به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از کتاب «یادگاران 24: شهید غلامعلی رجبی(جندقی)»، مداح اهل بیت عصر چهارشنبه، پنجم شهریورماه با حضور محسن طاهری، رئیس خانه مداحان، سیداحمد معصومینژاد، نویسنده کتاب و حسن جلیلزاده از دوستان شهید در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
فریناز ربیعی، نماینده انتشارات روایت فتح، در آغاز این مراسم گفت: ما در انتشارات روایت فتح در مجموعههای مختلف سعی کردیم به نشر فرهنگ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی بپردازیم که این انتشارات در این راستا 10 مجموعه را منتشر کرده و از جمله آنها میتوان به یادگاران، از چشمها، اینک شوکران، جانبازان و ... اشاره کرد.
وی افزود: در این کتابها همه تلاشها بر این بوده که کتابهایی با سبکی نو و نگارشی متفاوت منتشر شوند، تا برای جوانان پس از جنگ که جنگ و دفاع مقدس را درک نکردند نیز کاربرد داشته باشد.
ربیعی ادامه داد: از مجموعه «یادگاران» که شامل 100 خاطره کوتاه درباره شهداست، کتابهایی منتشر شده و آخرین مجموعه «جانبازان» است که در نمایشگاه کتاب تهران نخستین کتاب آن را رونمایی کردیم و کتاب شهید غلامعلی رجبی(جندقی) بیست و چهارمین کتاب مجموعه است که 100 خاطره از دوران مختلف زندگی این شهید بزرگوار را جمعآوری و تدوین کرده است.
وی تصریح کرد: این نوید را میدهم که در زمینه تفحص نیز برنامههایی خواهیم داشت و کتابهایی در این زمینه منتشر خواهد شد و امیدواریم قدم محکمی در ادامه راه شهدا برداریم و فرهنگ دفاع مقدس در سطح جامعه نشر یابد.
محسن طاهری، رئیس خانه مداحان در این مراسم درباره شهید رجبی گفت: شهید رجبی یکی از چهرههای اخلاقمدار جنگ بود که این روحیه نه تنها در ایام دفاع مقدس بلکه در سایر عرصهها نیز وجود داشت، این شهید در همه عرصهها حضوری کارساز و بیریا داشت و به دنبال نام و نشان نبود و خداوند به راستی چنین افرادی را برمیگزیند.
وی افزود: این شهید شاگردان بسیار خوبی را در مکتب خود تربیت کرد، پدر وی نیز حاج حسن آقا رجبی از چهرههای شاخص فرهنگی بود و در مدرسه علوی فعالیت میکرد، برادران این شهید نیز همگی در عرصه فرهنگی فعالیت داشتند. مهمترین شاخصه کار فرهنگی اخلاق است که سیره انبیاء(ع) و اهل بیت(ع) نیز بوده و ما نیز در زمان حاضر باید به آنها تأسی کنیم.
طاهری ادامه داد: شهید رجبی با اخلاق خوب خود، در کارهای اجتماعی و فرهنگی نیز موفق بود، روابط عمومی خوبی داشت و همیشه در کارهای جمعی شرکت میکرد و حضوری فعال داشت. اگر قرار بود جلسهای برگزار شود خود نیز پا به پای برگزارکنندگان جلسه فعالیت میکرد.
وی با بیان اینکه اخلاق خوب شهید رجبی باعث شد او چهرهای پرجاذبه برای اطرافیان باشد، گفت: این گونه برخوردهای شهید رجبی بود که سبب افراد زیادی پایبند وی شوند و دلمان تنگ میشد، اگر وی را نمیدیدیم با صحبتهای خود انرژی زیادی را ایجاد میکرد. من باورم این است که قبل از هر خصیصهای برای مداحان اخلاقمداری مهم است.
طاهری در ادامه درباره رسالت مداحان و شاعران بیان کرد: انتخاب شعر نیکو برای مداحی از رسالتهای امروز مداحان اهل بیت(ع) است؛ چرا که ابزار کار در زمان حاضر فرق کرده و دسترسی به شعر قوی و خوب اسانتر شده است و با توجه به اینکه شعرهای قوی بسیار است، نباید از شعرهای سست استفاده شود. درست است که مفاهیم یکی است، اما شعر سست آسیبزننده است.
وی ادامه داد: شهید غلامعلی رجبی شعرهای قوی در هیئت انتخاب میکرد. هرچند شعری مانند «قربون کبوترهای حرمت» سرودهای فولکلور و عامیانه است، اما این شعرها در قالب یک ضابطه به وجود آمدهاند. مداحان امروز هم باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند و به سراغ شعرهای سنجیده و نیکو بروند.
حسن جلیلزاده از دوستان قدیمی شهید رجبی در ادامه این نشست با بیان خاطراتی از شهید گفت: در آن دوران در سپاه مشغول به کار بودم، عصرها که از محیط کار منفک میشدم، با موتورم به روستای ورده(در نزدیکی کرج) محل زندگی شهید میرفتم، چرا که شهید رجبی به دلیل بیماری همسرش به توصیه پزشکان در آنجا زندگی میکرد. شهید رجبی همواره به من میگفت، یک بار که به جبهه میروی هماهنگ کن با هم برویم، اما چون من او را بسیار دوست داشتم و احتمال میدادم شهید شود به او نمیگفتم تا اینکه عملیات مرصاد شد و گفت که دیگر در تهران کاری ندارد. از من خواست برایش اعزام انفرادی تهیه کنم. زمانی که برگه اعزامی انفرادی آماده شد، با هم به ورده رفتیم تا اسبابش را جمع کند. در برگشت به او گفتم؛ این طبیعت چقدر زیباست، گفت، آری بسیار قشنگ است، اما بماند برای اهلش و این شعر حافظ را زمزمه کرد: «خلوت گزیده را به تماشا چه حاجت است/چون کوی دوست هست، به صحرا چه حاجت است؟»
وی افزود: شهید رجبی شخصیت متفاوتی داشت و روزی بعد از هیئت یک نفر از هیئت قائم نزد این شهید آمد و گفت، این کلید خانه و ماشین، اما هر جمعه یک ساعت برای ما مداحی کن. شهید رجبی نگاهی کرد و گفت، من فروشی نیستم این در زمانی بود که حقوق او دو هزار و 100 تومان بود و حتی نمیتوانست اتاقی در تهران اجاره کند. اما امروز در دستگاه مداحی چند نفر را مثل ایشان میتوان یافت؟
جلیلزاده ادامه داد: یکی از موضوعاتی که از نظر بسیاری از مسئولان فرهنگی و فعالان عرصه فرهنگ و دفاع مقدس مغفول مانده، توجه به نونهالان است، در حالی که شهید رجبی به این موضوع توجه بسیاری داشت.
رجبی، خواهر شهید غلامعلی در ادامه خاطراتی بیان کرد و گفت: طبق تأکیدات دین اسلام و ائمه معصومین(ع) سه رکن ادب، علم و دین سه مقوله مهم در تربیت فرزند است. مادران و پدران شهدا فرزندان خود را اینگونه تربیت کردند که اطاعت خالصانه داشته باشند. این درسی است که همه شهدا به ما میدهند. آنها تأکید میکنند به همه ما که دنیا فانی است و ارزشی ندارد.
سیداحمد معصومینژاد، نویسنده کتاب «یادگاران 24: شهید غلامعلی رجبی» درباره این اثر گفت: کار اصلی من در حوزه مستندسازی است و در ابتدا قصد داشتم زندگی این شهید را در قالب مستند تهیه کنم، اما زمانی که کار پیش رفت، احساس کردم که میتوان از زندگی او کتابی با محوریت خاطرات خانواده و دوستانش منتشر کرد. نگارش اثر به دلیل وسواس در پژوهش و عدم دسترسی آسان به برخی از دوستان شهید، حدود سه سال به طول انجامید.
وی ادامه داد: هرچه زمان میگذشت احساس میکردم به شخصیت شهید رجبی نزدیکتر شدهام و در حال حاضر نیز که برخی از دوستان این شهید را میبینم خاطرات آنها را جمعآوری میکنم و پرونده نگارش این اثر را هنوز نبستهام، از این رو با توجه به شخصیت شهید رجبی باید گفت؛ شهید غلامعلی خیلیها را غلام علی کرد.
یادآور میشود، در پایان این مراسم از خانواده شهید رجبی(جندقی) تقدیر و از بیست و چهارمین جلد از مجموعه «یادگاران» شامل خاطرات دوستان و خانواده این شهید در خبرگزاری تسنیم رونمایی شد.