به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون مرکز، احمد بیگدلیشاملو، با بیان اینکه تعاونیها از نظر انگیزه و شکل تشکیل آنها، بردو دسته تقسیم میشوند، گفت: یک نوع تعاونیها آنهایی هستند که خود افراد تعاونی تشکیل میدهند و یک نوع دیگر تعاونیهایی هستند که دولت برای ساماندهی افراد و فعالیتهای اقتصادی ایجاد میکند؛ یعنی تعاونیهایی که با سیاست دولت تشکیل میشوند و تعاونیهای مصرف شامل هر دو نوع فوقالذکر میشود.
وی افزود: نقطه پاشنه آشیل این تعاونیها آن است که وقتی سیاست دولت تغییر میکند، ممکن است کمکها و حمایتها از آنها نیز قطع شود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تعاونیهای موفق، آنهایی هستند که بتوانند خود را سرپا نگه دارند و وابستگی خود را از دولت کم کنند تا ماندگار شوند.
وی تصریح کرد: این موضوع به این معنا است که تعاونیها بتوانند به طور موفقیتآمیز اعمال مدیریت کنند و در شرایط اقتصاد بازار فعالیت کنند از جمله رضایت مشتری را جلب و تامین نقدینگی کنند.
بیگدلیشاملو یادآور شد: در دولت گذشته با همکاری اتاق تعاون، طرح اصلاح موادی از قانون بخش تعاونی ابلاغ شد و براساس این طرح، تعاونیها موظف هستند ظرف مدت 3 ماه اساسنامه خود را با این طرح تطبیق دهند تا از مزایای قانونی بخش تعاونی بهرهمند شوند.
وی بیان داشت: حذف 4% حق آموزش در تعاون و برداشته شدن محدودیتهای اتحادیهها از جمله تغییراتی است که بر اساس این طرح انجام میشود.
این مقام مسئول تاکید کرد: روش اطلاعرسانی مجمع تعاونیها در هرسال باید به روش قابل اثبات باشد.