رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با اعضای مجلس خبرگان رهبری و همچنین دیدار چندی پیش با مسئولان وزارت امور خارجه، به موضوع گذار به نظم جدید جهانی اشاره کردند و فرمودند: «تحولات کنونی حاکی از تغییر نظم جهانی ۷۰ساله پایهگذاریشده بهوسیله غربیها -اعمّ از اروپا و آمریکا- و شکلگیری نظمی جدید است».
احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ویژگیها و شاخصه های این نظم جدید جهانی اظهار کرد: ما از نظم نوین جهانی مورد ادعای غرب که پس از فروپاشی شوروی و برخی تحولات دو دهه گذشته ایجاد شده بود عبور کردهایم و دیگر نظام تک قطبی که تنها قطب آن غربیها بودند به شکل پیشین وجود ندارد.
وی افزود: از دو قرن گذشته تاکنون عمده مرکز قدرت نظامهای جهانی اروپا و پس از ان آمریکا بودند، اما در وضعیت حاضر اتفاقاتی رخ داده است که قدرت غرب به لحاظ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به چالش کشیده شده است و فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر گذر از نظم جهانی پیشین و ورود به نظم جهانی جدید دال بر این نکته است.
شوهانی عنوان کرد: در چند سال اخیرقدرتهای نوظهور اقتصادی رشد کرده در آسیا و تحولات سیاسی و فرهنگی رخ داده در منطقه خاورمیانه به ویژه بیداری اسلامی، همگی غرب را با چالش مواجه ساخته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تأکید کرد: در واقع ما در حال عبور از نظم تک قطبی مورد ادعای غربیها هستیم و به سمت یک نظام چند قطبی با حضور قدرتهای جدید میباشیم که قطعا یکی از قطبهای این نظم جدید دنیای اسلام است. دنیای اسلام به دنبال آن وزن و جایگاهی است که در طول تاریخ به لحاظ تمدنی، منابع خدادادی و فرهنگ غنی داشته است و غربیها از آنان گرفته بودند.
شوهانی درباره فرصتهای پیش روی جمهوری اسلامی ایران در این فضای سیال قدرت و جایگاه ایران در این نظم جدید جهانی گفت: قبل از انقلاب اسلامی که رژیم وابسته پهلوی حاکم بود و با غرب نیز روابط بسیار خوبی داشت اما غربیها با این اوصاف حاضر نبودند تکنولوژی صنعتی و نظامی خود را به ایران منتقل کنند.
وی ادامه داد: در واقع آنها ماشین به ایران میدادند اما ساخت ماشین را به ما یاد نمی دادند با اینکه رژیم پهلوی کاملا وابسته به غرب بود. در واقع غرب حتی به یک رژیم وابسته نزدیک خودش هم اعتماد نداشت.
لذا در وضعیت موجود میتوان گفت جمهوری اسلامی به عنوان یک نظامی که تنا 35 سال از عمرش میگذرد، یک پدیده است.
منتخب مردم ایلام تصریح کرد: پیشرفتهایی که در سه دهه گذشته داشتهایم به هیچ وجه خوشایند دنیای غرب نبوده و نیست. زیرا نظام ما خطوط قرمز آنها را زیر سؤال برده است و تحت فشارها، تحریمها و محدودیتهای شدید غرب در 35 سال گذشته این دستاوردها و پیشرفتها را حاصل کرده است.
شوهانی افزود: نظام جمهوری اسلامی در طی سالهای اخیر به لحاظ صنعتی، علمی، سیاسی و فرهنگی پیشرفتهای بسیار چشمگیری داشته است و تأثیراتی که جمهوری اسلامی بر تحولات منطقه گذاشته است به گونهای بوده که غرب قادر به انکار آن نیست و خود به آن معترف است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیات خارجی مجلس اظهار کرد: امروز در تحولات فلسطین، سوریه ،عراق، لبنان و برخی دیگر از کشورهای منطقه میتوان تاثیر جمهوری اسلامی را به خوبی مشاهده کرد و افزایش عمق استراتژیک کشور و نفوذ به مناطق مورد نظر آمریکا را دید.
شوهانی در پایان عنوان کرد: من معتقدم جمهوری اسلامی در این نظم جدید جهانی یکی از کشورهایی است که میتواند حداقل در منطقه یک قطب بزرگ سیاسی، اقتصادی ،علمی و فرهنگی باشد که قطعا این مسئله مورد خواست غرب و آمریکا نخواهد بود.