حجتالاسلام کبیری، مدرس حوزه و دانشگاههای خوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با تشریح ضرورتهای تحقیق و پژوهش در مراکز حوزوی، اظهار کرد: مرحله اول در فعالیتهای پژوهشی شناخت نیازهای جامعه و مخاطب است چرا که پژوهش باید مخاطب خود را داشته باشد تا بتواند در عمل کارآمد باشد.
وی با تاکید بر این مطلب که اگر طرحهای پژوهشی بر اساس درک، نیاز و مطالبات معنوی، دینی و فرهنگی جامعه برنامهریزی نشود عملاً نتیجه مثبتی نمیتوان دریافت کرد، کمبود حمایتهای مادی و معنوی را یکی دیگر از مشکلات طرحهای پژوهشی عنوان و خاطرنشان کرد: اختصاص دادن کانالهای خروجی معتبر برای بازتاب فعالیتهای پژوهشی انجامشده در حوزههای علمیه عملاً بر کیفیت محتوایی و کمیت این فعالیتها میافزاید.
حجتالاسلام کبیری با اشاره به جایگاه و نقش مهم پژوهش در حوزههای علمیه، معتقد است که در حقیقت طلبه بدون پژوهش و علم کافی نمیتواند پاسخگویی پرسشها و سؤالات موجود در جامعه برای جلوگیری از ورود خرافه و انحراف به مبانی دینی شود.
وی با بیان اینکه مبانی فلسفی و وجوه مثبت پژوهش و فعالیتهای تحقیقاتی باید در بدو ورود طلاب به حوزههای علمیه تبیین و تشریح شود، افزود: قدرت علمی و تفهیمی طلاب و روحانیون با پژوهش ارتقاء کیفی پیدا میکند.
مدرس حوزه و دانشگاههای خوی در ادامه با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در راستای تجهیز حوزههای علمیه به سلاح علم و پژوهش محور شدن دانشاندوزی خاطرنشان کرد: مطالبات رهبری باید در این عرصه جدی گرفته شود و مبانی راهبردی پژوهش در راستای تحقق مطالبات رهبری باید به طور جدی از سوی مراکز حوزوی جدی گرفته شود.