کد خبر: 1444077
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۱
مدیرکل تعاونی‌های توزیعی وزارت تعاون:

تعاونی‌های موفق وابستگی اندکی به دولت دارند

گروه اقتصاد: بیگدلی در خصوص تبیین اساسنامه و قانون جدید تعاونی، بر وابسته نبودن تعاونی‌ها به دولت به عنوان رمز ماندگاری آنها تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق تعاون مرکز، احمد بیگدلی‌شاملو، با بیان اینکه تعاونی‌ها از نظر انگیزه و شکل تشکیل آنها، بردو دسته تقسیم می‌شوند، گفت: یک نوع تعاونی‌ها آنهایی هستند که خود افراد تعاونی تشکیل می‌دهند و یک نوع دیگر تعاونی‌هایی هستند که دولت برای ساماندهی افراد و فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کند؛ یعنی تعاونی‌هایی که با سیاست دولت تشکیل می‌شوند و تعاونی‌های مصرف شامل هر دو نوع فوق‌الذکر می‌شود.

وی افزود: نقطه پاشنه آشیل این تعاونی‌ها آن است که وقتی سیاست دولت تغییر می‌کند، ممکن است کمک‌ها و حمایت‌ها از آنها نیز قطع شود.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تعاونی‌های موفق، آنهایی هستند که بتوانند خود را سرپا نگه دارند و وابستگی خود را از دولت کم کنند تا ماندگار شوند.

وی تصریح کرد: این موضوع به این معنا است که تعاونی‌ها بتوانند به طور موفقیت‌آمیز اعمال مدیریت کنند و در شرایط اقتصاد بازار فعالیت کنند از جمله رضایت مشتری را جلب و تامین نقدینگی کنند.

بیگدلی‌شاملو یادآور شد: در دولت گذشته با همکاری اتاق تعاون، طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی ابلاغ شد و براساس این طرح، تعاونی‌ها موظف هستند ظرف مدت 3 ماه اساسنامه خود را با این طرح تطبیق دهند تا از مزایای قانونی بخش تعاونی بهره‌مند شوند.

وی بیان داشت: حذف 4% حق آموزش در تعاون و برداشته شدن محدودیت‌های اتحادیه‌ها از جمله تغییراتی است که بر اساس این طرح انجام می‌شود.

این مقام مسئول تاکید کرد: روش اطلاع‌رسانی مجمع تعاونی‌ها در هرسال باید به روش قابل اثبات باشد.

captcha