کد خبر: 1447554
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۲
مدیرکل تبلیغات اسلامی قزوین:

تعبد، بندگی و درایت در سیاست شاخصه اصلی سیره امام رضا(ع) است

گروه اجتماعی: تمام زندگی ائمه اطهار(ع) الگویی برای جامعه اسلامی است که درباره امام رضا(ع) مهم‌ترین این الگوپذیری در عبادت، بندگی و درایت در سیاست خلاصه می‌شود.

حجت‌الاسلام علی نعمت الهی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‍المللی قرآن(ایکنا) از قزوین،  با اشاره به نقش سیاسی امام رضا(ع) در عصر خود اظهار کرد: ائمه اطهار(ع) در زمانی که زندگی می‌کردند علاوه بر چهره دینی نقش یک چهره سیاسی  را نیز در حکومت اسلامی ایفا می‌کردند و امام رضا(ع) از این قائده مستثنی نیست.

وی افزود: زمانی که امام رضا(ع) ولایتعهدی را پذیرفت مأمون عباسی برای اینکه امام رضا(ع)‌ کانون مبارزه علیه حکومت عباسی نشود به‌دنبال دور کردن این امام بزرگوار از مدینه بود.

حجت‌الاسلام نعمت‌الهی مشروعیت بخشیدن به حکومت و پذیرش پست و مقام را از اهداف مامون عباسی در جهت تخریب شخصیت آن امام بزرگوار عنوان کرد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قزوین ادامه داد: با توجه به اینکه امام رضا(ع) هوشمندتر و قوی‌تر از مأمون بود توانست با هوشمندی و درایت نقش مهمی در مسائل سیاسی به نفع جهان اسلام ایفا کند.

وی با اشاره به سبک زندگی اسلامی در سیره امام رضا(ع) تصریح کرد: تمام زندگی ائمه اطهار(ع) یک الگو برای جامعه  اسلامی است و درباره امام رضا(ع) مهم‌ترین این الگوپذیری در عبادت و بندگی خلاصه می‌شود.

ریشه گرفتاری مسلمانان از کم شدن روح عبودیت در زندگی است

حجت‌الاسلام نعمت‌الهی عنوان کرد: عبادت و بندگی خداوند به این معناست که رفتار و اهداف مسلمانان در رضایت پروردگار معنا شود؛ چرا که همه گرفتاری‌های سبک زندگی اسلامی از جایی شروع می‌شود که روح عبودیت در زندگی مسلمانان کمرنگ شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین امام رضا(ع) را عالم علوم محمد(ص) برشمرد و افزود: باید برای مسلمانان محاسن کلمات الهی را بازگو کرد و این محاسن فقط از طریق الگوپذیری زندگی ائمه اطهار(ع) در شیوه زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی مطرح می‌شود.

وی با اشاره به مباحث کلامی از جمله ایمان و کفر و مراتب ایمان تصریح کرد: ایمان به معنای باور و اعتقادات قلبی است و به هر میزان این اعتقادات افزایش یابد درجه ایمان به خداوند نیز افزونتر می‌شود.

حجت‌الاسلام نعمت‌الهی ادامه داد: باور قلبی و ایمان می‌تواند از مرتبه عالیه تا مرتبه‌ای دالیه استمرار داشته باشد و فرد را به بالاترین و یا کمترین درجات اعتقادات دینی برساند.

وی با بیان اینکه شرک به معنای انکار خداست و کفر پوشش بر ایمان است، اضافه کرد: شرک و کفر نقطه مقابل ایمان به خداوند هستند که ممکن است فرد مسلمان را در نوسان اعتقادی قرار داده و او را به‌سوی آسیب‌های دینی رهنمون کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی قزوین نفاق، فسق، دروغگویی و دورنگی را از ویژگی‌هایی برشمرد که به ایمان لطمه می‌زند و با اشاره به معرفی و اندیشه‎های امامان به مردمان خارج از کشور اظهار کرد: ائمه(ع) باید به شکلی صحیح و در مسیری درست به جهانیان معرفی شوند و در این راستا رسانه‌ها می‌توانند این امر را تقویت کنند.

حجت‌‎الاسلام نعمت‌الهی ادامه داد: زیارت جامعه کبیره به اندازه‌ای جامع و کامل است که اگر به‌صورت متداول قرائت شود یک منبع دینی کامل برای معرفی پیشوایان دینی محسوب می‌شود‌.

مدیرکل تیلبغات اسلامی قزوین تصریح کرد: مباحث دینی را باید به دور از افراط و تفریط و غلو کردن در جایگاه شخصیت‌های دینی و به‌صورت عاقلانه مطرح کرد.

captcha