حجتالاسلام سیدمحمد فخری، مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: تحقق جلوههای اجتماعی دین که امر به معروف و نهی از منکر نیز یکی از این جلوههاست در واقع همت همگانی و اراده جمعی مردم را میطلبد چراکه بدون خواست مردم هیچ اصلاحی در جامعه انجام نمیشود.
وی تلاش اجتماعی برای نشر خوبیها و زیباییها را فلسفه وجوب امر به معروف و نهی منکر در جامعه دانست و اضافه کرد: مسئله امر به معروف و نهی از منکر نشانه اهتمام به امور خلق و توجه به مسائل مسلمانان بوده و مربوط به قشر خاصی نیست و در واقع نوعی نظارت عمومی و همگانی جهت حرکت جامعه در مسیر درست و ارزشی است.
حجتالاسلام فخری با تأکید بر جایگاه محوری امر به معروف و نهی از منکر در رشد و تعالی جامعه بهسمت ارزشهای درست انسانی و اخلاقی، به شرایط اجرای این فریضه اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین شرایط امر به معروف و نهی از منکر شناخت معروف و منکر و احتمال تأثیر است زیرا هدف اصلی این فریضه تحقق معروفها و دوری از بدیها است و اجرای آن شرایط خود را میطلبد.
وی یادآور شد: برای اجرای این فرائض سه مرحله ذکر شده مرحله قلبی، زبانی و عملی در مرحله قلبی انسان در درون خویش معروفها را پسندیده و از بدیها بیزاری میجوید و منظور از سایر مراحل یعنی در مرحله بعدی عملاً برای رفع منکرات اقدام کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی در پایان اظهار کرد: اصولاً اخلاق اجتماعی هنگامی قابل اجراست که همراه با مدارا باشد و به بیزاری فرد از آموزههای دینی منجر نشود و در جاییکه برخورد ملین جوابگو نبوده باید برخورد سخت مانند کم کردن رابطه داشت.