به گزارش خبرگزای بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیدجواد حسینی، معاون اجتماعی ـ فرهنگی شهرداری منطقه 10 تهران در مراسم اختتامیه مسابقات فرهنگسرای قرآن که 16 شهریورماه در سالن هدی این فرهنگسرا برگزار شد، ضمن ابراز علاقه به گوش دادن به صحبتهای این حافظان، گفت: همین که مواجههها، مشاهدهها و شهود ربانی که این قرآنآموزان در سفرههای قرآنی و مائدههای آسمانی بدست میآورند، استماع کنیم برای ما چراغ راه و سراج منیری است که موجب میشود ما دچار سردرگمی نشویم.
وی با اشاره به برنامههای متعدد فرهنگسرای قرآن، ادامه داد: همین کرسیهای قرآنی و سبک زندگی قرآنی که بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری یکی از ضرورتهای امروز است و یا بنا به فرمایش دیگر رهبری در جلسه اخیرشان با دولتمردان فرمودند «ما باید بتوانیم باورهای دینی را در خانوادهها تعمیق دهیم» و چه راهی بهتر و بالاتر از اینکه تعمیق باورهای دینی در خانوادهها براساس انس و الفت با قرآن و آیات آن صورت گیرد.
حسینی تأکید کرد: افرادی که به حفظ قرآن پرداختهاند دل و جانشان را در معرض تابش انوار ربانی قرار دادهاند. تابش انوار الهی بر قلب و جان ما و انس با آیات قرآن، سبک زندگی ما را نیز قرآنی میکند. لذا خانواده قرآنی جدای از مفاهیم ربانی، الهی و ائمه هدی(ع) نیست.
معاون اجتماعی ـ فرهنگی شهرداری منطقه 10 تهران تصریح کرد: ما شیعیان وصیت پیامبر(ص) را داریم که فرمودند: «إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا أَبَداً»؛ که دو امر گرانبها و ثقل گرانبها را از خودتان دور نکنید و پیوسته به اینها چنگ بزنید؛ مادامی که به آنها تمسک بجویید هرگز گمراه نخواهید شد. اگر هستند کسانی که فقط به قرآن توجه دارند و تبعیت و پیروی از ائمه هدی(ع) نمیکنند و وارد سفرههای آسمانی ائمه هدی(ع) نشدهاند خودشان را از بارش انوار الهی محروم کردهاند.
وی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم تا زبان قرآن را در جامعه قرآنی جا بیاندازیم، درست است که زبان قرآن، عربی است اما زبان آن، عربی مبین است زبانی عربی که در آن بیان روشن آیات رحمانی و آسمانی در قلب و جان ما انسانها میتواند شرایطی را فراهم آورد که به قول امام صادق(ع) قرآن با گوشت، پوست و خون ما آمیخته شود و وقتی پیکره ما پیکره قرآنی شد آن هنگام دیگر جایی برای جنگ نرم دشمن باقی نمیماند.
این مسئول با تأکید بر اینکه باید قرآن را با تدبر و تعقل خواند، اظهار کرد: ضرورت تعقل آنچنان که خداوند در جای جای قرآن به تدبر، اندیشه و عقل امر فرمودهاند، مشخص میشود و حتی در سوره اسراء آیه 36 فرموده است «وَلا تَقفُ ما لَیسَ لَکَ بِهِ عِلمٌ؛ از چیزی که به آن علم نداری تبعیت نکن» و حال چگونه میتوان عقل را تعطیل کرد.
حسینی اظهار کرد: عقل یک بال محکمی در کنار نقلیات، احادیث نبوی و ائمه هدی(ع) است. از عقل به عنوان رسول باطنی تعبیر شده است «أَوَّلُ مَا خَلَقَ اللَّهُ الْعَقْل» و اندیشه از حیطه عالم مجردات است.
ضرورت استمرار زبان قرآنی
وی اضافه کرد: باید زبان قرآن را استمرار دهیم و اینکه زبان قرآن چیست؟ همان پاسخ دادن در برابر سؤالات، براساس آیات قرآن است که باید سعی کنیم شیوهای را پایهگذاری کنیم تا در گفتمان کودکان و نوجوانان، شاهد این گفتمان دینی باشیم.
معاون اجتماعی ـ فرهنگی شهرداری منطقه 10 عنوان کرد: باید کاربرد قرآن را در زندگی استمرار دهیم. اگر قرآن بدون تعقل خوانده شود، اگر قرآن بدون اینکه در زندگی جاری شود و اگر قرآن خوانده شود ولی حال آنکه سلوک خانوادهها، علوی و فاطمی نباشد و اگر قرآن خوانده شود ولی تربیت فرزندانمان به دور از آموزههای قرآنی، دینی، علوی و ربانی باشد، این فایده ندارد.
حسینی تأکید کرد: قرآنی که نقش اول در زندگی ندارد فایدهای ندارد لذا باید سعی کنیم قرآن را از نقش ثانویه آن چنانکه از قرآن تنها در سفرههای عقد، رد کردن مسافران از زیر آن و بر لبه طاقچهها گذاشتن استفاده میشود، به نقش اولی و اصلی تبدیل کنیم که این امر محقق نمیشود جزء با برپای کرسیهای قرآنی، محافل انس با قرآن، سفرههای قرآنی و سبک زندگی قرآنی ـ اسلامی. باید بتوانیم این سبک زندگی قرآنی را در جای جای لحظات زندگی جاری کنیم.
فراهم کردن اساتید برای تربیت مدرسان جلسات خانگی
وی با اشاره به دستور شهردار منطقه 10 مبنی بر حمایت از جلسات خانگی قرآن، بیان کرد: طی صحبتهای انجام شده با معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تفاهمنامهای به منظور حمایت از این جلسات قرآنی خانگی، توسعه این جلسات، فراهم کردن اساتید برای تربیت مدرسان جلسات خانگی و تجهیز این جلسات به قرآنهایی با رسمالخطهای واحد، امضا میشود.
معاون اجتماعی ـ فرهنگی شهرداری منطقه 10 با تأکید بر اینکه باید از خودمان برای شروع سبک زندگی و سلوک دینی و قرآنی آغاز کنیم، ادامه داد: وقتی قاعده دوستی در زندگی جاری میشود اختلافات و آسیبهای جدی اجتماعی چون طلاقها کمتر میشود. چنانکه درصد بالای طلاق در سطح جامعه نشان میدهد که ما در واقع انس و الفتمان را با قرآن کمتر کردهایم و باید بتوانیم این زبان قرآنی وانس قرآنی را فراهم کنیم.
حسینی با اشاره به میلاد امام رضا(ع) و دهه کرامت بیان کرد: امروز نور امام رضا(ع) در این حافظان تابیده است چنانکه شاعر گفته است «هرکه بر او نور رضا تافته است/ در دل خود گنج رضا یافته است» که این گنج رضا برای قلوب قرآنی است.
این مسئول در پایان یادآور شد: زبان قرآن، زبان بسیار شیوایی است اما سبک و روش دارد و برای استقرار این سیاق زبان قرآنی باید برنامهریزی منسجم و منظمی در راستای اجرای برنامههای قرآنی انجام دهیم.