و بومی را برعهده دارند و باید در این راستا با تلاش خود به کمک انقلاب بشتابند.
وی اظهار کرد: بازاریان در دفاع مقدس و پیش از انقلاب به شکل دیگری در کنار امام و انقلاب بودند و امروز باید به شکل دیگری به ایفای نقش بپردازند و مصداق «أُوْلَئِکَ هُمْ الصَّادِقُونَ» باشند.
آیت‌الله بوشهری خطاب به بازاریان افزود: باید مصداق این آیه را درباره اعمال خود به ثبت برسانید.

captcha