به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دومین نمایشگاه فنآوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال بیش از ظهر امروز با حضور محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در محل نمایشگاه بینالمللی تهران افتتاح شد.
محمد رضا طلایی، رئیس نمایشگاه اظهار کرد: یکی از کاربردهای فنآوری در کسب و کار بنگاههای اقتصادی، کاهش اتلاف منابع و بهرهوری از آن است. درواقع فنآوری اطلاعات تأثیر بسیاری در رتبهبندی کشورها گذاشته است و امروزه این تکنولوژی ملاک سنجش است و کشورهایی با اطلاعات پایین در رتبههای کمتری قرار میگیرند.
وی افزود: نمایشگاه فنآوری اطلاعات با شعار «زندگی هوشمند، توسعه اقتصاد و فرهنگ» و با حمایت شورای عالی فضای مجازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تشکلهای بخش خصوصی در مساحتی بالغ بر 6 هزار و 500 متر برگزار میشود.
رئیس دومین نمایشگاه فناوری اطلاعات بیان کرد: در این نمایشگاه 189 شرکت داخلی و نمایندگان خارجی حضور دارند. همچنین برگزاری 30 کارگاه آموزشی از برنامههای این نمایشگاه به شمار میرود.
حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بخش خصوصی
در ادامه بابک دربیگی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: دوره جدید، با تفاوت در رویکردها، به دلیل تفاوت در شرایط، هم در شکل و هم در نحوه مدیریت، فضای جدیدی را تجربه می کند. فضایی که به اعتقاد مدیران ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان متولی اصلی نمایشگاه، نیاز اساسی روز بوده و مبتنی بر تجارب دورههای گذشته و در عین حال، کاملا مبتنی بر سیاستهای رسمی نظام جمهوری اسلامی است.
وی افزود: آنچه بیش از هر چیز در این دوره از نمایشگاه نمایان است، تفاوت در مدیریت کلان است؛ تقویت بخش خصوصی و واگذاری تصدیگری برخی امور به این بخش، در جهت چابکسازی دولت، بر اساس سیاستهای اصل 44 ابلاغی مقام معظم رهبری و تلاش برای توسعه اعمال وظایف حاکمیتی که همان سیاستگذاری، هدایت، حمایت و نظارت است، از جمله این تفاوتهاست.
دربیگی اظهار کرد: در عین حال، نام گذاری سال به نام سال اقتصاد و فرهنگ، با مدیریت جهادی و عزم ملی، نیز وظیفه دولت را در به کارگیری کامل ظرفیتهای بخشهای دیگر و مشارکت آنان در اجرای برنامههای حاکمیت، بیشتر کرده است.
وی ادامه داد: همچنین سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، کاملا تکلیف را روشن ساخته است، آنجا که در ماده یک از «تامین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی»، سخن گفته شده و یا درماده 5، زمانی که «سهمبری عادلانه عوامل در زنجیره تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، به ویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه» مورد توجه قرار میگیرد، همگی نشان از مسیر راهی برای دولتمردان دارد تا راههای جدید را بر تجارب گذشته و رویدادهای جاری استوار سازند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در عین حال، صرفهجویی در هزینههای دولتی که در ماده 16، تأکید و در آن بر کوچکسازی دولت، تصریح شده است، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را موظف میکند که اجرای این نمایشگاه را در جهت تحقق اهداف نظام، به بخش خصوصی واسپارد؛ بخش خصوصیای که در چارچوب نهادی دیرپا و مؤثر در اقتصاد ملی، سازمانی با بیش از 130 سال قدمت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، سامان و سازمان یافته است.
وی تأکید کرد: استفاده از توان بخش خصوصی و مشارکت در اجرای امور که در نهایت افزایش سرمایه اجتماعی نظام را درپی دارد، کمک به رشد و توسعه تولید محتواهای دیجیتال، افزایش گردش مالی بیشتر در این حوزه، توسعه کارآفرینی، کمک به توانمند سازی بخش خصوصی، افزایش توان دولت در اعمال وظایف حاکمیتی و صرفهجویی در هزینهها، از حداقل برکات چنین نمایشگاههایی است که میتوان اجرای آن را به بخشهای غیردولتی و بخش خصوصی واقعی سپرد.
دربیگی ادامه داد: این رویکرد جدید، که کاملا منطبق بر سیاستهای رسمی نظام جمهوری اسلامی، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و برنامههای اعلامی دولت یازدهم بلکه محورهای اساسی دولتهای پیشین نیز هست، در اجرا، قطعا با مشکلات زیادی روبه روست.
وی بیان کرد: نوپایی اجرایی کردن این رویکرد و کمبود مهارت بخش خصوصی در این حوزه به واسطه عدم واسپاری، عدم اعتماد برخی از دولتمردان به بخش خصوصی و نیز عدم هماهنگی لازم بین سیاستهای بخشهای مختلف حاکمیتی از جمله مشکلاتی است که برای اجرای این نمایشگاه و نمایشگاههای مشابه وجود دارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این باوریم، که گذشت زمان و تلاش منسجم برای دستیابی به تفاهم و همسویی، خواهد توانست چنین مشکلاتی را رفع کند و به مرور زمان شاهد ایجاد نمایشگاهی در خور و شأن کشورمان در این حوزه باشیم ولو در سطوح پایینتر بدنه خود این وزارتخانه نیز به دلایل مختلف که بخشی از آن بر همگان روشن است، مقاومتهایی در واگذاری اموراین نمایشگاه به بخش خصوصی صورت گیرد.
وی بیان کرد: در عین حال، معتقدیم، به واسطه نبود توان لازم برای ایجاد نمایشگاههای مختلف در این حوزه، بهتر است در حوزه تولید محتوا، با همکاری همه دستگاهها، بتوان یک نمایشگاه بزرگ را در کشور ایجاد کرد و از موازیکاری در این حوزه بپرهیزیم، کاری که در ماده 16 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی، کاملا نفی و نهی شده است.
دربیگی اظهار کرد: با توجه به تصمیم و اراده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر توسعه سیاست واگذاری تصدیگری امور ممکن به بخش خصوصی در جهت ارتقا و رشد اقتصاد فرهنگ و هنر، همگرایی با نهادهای مختلف در جهت تجمیع توان حکومت در توسعه امر تولید محتوای مناسب دیجیتال، وزارت ارشاد براین امر متناسب با سیاستهای کلی نظام و در شأن سبک زندگی ایرانی – اسلامی، تأکید کردهاند.
در تجارت الکترونیک حرفی برای گفتن نداریم
در ادامه جلالپور، نائب رئیس اتاق ایران اظهار کرد: این نمایشگاه تعامل سه جانبه است که ادامه آن حرکت خوبی در زمینه برگزاریها و واگذاری به بخش خصوصی پایه گذاری میشود.
وی افزود: اتاق بازرگانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شرکت سهامی نمایشگاه ارتباط خوبی با یکدیگر دارد تا این نمایشگاه با پررنگ شدن بخش خصوصی، شاهد برکات خوبی باشیم.
نایب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: حضور وزیر ارشاد در اتاق بازرگانی و انعقاد تفاهمنامه و فعال شدن فعالیتها میتواند نواقصی که در اقتصاد فرهنگ شاهد بودیم را برطرف کند. در واقع در دهههای گذشته چنین پیوندی را در اقتصاد و فرهنگ شاهد نبودیم زیرا دولت متولی فرهنگ بود و امروز نشانههایش را در جامعه شاهد هستیم.
وی بیان کرد: دولت یازدهم و وزارت ارشاد بخش خصوصی را جدی گرفته و همین امر نوید روزهای مبارکی است که البته این نمایشگاه هم یکی از این اتفاقات مهم به شمار میرود.
جلالیپور اظهار کرد: متأسفانه در حوزه فضای مجازی از دنیا و منطقه عقب هستیم در حالی که باید حرکت روبه رشدی داشته باشیم. متأسفانه کشورمان جایگاه چندانی در حوزه فضای مجازی ندارد.
وی افزود: فضای وایبر چندان توسعه یافته نیست اما همین تکنولوژی در افزایش سرعت عمل و کاهش هزینهها عملکرد مثبتی دارد؛ بنابراین نگاهمان به فضای مجازی در سرعتبخشی و کاهش هزینهها بسیار میتواند مؤثر باشد.
نایب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: سرعت تکنولوژی آنقدر زیاد است که نباید این نمایشگاه به صورت سالانه برگزار کنیم بلکه باید برگزاری چنین رویداری به صورت ماهانه باشد تا بتوانیم بسیاری از نواقص را حل کنیم.
وی بیان کرد: ما در تجارت الکترونیک هیچ حرفی نداریم و همین امر سبب میشود که نتوانیم تعاملی با آن سوی مرزها داشته باشیم و البته این نگرانی وجود دارد که اگر فضای تکنولوژی و فنآوری اطلاعات در اقتصاد کشور رشد نکند، در آینده مشکلی به مشکلاتمان افزوده خواهد شد.
پیام نهاوندیان به نمایشگاه فناوری اطلاعات
در پایان «محمد نهاوندیان» رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری صبح امروز به مناسبت آغاز به کار دومین نمایشگاه بین المللی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال پیام صادر کرد.
متن این پیام به شرح زیر است: در فضای پیچیده ارتباطات و اطلاعات دنیای امروز، برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، فرصتی مغتنم برای توانمندیهای نخبگان علمی کشور در این عرصه گسترده و تأثیر گذار است.
خوشبختانه امروز با حضور فعال و خلاق تلاشگران حوزۀ اطلاعات و رسانههای کشور در زمینه توسعۀ شبکۀ ملی و ارائه خدمات الکترونیکی به مردم، اتفاقات نوید بخش و امید آفرینی روی داده است. انتشار مقالات و کتابها، تشکیل نمایشگاهها و برگزاری همایشهای مستمر و گوناگون اخیر در حوزۀ فناوری اطلاعات در سطح کشور، همگی گویای موفقیت اقداماتی است که دولت تدبیر و امید در مسیر رسیدن به اهداف و اولویتهای مذکور در سند نقشۀ جامع علمی کشور، پیش روی دارد.
بیشک، نگاه راهبردی، اعتلای اخلاق و معنویت در سطح ملی و دستیابی به جامعه و اقتصاد دانش بنیان و همچنین نیل به توسعه و پیشرفت پایدار، درون زا و متوازن، از طریق معماری شبکۀ ملی ضروری است نقصها و کاستیهای این شبکه، اصلاح و رفع شود و شبکه فیبر، سطح امکانات انتقال دیتا و سطح شبکۀ ملی IP کشور که سطح زیرساختی فضای تبادل اطلاعات در دنیای مجازی را تشکیل میدهند، به شکلی مطلوبی و شایسته ارتقاء یابند.
همچنین انتظار میرود اجرای برنامههایی که بر محور دولت الکترونیک برای توسعه خدمت رسانی به مردم شریف و کاربردهای فناوری اطلاعت تدوین شده، با سرعت، دقت و ابتکار، وجهه همت و همۀ متخصصان، کارشناسان و زحمتکشان صدیق این حوزه قرار گیرد.
امید است این نمایشگاه با بهرهگیری از تجارب علمی و عملی حوزههای مختلف ارتباطات، اطلاعات و رسانه، بتواند نشاط بخش این حوزه باشد و در راه پیشبرد، بهرهوری و شکوفایی علمی و ظرفیتسازی برای توسعۀ فناوری و گسترش مرزهای دانش، همراه با پاسخ به نیازهای کشور و آموزش و تربیت جامعهای کارآفرین، توانمند و خلاق به وجود آید.
ضمن قدردانی این حرکت موثر، آرزوی توفیق بیشتر دست اندرکاران آن را از خداوند بزرگ خواهانم.