به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، ترابیان درباره فصول کتاب «درختان صنوبر» اظهار کرد: برخلاف معمول، این مجموعه را به سه فصل مردابیها، سحرناکان، و افقوارهها تقسیم کردهام.
وی ادامه داد: فصل اول (مردابیها) شامل داستانهایی از عراقیهای زمان صدام و یک داستان ایرانی است که به دنبال آنها آمده است. معتقدم موضع هر کس به افکاری که با آنها زندگی میکند، برمیگردد. ممکن است در همان زمان عراقیهایی بوده باشند که انقلابی فکر میکردند، یا ایرانیهایی که صدامی زندگی میکردند؛ مثل داستان «جلالخالق» در همین مجموعه.
فصل دوم (سحرناکان) شرح افرادی است که جنگ از نظر مکانی تا زندگی خانوادگیشان، و از نظر زمانی تاکنون برای آنها ادامه داشته است. ممکن است مردم آنها را بشناسند؛ ولی نمیتوانند درکشان کنند؛ چون نگاه آنها با جنگ و مصائب فاجعهآمیز آن عرفانی است، تا سیاسی و اجتماعی.
فصل سوم به جنگ و جبهه پرداخته شده است؛ از نوع روایاتی از افقوارهها مثل جشنوارهها یا سوگوارهها. در آفندها و پدافندها وقایعی اتفاق میافتاد که برای حاضران صحنه تجربههایی از «نوع دیگر» بود.
نویسنده در دیباچه این کتاب این گونه نوشته است: «به چند دلیل این مجموعه را به رشته تحریر درآوردم؛ اول، خودآزمایی دوباره تکنیکهای داستاننویسی؛ دوم، خاطرات منتشر نشده و سوم، کمکاری در ادبیات داستانی پایداری. شخصیتهای این داستانها بازیگرانی هستند که سنگینترین نقشها را به عهده گرفتهاند. اینکه چقدر توانستهاند سهم این نقشها را بپردازند، به زبان و بیان و فضای هر داستان برمیگردد.
«درختان صنوبر» تولید حوزه هنری خراسان رضوی است که در قطع رقعی و در شمارگان 2500 نسخه توسط سوره مهر منتشر شده است.