کد خبر: 1446605
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵
حداد عادل:

تحکیم پیوند مردم با امامت از تأثیرات حضور امام رضا(ع) در ایران است

کانون خبرنگاران نبأ/نرگس زارعی: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه تحکیم پیوند مردم با امامت و ولایت از مهم‌ترین تأثیرات حضور امام رضا(ع) در ایران است، گفت: حرم مطهر رضوی، دل‌های شیفتگان را مانند براده‌های آهن از همه‌جا جذب کرده، آرایش و نظم داده و این براده‌های جذب شده مشهد را کانون ایجاد انگیزه، شوق و حرکت کرده است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ، غلامعلی حداد عادل، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در سلسله نشست‌های تخصصی «برآستان کرامت» که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به  بررسی آثار و برکات فرهنگی حضور امام رضا(ع) در ایران پرداخت و عنوان کرد: حرم مطهر رضوی، دل‌های شیفتگان را مانند براده‌های آهن از همه‌جا جذب کرده، آرایش و نظم داده و این براده‌های جذب شده مشهد را کانون ایجاد انگیزه، شوق و حرکت کرده است.
وی، مشهد را کانون ایجاد انگیزه، شوق و ایمان ذکر کرد و گفت: شهر مقدس مشهد از جنبه‌های مختلف کارکرد فرهنگی دارد و مرقد مطهر علی بن موسی‌الرضا(ع) بر ایمان، اعتقادات و دینداری همه ایران مردم تأثیر بسزایی دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سنت وقف در آستان قدس رضوی بیان کرد: موقوفات و سنت وقف نشانه ایمان و اعتقادات مردم است به گونه‌ای که هر کس بهترین بخش ثروتش را وقف این آستانه کرده است و این ریشه در اعتقادات مردم دارد که محدود به ایران نبوده و این برد جاذبه دینی، به تمام دنیا رسیده است.
وی عنوان کرد: وجود این بقعه مطهر سبب تحکیم پیوند مردم با امامت و ولایت شده است و مردم حدیث سلسله الذهب را با عشق به امام رضا(ع) تفسیر کردند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: مردم برای مجسم ساختن ولایت پذیری‌شان به خدا، ولایت امام معصوم(ع) را در رأس کار خود قرار می‌دهند که  این نشانگر اعتقادات و ایمان مردم است و آثار سیاسی و اجتماعی مهمی دارد.
وی با اشاره به جامعیت زیارت جامعه کبیره بیان کرد: برای کسب معرفت بیشتر و شناخت جنبه‌های اعتقادی و ایمانی، باید در زیارت جامعه کبیره توجه و تعمق بیشتری داشته باشیم و با تعمیق و تدبر در این زیارت تمرین ولایت‌پذیری کنیم.

تبیین مبانی معرفت دینی در حرم مطهر رضوی

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تبیین مبانی معرفت دینی در حرم مطهر رضوی را از دیگر تأثیرات وجود حرم مطهر رضوی در ایران ذکر کرد و ادامه داد: آستان قدس رضوی، امکانات فراوانی را برای افزایش فهم و معارف دینی فراهم کرده است.
وی گفت: تبیین موضوعاتی متفاوت در بیان اسلام، قرآن، نبوت، تاریخ اسلام و امامت از مهم‌ترین جلوه‌های فرصت‌ها و امکانات آموزشی این مجموعه است که همه با هم در کنار مضجع منور حضرت رضا(ع) جمع شده است.

حرم مطهر رضوی؛ کانون اعتلای فرهنگ

وی با اشاره به اینکه حرم مطهر رضوی مدرسه آموزش اخلاق است، اظهار کرد: زائران امام رضا(ع) در این نقطه از بهشت به آرامش روانی می‌رسند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آرامش، اخلاق، همزیستی و دوستی حاکم بر حرم مطهر رضوی، نتیجه سلطه و اشراف این روح بزرگ در این مجموعه است، زیرا امام رضا(ع) معلم اخلاق است.
وی افزود: تقویت روحیه همبستگی ملی از اثرات حضور این امام همام در ایران است و مردم ایران، همه در کنار هم در این مکان مقدس با هم، همزیستی بسیار دوستانه‌ای دارند و ترک، فارس، بلوچ و لر معنایی ندارد همه زائر حضرت رضا(ع) هستند.
حداد عادل با اشاره به تأثیر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی این جاذبه نیرومند در وحدت ملی عنوان کرد: مرزهای اعتباری و تفاوت‌ها همه در این مکان محو می‌شود و همه شیعیان با هم احساس یگانگی می‌کنند.

حرم مطهر نمایشگاهی برای نمایش هنر اصیل اسلامی

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: در تاریخ اسلام، ده‌ها هنر، در این مکان مقدس پدید آمده و رشد و توسعه‌ یافته‌ که معماری، ‌فرش‌بافی،‌ کاشی‌کاری، نقاشی، تهذیب و خوشنویسی در این مجموعه عظیم متبلور شده است.
وی با بیان اینکه امروز آستان قدس رضوی کانونی برای احیای هنرهای فراموش شده است، افزود: هر هنری در اسلام مشاهده می‌شود در این مکان مقدس وجود دارد و این آستان مقدس کانونی برای ایجاد هنرهای جدید و پیوند نو آوری با سنت است.
حداد عادل آستان قدس رضوی را فرصتی برای الگوسازی هنر برای سایر کشورها دانست و عنوان کرد: آستان قدس رضوی نمایشگاهی دائمی، زنده و فعال برای نشان دادن هنر اسلامی است و این بارگاه نورانی می تواند الگویی برای سایر کشورها باشد.
وی با اشاره به اینکه هنریکی از عناصر هویت اسلامی ایرانی است، ابراز کرد: هنر اسلامی ایرانی در این بارگاه منور، تجسم یافته و این مکان مقدس را کانونی برای تربیت هنرمندان کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: انواع مؤسسات علمی و فرهنگی به ویژه بعد از انقلاب اسلامی، در این مجموعه عظیم به وجود آمده که قدیمی‌ترین آنها کتابخانه آستان قدس رضوی است.
وی در پایان گفت: کتابخانه آستان قدس رضوی، قدیمی‌ترین و کهن‌ترین کتابخانه ایران است و نفیس‎ترین، قرآن‌های خطی و قدیمی در این مجموعه گردآوری شده است.

captcha